Turnkleding

Bij wedstrijden is de turnkleding verplicht. Wij zijn bezig met de overgang naar nieuwe turnkleding.        Oude pakjes worden niet meer overgenomen.

Het uniform voor de meisjes:

  • Donkerblauwe velours turnpakjes zonder mouw;
  • Bijpassende broekjes;
  • Witte sokken en witte turnschoentjes.

Daarnaast zijn er ook DOS T-shirts te koop.

De turnschoentjes moeten een rubberen zool hebben (Rucanor). Turnschoentjes met gladde zolen zijn niet toegestaan, dit is namelijk gevaarlijk!
Lange haren moeten in een staart of vlecht gedragen worden. Zowel tijdens wedstrijden als tijdens de training.
Zet de naam van uw kind in het pakje en de schoentjes!

Advies behoud turnkleding

Velours is een vrij sterke stof die goed gewassen kan worden in een wasmachine. In deze stof zit een Elasthan draadje, dat zorgt voor de rekbaarheid van de stof. Elasthan heeft een hekel aan chloor, zonnebrandcrème en transpiratievocht. Ons advies is daarom om het turnpakje na gebruik direct in water uit te spoelen, zodat het transpiratievocht uit het turnpakje is. Als het turnpakje te lang blijft liggen tussen vochtige, andere kleding kan dat schadelijk zijn voor de verfstoffen. Daardoor ontstaat er kans op het doorlopen van de kleuren. Dus wassen op een kort wasprogramma met zeer weinig wasmiddel, maximaal 30 graden en direct na het wassen ophangen zodat de stof niet op elkaar ligt.

Trainingspakken

Enkele jaren geleden hebben wij voor de toenmalige selectie trainingspakken aangeschaft. Ze werden gebruikt om naar wedstrijden te gaan. In de praktijk bleek dit niet handig, de kinderen groeiden er (te) snel uit en niet alle maten waren er voldoende.

Daarom hebben wij besloten om ze te verkopen. Kindermaten (vanaf maat 128) zijn te koop voor € 25,- en grote maten voor € 30,-. Het gaat niet om grote aantallen, dus wees er snel bij! Heb je belangstelling, mail dan naar Hienke van Langevelde (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).