Nieuwsbrief juli 2018

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 27 augustus 2018.

Happy Gymnastics

Zaterdag 2 juni was er een dag vol turnen met fungedeelte in de Sporthoeve in Bodegraven. Een leuke turnwedstrijd georganiseerd door vier verenigingen:
OKK Nieuwkoop, Reflex Reeuwijk, Heres en DOS uit Bodegraven.

’s Ochtends vroeg waren de jongste turnsters aan de beurt. Voor sommigen was het best wel spannend, omdat het hun eerste wedstrijden waren. Vol trots kijken we terug naar de wedstrijden van deze meiden. Wat hebben ze goed hun best gegaan en wat deden ze het netjes! Gelukkig konden ze na het wedstrijdgedeelte even ontspannen tijdens het fungedeelte met acrogym, springen en badmintonnen met ballonnen. Heel gezellig om zo met elkaar te sporten en plezier te hebben. Natuurlijk volgde er ook een prijsuitreiking, met prijzen voor Lize, Sara, Tess.

Happy Gymnastics (1)

In ronde 2 volgden de wat oudere meiden en hogere niveaus. Ook al hadden zij vaker wedstrijden gedaan, het was toch weer spannend. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig, vooral tijdens de balkoefening. Ook in deze ronde waren er mooie prestaties en werd er netjes geturnd. Nadat ook zij konden ontspannen tijdens het fungedeelte, volgde ook hier de prijsuitreiking. In deze ronde vielen Eva en Joanne in de prijzen.

Happy Gymnastics (2)

In de laatste ronde waren de selectiemeisjes aan de beurt. Ieder liet op eigen niveau mooie oefeningen zien, op balk, vloer en sprong. Er werd netjes en strak gewerkt. We zijn dan ook trots op het niveau wat zij laten zien! Ook zij konden na het spannende wedstrijdgedeelte hun energie kwijt tijdens het fungedeelte. Bij de prijsuitreiking waren er prijzen voor Annelijn, Kaily, Christianne, Kyra, Lieke, Elisabeth en Nicky. De inspanningen van alle andere turnsters waren een beloning waard! Er was voor iedereen in alle rondes een diploma en een mooie medaille.

Happy Gymnastics (3)

We kijken terug op een leuke en sportieve wedstrijddag. Fijn dat er zoveel ouders kwamen kijken en bestuursleden aanwezig waren voor catering en andere hand en spandiensten. Ook dank aan onze enthousiaste leiding en assistenten die aanwezig waren om alle turnsters te begeleiden!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Onderlinge Wedstrijden

Zaterdag 17 februari hield DOS haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd gestreden om de medailles. Het was leuk dat er de hele dag door zoveel publiek aanwezig was om de turnsters aan te moedigen! Femke Aartman behaalde in wedstrijdronde 1 de hoogste cijfers en in wedstrijdronde 2 was dat Elisabeth van Holst. Iedereen heeft het heel goed gedaan en In totaal werden er 31 medailles uitgereikt! De kinderen van de Juniorgym behaalden allemaal hun diploma tijdens het diploma gymmen. De Springgroep en Aspirantengroep (aangevuld met enkele selectieleden) deden een spectaculaire demo op pegasus, trampoline en tumblingbaan. Dank aan allen die deze dag meegewerkt hebben en Jumbo Langerak voor de pakjes drinken en het fruit! Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge Wedstrijden (1) Onderlinge Wedstrijden (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek:
- Onderlinge Wedstrijden ronde 1
- Onderlinge Wedstrijden ronde 2

Nieuwsbrief december 2017

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit jaar is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een sportief 2018!

De lessen starten weer op maandag 8 januari 2018.

Gezellige sinterklaasfeesten bij DOS

Voor alle DOS kinderen van groep 1 t/m 4 was er op woensdagmiddag 29 november een heel leuk sinterklaasfeest. De kinderen hebben samen met vier Pieten, die er vorig jaar ook bij waren, een uurtje pietengym gedaan! Klauteren over de daken, pakjes gooien door de schoorsteen, voorzichtig lopen over smalle randjes, alles kwam voorbij. Wat een feest was dat! Zelf lekker gymmen en ook nog plezier hebben met de Pieten, die af en toe best wel gek deden!
Halverwege belde één van de Pieten naar Sinterklaas en we konden allemaal horen dat hij Sinterklaas vroeg om ook te komen. Gelukkig had Sinterklaas daar wel even tijd voor en niet veel later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen waren ondertussen nog druk aan het gymmen en zo kon Sinterklaas goed zijn wat ze allemaal al konden. Sinterklaas is ook dit jaar weer op de tumblingbaan geweest! Toen was het tijd om even rustig te zitten en te luisteren naar wat Sinterklaas allemaal te zeggen had. Hij was heel goed op de hoogte waar de kinderen goed in waren en dat mochten ze natuurlijk ook laten zien. Dat was natuurlijk wel een hand pepernoten en een kadootje waard. Daarna vertrokken Sinterklaas en de Pieten weer en was er voor de kinderen nog wat lekkers en wat drinken.

Op vrijdagochtend 1 december was er sinterklaasfeest voor de Dreumes- en de Peuterpret. Ook zij gingen heerlijk gymmen en spelen met pakjes en wat gezellige spelletjes doen.

Het waren twee gezellige feesten, we hebben er allemaal van genoten!
Heel veel dank aan iedereen die zich heeft ingezet voor deze mooie feesten; leiding, assistenten, bestuursleden en ouders.

Sinterklaasfeest 2017 (1) Sinterklaasfeest 2017 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Zeven prijzen bij Springwedstrijden

Zaterdag 11 november hebben we meegedaan met zes teams aan de regionale Springwedstrijden niveau E en D. De wedstrijden werden in de Sporthoeve in Bodegraven gehouden, en DOS was dit keer de ontvangende vereniging.

Er deden drie selectieteams mee en daarnaast nog drie recreatieteams. De jongste deelnemers kwamen uit in de categorie 8-9 jaar. Met alle groepen heeft DOS op diverse onderdelen maar liefst zeven prijzen gewonnen, één keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Een mooie prestatie van alle DOS teams, waar we trots op zijn!

We kijken terug op een leuke, sportieve dag waarbij DOS zich goed heeft laten zien. Dank aan de vele vrijwilligers die er waren om deze dag goed te laten verlopen!

Springwedstrijden 2017 (1) Springwedstrijden 2017 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek en voor filmpjes bij video's.

Prachtig DOS-weekend

Met een record aantal van 56 leden en leiding ging DOS van 22 september t/m 24 september 2017 voor de negende keer op kamp. Net als vorige jaren naar een kamplocatie in Ermelo.

Bij bijna zomerse temperaturen werden de deelnemers, in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar, vermaakt met veel bosspellen, kampvuur, een creatieve ochtend en een bonte avond. De sport- en spelmiddag eindigde met diverse waterspelletjes en de aanwezige tumblingbaan was omgetoverd in een spectaculaire zeepbaan. Natuurlijk was er ook voldoende tijd om te turnen op de tumblingbaan, waarbij de leden diverse sprongen en salto’s oefenden.

Met dank aan alle ouders die gereden hebben, Jumbo Langerak voor de kampboodschappen en veel dank voor de geweldige inzet van de leiding!

DOS kamp 2017 (1) DOS kamp 2017 (2) DOS kamp 2017 (3)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Nieuwsbrief juli 2017

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 21 augustus 2017.

Geslaagde ‘Happy Gymnastics’

Op zaterdag 20 mei zijn voor de tweede keer turnwedstrijden onder de naam ‘Happy Gymnastics’ gehouden. DOS organiseerde samen met Heres, Reflex en OKK uit Nieuwkoop deze wedstrijden in de Sporthoeve. Ook van gastvereniging AVGV uit Voorburg waren er deelnemers aanwezig. Ruim 200 deelnemers tussen de 6 en 17 jaar deden mee in drie wedstrijdrondes, met verschillende turnonderdelen Voor de meisjes was dit balk, vloer en sprong en voor de jongens gelijke brug, vloer en sprong. Iedere deelnemer deed mee op zijn of haar eigen niveau. Na elke wedstrijdronde was er een fun-gedeelte, waarbij er werd gesprongen op tumblingbaan en ruimte was voor knotshockey en trampoline springen. Plezier hebben stond boven presteren, maar natuurlijk werden er ook veel prijzen uitgereikt.

In wedstrijdronde 1 zijn bij DOS Lize, Suus, Ymke, Lianne en Maria in de prijzen gevallen. Michelle, Emily en Wiktoria in wedstrijdronde 2 en in wedstrijdronde 3 hadden Kyra, Mandy, Lieke, Louise, Nina, Kaily, Rebecca, Irene en Elizabeth een prijs! Voor alle andere deelnemers waren er ook medailles, want iedereen heeft super goed z’n best gedaan!

Happy Gymnastics 2017 (1) Happy Gymnastics 2017 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek:
- Happy Gymnastics 2017 - wedstrijdronde 1
- Happy Gymnastics 2017 - wedstrijdronde 2
- Happy Gymnastics 2017 - wedstrijdronde 3

Trots op onze assistenten!

Tijdens al onze lessen worden wij als leiding bijgestaan door assistenten. Dit bevordert de kwaliteit en veiligheid van de lessen. Wij zijn enorm blij met deze hulp! Om de assistenten de juiste tools aan te leren hadden we op zaterdag 13 mei een assistententraining georganiseerd.

Met heel veel leiding en assistenten zijn we die middag aan de slag gegaan. Een stukje theorie, maar vooral ook heel veel praktijk. Hoe geef je op een positieve manier aanwijzingen? Hoe leg je uit wat er gebeuren moet? Hoe kan je vangen als dat nodig is? We vonden het een hele geslaagde middag. Alle assistenten zijn leergierig en als leiding vonden wij het fijn om onze kennis en vaardigheden te delen. Ook alle kinderen die extra zijn komen gymmen, heel erg bedankt. Door jullie inzet konden de assistenten al het geleerde gelijk in de praktijk brengen.

Assistententraining