Coronavirus - annulering alle turnwedstrijden

De KNGU heeft besloten om alle turnwedstrijden en evenementen van dit seizoen te annuleren.
Dit betekend voor ons dat de divisiewedstrijd op 9 mei niet door zal gaan.
In navolging van het besluit van de KNGU hebben wij besloten de Happy Gymnastics op 13 juni ook niet door te laten gaan. We hopen natuurlijk dat er tegen die tijd minder maatregelen noodzakelijk zijn en we weer mee kunnen gaan doen, maar we kunnen, vanwege alle voorbereidingen, deze beslissing niet veel langer uit stellen.

Update i.v.m. Corona

Aan de ouders/verzorgers en leden,

Al eerder hebben wij gemeld dat al onze lessen zijn stop gezet i.v.m. het Coronavirus tot 31 maart. Gezien het besluit dat alle scholen in ieder geval dicht blijven tot 6 april, passen wij hierop ook onze beslissing aan.

Alle lessen t/m 3 april zullen niet door gaan.

Wij volgen hierin de adviezen en maatregelen van het RIVM en NOC*NSF.

Naast het stoppen van de lessen zijn er nog een aantal andere gevolgen, betreft activiteiten van DOS

-        de divisiewedstrijd van 4 april is afgelast. Deelnemers zijn al op de hoogte gebracht

-        de ALV van 7 april laten we vervallen. Een nieuwe datum volgt later.

-        Alle turnleden hebben 2 weken terug een brief gekregen om op te geven voor de Happy Gymnastics. De inschrijvingen zullen we nu op een andere manier doen. Eén dezer dagen volgt daar een apart bericht over naar de betreffende leden.

Als sportvereniging willen we natuurlijk graag dat jullie blijven bewegen! Hiervoor willen we jullie een aantal mogelijkheden meegeven!

-        Voor onze jongste leden van de Dreumes- en Peuterpret kan je via de link leuke beweegoefeningen voor thuis vinden. Zo kan je lekker blijven gymmen met je kind!

https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/tips-voor-thuis/

-        Voor alle andere leden biedt platform Beter Turnen de mogelijkheid om thuis fit te blijven met de cardio-cor(ona) challenge. Je kunt je gratis inschrijven!

https://beterturnen.nl/cardiocorona/

-        De KNGU heeft een social Wall, waarop elke dag om 10.00 uur een nieuwe challenge op komt en waar initiatieven vanuit het hele land op staat. Inspiratie nodig? Kijk op:

https://dutchgymnastics.nl/dutch-gymnastics-at-home

Doe mee en win!
Ben je aan het sporten, freerunnen of turnen? Maak een mooi, orginele, gekke, bijzondere foto en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of plaats de foto op de besloten facebookpagina van DOS https://www.facebook.com/groups/224634520972943/ Nog geen lid? Stuur een verzoekje
Wij kiezen 1 foto uit, die een leuk prijsje verdiend!
Deze actie loopt tot 6 april.

Als bestuur wensen we iedereen het allerbeste in deze bijzondere tijd.
Blijf fit, beweeg lekker en zie om naar elkaar!

Bestuur DOS

Coronavirus - alle lessen stoppen t/m 31 maart

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart hebben wij besloten al onze lessen in ieder geval tot 31 maart stop te zetten. Hiermee volgen wij de oproep van NOC*NSF en het RIVM. We kunnen op dit moment nog niet goed overzien welke consequenties dit besluit heeft. We zullen dit de komende tijd zo goed mogelijk in kaart brengen en komen hierop terug.
We vinden het heel vervelend en jammer dat onze lessen niet door kunnen gaan, maar op dit moment lijkt dit de beste keuze.

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coronavirus

Als bestuur houden wij de situatie in de gaten en volgen wij de maatregelen van het RIVM en de GGD Midden-Holland op.
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Mochten de maatregelen veranderen, houden wij u uiteraard op de hoogte.

Onderlinge Wedstrijden

Zaterdag 15 februari hielden wij onze jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. Ongeveer 90 turnsters deden hun oefeningen op balk, brug, vloer en sprong.

In ronde 1 deden de jongste turnsters mee. Voor velen was het hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. Het was mooi op te zien hoe iedereen haar best deed. Aan het einde van de ronde was er fungedeelte, waarna de prijsuitreiking volgde.

Ronde 2 was voor de meisjes geboren in 2010 tot 2008. Ook hier werd keurig geturnd en werden mooie oefeningen laten zien. Een deel van de selectiemeiden streden op eigen niveau mee in de ronde 2. Natuurlijk was ook hier een fungedeelte en prijsuitreiking.

De dag eindigde met ronde 3. Hier turnden de aspiranten en selectiemeiden. Ook meiden van de springgroep hebben laten zien dat ze meer zijn dan alleen een springgroep.

De hele dag was er een ontspannen en gezellig sfeer, wat bij DOS altijd voorop staat!
We zijn blij met alle leiding, assistenten en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge wedstrijden 15 februari 2020

In het menu “Beeldmateriaal -> Foto’s” of door te klikken op de onderstaande links, kunt u de foto’s van de onderlinge wedstrijden vinden:

- Onderlinge Wedstrijden 2020 - ronde 1
- Onderlinge Wedstrijden 2020 - ronde 2
- Onderlinge Wedstrijden 2020 - ronde 3

Hoodie: nieuw voor onze leden

Wij bieden onze leden de mogelijkheid om een DOS-hoodie aan te schaffen. Dit is niet verplicht. 

De hoodie is donkerblauw en heeft achterop witte letters DOS. Optioneel kan de eigen naam op de borst gedrukt worden.

Kosten:

kindermaat: 18, 15 euro

volwassenmaat: 21,78 euro

beschikbare kindermaten: 116 - 128 - 140 - 152 - 164 

beschikbare volwassenmaten: S - M - L - XL - XXL

optioneel eigen naam links op de borst: 3 euro extra

verzendkosten: 7,50 euro (afhalen in Alphen a/d Rijn is in overleg ook mogelijk)

De hoodie is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld dat het gaat om een hoodie van gymnastiekvereniging DOS Bodegraven. Geef daarbij je naam, adres en maat door. Vermeld ook of je wel of geen naam op de borst wil.

Heb je nog vragen hierover, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DOS hoodie

Nieuwsbrief december 2019

Er is weer een nieuwsbrief uit.

Klik hier om hem te lezen, of ga in het menu naar "Nieuws -> Nieuwsbrief"

Sinterklaas bij DOS

Ook bij DOS was het weer een gezellige boel in de Sinterklaassfeer.

Op donderdag kwamen er Pieten langs bij groep 2-3-4 en groep 4-5 om mee te gymmen en was er een mooi pietenparcours uitgezet, zodat alle meiden lekker konden springen, klimmen, glijden, klauteren en turnen. De Pieten deden goed hun best, maar kunnen nog wel wat turnles gebruiken.

Op vrijdag was het feest voor de kinderen van de Dreumespret en Peuterpret. In een grote zaal vol klim en klautermateriaal konden de kleintjes zich heerlijk uitleven!
Van Sinterklaas hebben we een mooie nieuwe kruiptunnel gekregen, waar we elke les veel plezier van zullen hebben.
Na afloop van de les was er voor de ouders nog koffie, thee en koek en ook voor de kinderen natuurlijk wat drinken met lekkers!

Het waren erg gezellige activiteiten waar de kinderen, maar zeker ook de leiding weer erg van genoten heeft.

Sinterklaas bij DOS (1) Sinterklaas bij DOS (2)

Kijk voor meer foto’s in het menu Beeldmateriaal.

Geslaagde regionale springwedstrijden voor DOS

Ook dit jaar werd de jaarlijkse regionale groepsspringwedstrijden E en D niveau weer gehouden in de Sporthoeve. Gymnastiekvereniging DOS organiseerde deze wedstrijddag samen met de werkgroep. Zelf deed DOS deed mee met 5 groepen. Er werd geturnd op de onderdelen: Lange mat, trampoline, plankoline-kast, trampoline-kast en trampoline-pegasus.

‘s Ochtends kwamen er 3 groepen uit op E niveau. Zij zetten een mooi resultaat neer. In de categorie meisjes 10-12 jaar E niveau werden, evenals in de categorie 10-16 jaar, 2 prijzen gewonnen. De meisjes 8-9 jaar hebben ook erg hun best gedaan. De meesten van deze groep deden als eerste mee.

‘s Middags kwamen er twee groepen uit op D niveau. Ook hier werden prijzen in de wacht gesleept. De meisjes 8-9 jaar wonnen hier 2x zilver en de meisjes 10-12 jaar wonnen brons. Voor hun was er ook goud met plankoline-kast. Een heel mooi resultaat, waar DOS heel trots op is!

Wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel verliep. Er kan teruggekeken worden op een mooie sportieve dag. Dit hebben we te danken aan de vele vrijwilligers, de enthousiaste leiding en het bestuur van DOS!!

Meer foto’s kun je zien in het menu ‘Beeldmateriaal’.

Springwedstrijden 2019 (foto 1) Springwedstrijden 2019 (foto 2)

2e prijs op regionale wedstrijd voor DOS

Zaterdag 16 november heeft DOS Bodegraven met een junior (10-16 jaar) en een senior (16+) groep deelgenomen aan de groeps-springwedstrijden C niveau. Deze wedstrijden werden gehouden in Voorschoten. Bij deze wedstrijden maak je per toestel zelf je serie oefeningen. Onze vereniging sprong mee op Tumblingbaan, Minitrampoline en Minitrampoline - Pegasus. Het was een erg leuke en interessante dag! De junior meiden zijn op Pegasus 2e geworden. DOS is erg trots op hen!

Regiowedstrijd Voorschoten (foto 1) Regiowedstrijd Voorschoten (foto 2)

Dreumes- en Peuterpret stoppen met strippenkaart

Vanaf heden zal de betaling voor de Dreumes- en Peuterpret lessen veranderen. Hieronder leggen we u uit wat deze verandering precies inhoud.

 

 • Vanaf vandaag zullen er geen strippenkaarten meer verkocht worden.
 • De strippenkaart die u nog heeft kan worden gebruikt tot aan de kerstvakantie.
 • Vanaf 1 januari 2020 kan er niet meer betaald worden met de strippenkaart.

 

 • Op het moment dat de strippenkaart vol is, krijgt u van ons een machtigingsformulier. Dit formulier is in de bijlage bij deze brief opgenomen en zijn ook los verkrijgbaar.
 • Hiermee machtigt u DOS om per half jaar de verschuldigde contributie af te schrijven.
 • De contributie bedraagt € 60 per half jaar en zal in januari en september geïncasseerd worden.

 

 • Wilt u het lidmaatschap opzeggen, houdt dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand.
 • Opzeggen kunt u doen om bij onze penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bij opzegging wordt het bedrag dat u eventueel teveel heeft betaald teruggestort.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor de kinderen zal het best even wennen zijn om na de les geen strippenkaart meer te hebben!

 

DOS kamp 2019

Het laatste weekend van september zijn we weer op kamp geweest.

Een jaarlijks terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van ruim 40 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. De regen heeft gelukkig bijna geen invloed gehad op het programma en konden we veel naar buiten! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar! Zet het laatste weekend van september maar vast in je agenda!

Via deze weg bedanken we de voorbereidingsgroep en alle leiding voor alle organisatie en begeleiding. Mede door jullie was het weer een groot succes!

Feest bij 110-jarig DOS

Onder de titel ‘Feest’ heeft Chr. Gymnastiekvereniging ‘Door Oefening Sterk’ (DOS) afgelopen zaterdag 25 mei een fantastische jubileumshow gegeven.
Aanleiding voor deze show was het 110-jarig bestaan van de vereniging.

Sportcentrum de Kuil was voor de gelegenheid feestelijk versierd en volgestroomd met publiek.
Alle groepen van jong tot oud verzorgden spectaculaire optredens op muziek met bijbehorende lichteffecten en steeds wisselende kleding.
De twee aanwezige speakers: Hanneke van Rijn en Rosalie Minnaard gaven tussendoor uitleg over de demonstraties van de verschillende groepen.

Door de inzet van enthousiaste leden, leiding, toestelcommissie en heel veel vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Jubileumshow (1) Jubileumshow (2)