Dreumes- en Peuterpret stoppen met strippenkaart

Vanaf heden zal de betaling voor de Dreumes- en Peuterpret lessen veranderen. Hieronder leggen we u uit wat deze verandering precies inhoud.

 

  • Vanaf vandaag zullen er geen strippenkaarten meer verkocht worden.
  • De strippenkaart die u nog heeft kan worden gebruikt tot aan de kerstvakantie.
  • Vanaf 1 januari 2020 kan er niet meer betaald worden met de strippenkaart.

 

  • Op het moment dat de strippenkaart vol is, krijgt u van ons een machtigingsformulier. Dit formulier is in de bijlage bij deze brief opgenomen en zijn ook los verkrijgbaar.
  • Hiermee machtigt u DOS om per half jaar de verschuldigde contributie af te schrijven.
  • De contributie bedraagt € 60 per half jaar en zal in januari en september geïncasseerd worden.

 

  • Wilt u het lidmaatschap opzeggen, houdt dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand.
  • Opzeggen kunt u doen om bij onze penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Bij opzegging wordt het bedrag dat u eventueel teveel heeft betaald teruggestort.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor de kinderen zal het best even wennen zijn om na de les geen strippenkaart meer te hebben!

 

DOS kamp 2019

Het laatste weekend van september zijn we weer op kamp geweest.

Een jaarlijks terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van ruim 40 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. De regen heeft gelukkig bijna geen invloed gehad op het programma en konden we veel naar buiten! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar! Zet het laatste weekend van september maar vast in je agenda!

Via deze weg bedanken we de voorbereidingsgroep en alle leiding voor alle organisatie en begeleiding. Mede door jullie was het weer een groot succes!

Kaascorso / najaarsmarkt

Beste jeugdleden van DOS,

Volgende week is het dorpsfestijn van Bodegraven weer: de Najaarsmarkt!

Bij het kaascorso op donderdagavond mag DOS natuurlijk niet ontbreken.
Daarom lopen wij dit jaar weer mee met de optocht. Alle lessen vervallen die dag.

De optocht is op donderdag 12 september.
We verzamelen op de parkeerplaats bij de kruising van de Boesemsingel, Grutto en Roerdomp om 18.40 uur. Om 18.50 lopen we gezamenlijk naar de Cortenhoeve naar alle andere groepen. Als de kar langskomt rijden, sluiten wij ons achter de kar aan.


Wanneer: Donderdag 12 september

Hoe laat?: 18.40 uur

Voor wie?: Alle DOS-leden vanaf groep 2-3-4

Verzamelplaats: bij de kruising van de Boesemsingel, Grutto en Roerdomp


Geef je op vóór 10 september op door onderstaande gegevens te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dag voor de optocht krijg je de laatste informatie door via de mail.

We hopen op een leuke opkomst!


namens het bestuur,

Hienke van Langevelde
Lenneke Kalisvaart

Feest bij 110-jarig DOS

Onder de titel ‘Feest’ heeft Chr. Gymnastiekvereniging ‘Door Oefening Sterk’ (DOS) afgelopen zaterdag 25 mei een fantastische jubileumshow gegeven.
Aanleiding voor deze show was het 110-jarig bestaan van de vereniging.

Sportcentrum de Kuil was voor de gelegenheid feestelijk versierd en volgestroomd met publiek.
Alle groepen van jong tot oud verzorgden spectaculaire optredens op muziek met bijbehorende lichteffecten en steeds wisselende kleding.
De twee aanwezige speakers: Hanneke van Rijn en Rosalie Minnaard gaven tussendoor uitleg over de demonstraties van de verschillende groepen.

Door de inzet van enthousiaste leden, leiding, toestelcommissie en heel veel vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Jubileumshow (1) Jubileumshow (2)

Deelname DOS aan divisiewedstrijden in Den Haag

Zaterdag 13 april heeft de laatste groep turnsters van de selectie van DOS meegedaan aan de divisiewedstrijden van dit seizoen.
Annelijn Kalisvaart, Kaily Schouten, Davine de Vrij, Christianne de Wit en Nina Buist hebben met plezier en trots geturnd.

Wij zijn als trainers en bestuur dan ook erg trots op ze! Ze hebben stuk voor stuk persoonlijke groei laten zien.

Divisiewedstrijden Den Haag (1) Divisiewedstrijden Den Haag (2)

Regionale wedstrijd Den Haag

Op zaterdag 6 april deden drie turnsters van gymnastiekvereniging DOS Bodegraven mee aan de regiowedstrijden in Den Haag: Lisa Raaphorst, Veerle van der Sterre en Marise Schlingmann.

Voor alledrie was het hun debuut op regionaal niveau. In de trainingen hadden de turnsters al veel progressie laten zien. Helaas speelden de zenuwen hen parten bij brug en balk, waardoor ze buiten de prijzen vielen. Wel was er een mooie 4e plaats voor Veerle op het onderdeel vloer.

De turnsters vonden het een leuke dag en hebben veel geleerd. Dit belooft dus wat voor het volgende seizoen.

Regiowedstrijd Den Haag

DOS derde prijs regionale wedstrijd Amsterdam

Op zaterdag 23 maart 2019 hebben de selectieturnsters en springgroep turnsters van DOS Bodegraven meegedaan met de regionale wedstrijd in Amsterdam.
Ze turnden in de zesde divisie in de leeftijdscategorieën jeugd 2, junior en senior. Voor deze wedstrijden hebben ze op elk onderdeel zelf een oefening gemaakt.
De vloeroefening werd uitgevoerd op muziek. Ze vonden het spannend, maar hebben er vooral erg van genoten om deze vloeroefening op een echte vloer uit te voeren.
In een stukje dat de meiden zelf schreven, vertelden ze dat ze op de balk handstanden, salto's af en losse arabieren af hebben gedaan.
Ook vertelden ze dat ze het een echte belevenis vonden om mee te doen! Rebecca Schilt heeft de derde prijs gewonnen.
Verder hebben de meiden het op de diverse individuele toestellen ook erg goed gedaan!
Zo goed, dat de kans groot is dat ze tijdens een individuele toestelfinale mee kunnen doen.
Het was een zeer geslaagde dag!

Regiowedstrijd Amsterdam (1) Regiowedstrijd Amsterdam (2)

Onderlinge Wedstrijden 16 februari

Zaterdag 16 februari hield DOS haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. De turnsters deden hun oefeningen op balk, brug, vloer en sprong.

In ronde 1 deden de jongste turnsters van de vereniging mee. Voor velen was het hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. Het was mooi op te zien hoe iedereen haar best deed. Aan het einde van de ronde was er fungedeelte, waarna de prijsuitreiking volgde. Femke Aartman eindigde ronde 1 met de meeste punten.

Ronde 2 was voor turnsters van groep 6 t/m 8 plus de aspirantengroepen. Ook hier werd keurig geturnd en werden mooie oefeningen laten zien. Deze ronde sloten we af met 7 prachtige vloeroefeningen op muziek. Deze ronde eindigde Veerle v.d. Sterre met het hoogste puntenaantal.

De selectiemeiden streden op eigen niveau mee in de ronde die passend was bij hun leeftijd.

De dag eindigde met springwedstrijden in ronde 3. In 5 groepjes streden aspiranten en springgroepleden om medailles. Zij deden tumblingbaan, pegasus en trampoline.

We zijn blij met alle leiding, assistenten en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge Wedstrijden groep 1 - 2019 Onderlinge Wedstrijden groep 2 - 2019

In het menu “Beeldmateriaal -> Foto’s” of door te klikken op de onderstaande links, kunt u de foto’s vinden die voor ons gemaakt zijn door Arne v.d. Ben:

- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 1
- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 2
- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 3

Pietenfeest bij DOS

Afgelopen donderdag en vrijdag konden de jongste kinderen van DOS weer genieten van een heel gezellig sinterklaasfeest!

Op donderdag deden de kinderen van groep 2 t/m 5 allerlei pietenoefeningen zoals: balanceren, klimmen, springen en zwaaien. Er kwamen 4 pieten langs die gezellig meededen!

Op vrijdagochtend gingen de dreumesen en peuters van DOS heerlijk pietengymmen. Lekker klimmen en klauteren en spelen met de (nep)kadootjes. Daarna was er voor iedereen wat drinken en wat lekkers.

Het was één groot feest voor iedereen waar echt van genoten is!

Pietenfeest bij DOS (1) Pietenfeest bij DOS (2) Pietenfeest bij DOS (3) Pietenfeest bij DOS (4)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Geslaagde regionale springwedstrijden

Ook dit jaar werd de jaarlijkse regionale groepsspringwedstrijden E en D niveau weer gehouden in de Sporthoeve. Wij organiseerden deze wedstrijddag samen met de werkgroep. Wij deden mee met wel 5 groepen. Er werd geturnd op de onderdelen: Lange mat, trampoline, plankoline-kast, trampoline-kast en trampoline-pegasus.

‘s Ochtends kwamen de jongste meisjes uit in de categorie 8-9 jaar. Wat was het spannend voor ze. En ze wonnen ook nog twee prijzen!
In de categorie meisjes 10-12 jaar E niveau werden 4 prijzen gewonnen.
De meisjes 10-12 jaar D niveau wonnen 3 prijzen. Wat een prestaties!

‘s Middags kwamen er twee groepen uit in de leeftijdscategorie 10-16 jaar. Op D niveau werden hier 3 prijzen in de wacht gesleept. Een heel mooi resultaat, waar we heel trots op zijn!

Wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel is verliep. We zijn blij dat er zoveel vrijwilligers en ouders aanwezig waren om alles in goede banen te leiden. Heel erg bedankt daarvoor!

We hebben genoten van alle meiden die mee hebben gedaan! Wat hebben ze hun best gedaan. Ook de sfeer bij al onze deelnemers was gezellig en sportief. Ook naar andere verenigingen toe. Daar zijn we heel blij mee!

Springwedstrijden 2018 (1) Springwedstrijden 2018 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.