10e DOSkamp: Feest!

Het laatste weekend van september gingen we voor de tiende keer op DOSkamp. Het thema was ‘Feest!’. Een feest was het zeker!

Tijdens het kamp werden de deelnemers, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, vermaakt met veel bosspellen, kampvuur, een creatieve ochtend en een bonte avond. Natuurlijk was er ook een sport- en spelmiddag en voldoende tijd om te turnen op de tumblingbaan. Gezien het jubileumjaar waren er extra’s zoals een eigen t-shirt voor iedereen, patat bij de lunch en ijs als toetje.

Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar!

Iedereen die heeft meegewerkt om dit kamp een succes te maken, heel hartelijk dank! Een speciaal ‘dank je wel’ aan Jumbo Langerak voor de kampboodschappen.

DOS kamp 2018

DOS-kamp: Het allerleukste kampweekend!

28, 29, 30 september gaan we weer op kamp!
We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen, één voor de jongens en de andere 3 voor de meiden. De meisjes worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. In elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.
Er gaan ongeveer 40 deelnemers mee en daarbij ongeveer 10 leiding.
Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden aan vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixed. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongeren) maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.

Wat doen we zoal: vrijdagavond een bosspel, zaterdagochtend spel en creatief, zaterdagmiddag sport en spel middag, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een spel in het bos.
Op zaterdag terug gaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig mee gaan!

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief juli 2018

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 27 augustus 2018.

Happy Gymnastics

Zaterdag 2 juni was er een dag vol turnen met fungedeelte in de Sporthoeve in Bodegraven. Een leuke turnwedstrijd georganiseerd door vier verenigingen:
OKK Nieuwkoop, Reflex Reeuwijk, Heres en DOS uit Bodegraven.

’s Ochtends vroeg waren de jongste turnsters aan de beurt. Voor sommigen was het best wel spannend, omdat het hun eerste wedstrijden waren. Vol trots kijken we terug naar de wedstrijden van deze meiden. Wat hebben ze goed hun best gegaan en wat deden ze het netjes! Gelukkig konden ze na het wedstrijdgedeelte even ontspannen tijdens het fungedeelte met acrogym, springen en badmintonnen met ballonnen. Heel gezellig om zo met elkaar te sporten en plezier te hebben. Natuurlijk volgde er ook een prijsuitreiking, met prijzen voor Lize, Sara, Tess.

Happy Gymnastics (1)

In ronde 2 volgden de wat oudere meiden en hogere niveaus. Ook al hadden zij vaker wedstrijden gedaan, het was toch weer spannend. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig, vooral tijdens de balkoefening. Ook in deze ronde waren er mooie prestaties en werd er netjes geturnd. Nadat ook zij konden ontspannen tijdens het fungedeelte, volgde ook hier de prijsuitreiking. In deze ronde vielen Eva en Joanne in de prijzen.

Happy Gymnastics (2)

In de laatste ronde waren de selectiemeisjes aan de beurt. Ieder liet op eigen niveau mooie oefeningen zien, op balk, vloer en sprong. Er werd netjes en strak gewerkt. We zijn dan ook trots op het niveau wat zij laten zien! Ook zij konden na het spannende wedstrijdgedeelte hun energie kwijt tijdens het fungedeelte. Bij de prijsuitreiking waren er prijzen voor Annelijn, Kaily, Christianne, Kyra, Lieke, Elisabeth en Nicky. De inspanningen van alle andere turnsters waren een beloning waard! Er was voor iedereen in alle rondes een diploma en een mooie medaille.

Happy Gymnastics (3)

We kijken terug op een leuke en sportieve wedstrijddag. Fijn dat er zoveel ouders kwamen kijken en bestuursleden aanwezig waren voor catering en andere hand en spandiensten. Ook dank aan onze enthousiaste leiding en assistenten die aanwezig waren om alle turnsters te begeleiden!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Onderlinge Wedstrijden

Zaterdag 17 februari hield DOS haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd gestreden om de medailles. Het was leuk dat er de hele dag door zoveel publiek aanwezig was om de turnsters aan te moedigen! Femke Aartman behaalde in wedstrijdronde 1 de hoogste cijfers en in wedstrijdronde 2 was dat Elisabeth van Holst. Iedereen heeft het heel goed gedaan en In totaal werden er 31 medailles uitgereikt! De kinderen van de Juniorgym behaalden allemaal hun diploma tijdens het diploma gymmen. De Springgroep en Aspirantengroep (aangevuld met enkele selectieleden) deden een spectaculaire demo op pegasus, trampoline en tumblingbaan. Dank aan allen die deze dag meegewerkt hebben en Jumbo Langerak voor de pakjes drinken en het fruit! Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge Wedstrijden (1) Onderlinge Wedstrijden (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek:
- Onderlinge Wedstrijden ronde 1
- Onderlinge Wedstrijden ronde 2

Nieuwsbrief december 2017

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit jaar is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een sportief 2018!

De lessen starten weer op maandag 8 januari 2018.

Gezellige sinterklaasfeesten bij DOS

Voor alle DOS kinderen van groep 1 t/m 4 was er op woensdagmiddag 29 november een heel leuk sinterklaasfeest. De kinderen hebben samen met vier Pieten, die er vorig jaar ook bij waren, een uurtje pietengym gedaan! Klauteren over de daken, pakjes gooien door de schoorsteen, voorzichtig lopen over smalle randjes, alles kwam voorbij. Wat een feest was dat! Zelf lekker gymmen en ook nog plezier hebben met de Pieten, die af en toe best wel gek deden!
Halverwege belde één van de Pieten naar Sinterklaas en we konden allemaal horen dat hij Sinterklaas vroeg om ook te komen. Gelukkig had Sinterklaas daar wel even tijd voor en niet veel later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen waren ondertussen nog druk aan het gymmen en zo kon Sinterklaas goed zijn wat ze allemaal al konden. Sinterklaas is ook dit jaar weer op de tumblingbaan geweest! Toen was het tijd om even rustig te zitten en te luisteren naar wat Sinterklaas allemaal te zeggen had. Hij was heel goed op de hoogte waar de kinderen goed in waren en dat mochten ze natuurlijk ook laten zien. Dat was natuurlijk wel een hand pepernoten en een kadootje waard. Daarna vertrokken Sinterklaas en de Pieten weer en was er voor de kinderen nog wat lekkers en wat drinken.

Op vrijdagochtend 1 december was er sinterklaasfeest voor de Dreumes- en de Peuterpret. Ook zij gingen heerlijk gymmen en spelen met pakjes en wat gezellige spelletjes doen.

Het waren twee gezellige feesten, we hebben er allemaal van genoten!
Heel veel dank aan iedereen die zich heeft ingezet voor deze mooie feesten; leiding, assistenten, bestuursleden en ouders.

Sinterklaasfeest 2017 (1) Sinterklaasfeest 2017 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Zeven prijzen bij Springwedstrijden

Zaterdag 11 november hebben we meegedaan met zes teams aan de regionale Springwedstrijden niveau E en D. De wedstrijden werden in de Sporthoeve in Bodegraven gehouden, en DOS was dit keer de ontvangende vereniging.

Er deden drie selectieteams mee en daarnaast nog drie recreatieteams. De jongste deelnemers kwamen uit in de categorie 8-9 jaar. Met alle groepen heeft DOS op diverse onderdelen maar liefst zeven prijzen gewonnen, één keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Een mooie prestatie van alle DOS teams, waar we trots op zijn!

We kijken terug op een leuke, sportieve dag waarbij DOS zich goed heeft laten zien. Dank aan de vele vrijwilligers die er waren om deze dag goed te laten verlopen!

Springwedstrijden 2017 (1) Springwedstrijden 2017 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek en voor filmpjes bij video's.

Prachtig DOS-weekend

Met een record aantal van 56 leden en leiding ging DOS van 22 september t/m 24 september 2017 voor de negende keer op kamp. Net als vorige jaren naar een kamplocatie in Ermelo.

Bij bijna zomerse temperaturen werden de deelnemers, in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar, vermaakt met veel bosspellen, kampvuur, een creatieve ochtend en een bonte avond. De sport- en spelmiddag eindigde met diverse waterspelletjes en de aanwezige tumblingbaan was omgetoverd in een spectaculaire zeepbaan. Natuurlijk was er ook voldoende tijd om te turnen op de tumblingbaan, waarbij de leden diverse sprongen en salto’s oefenden.

Met dank aan alle ouders die gereden hebben, Jumbo Langerak voor de kampboodschappen en veel dank voor de geweldige inzet van de leiding!

DOS kamp 2017 (1) DOS kamp 2017 (2) DOS kamp 2017 (3)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.