Info Jubileumshow 25 mei 2019

DOS bestaat in 2019 110 jaar en dat gaan we vieren met een Jubileumshow op zaterdag 25 mei om 14:00 uur in Sportcentrum de Kuil. Het wordt een wervelende show met licht en geluid en als thema ‘Feest’.

Tijdens deze show verzorgen alle groepen van Dreumespret tot Gymfit leuke demo’s. De toegangsprijs is € 2,50, kinderen t/m 6 jaar zijn gratis. De voorverkoop van de kaarten start na de meivakantie tijdens de reguliere gymlessen.

We gaan er vanuit dat iedereen meedoet en anders graag zo snel mogelijk afmelden bij de leiding. We gaan namelijk binnenkort al starten met het oefenen van de demo’s.

Voor aanvullend nieuws houden wij u via deze website op de hoogte. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar de jubileumcommissie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderlinge Wedstrijden 16 februari

Zaterdag 16 februari hield DOS haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. De turnsters deden hun oefeningen op balk, brug, vloer en sprong.

In ronde 1 deden de jongste turnsters van de vereniging mee. Voor velen was het hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. Het was mooi op te zien hoe iedereen haar best deed. Aan het einde van de ronde was er fungedeelte, waarna de prijsuitreiking volgde. Femke Aartman eindigde ronde 1 met de meeste punten.

Ronde 2 was voor turnsters van groep 6 t/m 8 plus de aspirantengroepen. Ook hier werd keurig geturnd en werden mooie oefeningen laten zien. Deze ronde sloten we af met 7 prachtige vloeroefeningen op muziek. Deze ronde eindigde Veerle v.d. Sterre met het hoogste puntenaantal.

De selectiemeiden streden op eigen niveau mee in de ronde die passend was bij hun leeftijd.

De dag eindigde met springwedstrijden in ronde 3. In 5 groepjes streden aspiranten en springgroepleden om medailles. Zij deden tumblingbaan, pegasus en trampoline.

We zijn blij met alle leiding, assistenten en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge Wedstrijden groep 1 - 2019 Onderlinge Wedstrijden groep 2 - 2019

In het menu “Beeldmateriaal -> Foto’s” of door te klikken op de onderstaande links, kunt u de foto’s vinden die voor ons gemaakt zijn door Arne v.d. Ben:

- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 1
- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 2
- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 3

Pietenfeest bij DOS

Afgelopen donderdag en vrijdag konden de jongste kinderen van DOS weer genieten van een heel gezellig sinterklaasfeest!

Op donderdag deden de kinderen van groep 2 t/m 5 allerlei pietenoefeningen zoals: balanceren, klimmen, springen en zwaaien. Er kwamen 4 pieten langs die gezellig meededen!

Op vrijdagochtend gingen de dreumesen en peuters van DOS heerlijk pietengymmen. Lekker klimmen en klauteren en spelen met de (nep)kadootjes. Daarna was er voor iedereen wat drinken en wat lekkers.

Het was één groot feest voor iedereen waar echt van genoten is!

Pietenfeest bij DOS (1) Pietenfeest bij DOS (2) Pietenfeest bij DOS (3) Pietenfeest bij DOS (4)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Geslaagde regionale springwedstrijden

Ook dit jaar werd de jaarlijkse regionale groepsspringwedstrijden E en D niveau weer gehouden in de Sporthoeve. Wij organiseerden deze wedstrijddag samen met de werkgroep. Wij deden mee met wel 5 groepen. Er werd geturnd op de onderdelen: Lange mat, trampoline, plankoline-kast, trampoline-kast en trampoline-pegasus.

‘s Ochtends kwamen de jongste meisjes uit in de categorie 8-9 jaar. Wat was het spannend voor ze. En ze wonnen ook nog twee prijzen!
In de categorie meisjes 10-12 jaar E niveau werden 4 prijzen gewonnen.
De meisjes 10-12 jaar D niveau wonnen 3 prijzen. Wat een prestaties!

‘s Middags kwamen er twee groepen uit in de leeftijdscategorie 10-16 jaar. Op D niveau werden hier 3 prijzen in de wacht gesleept. Een heel mooi resultaat, waar we heel trots op zijn!

Wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel is verliep. We zijn blij dat er zoveel vrijwilligers en ouders aanwezig waren om alles in goede banen te leiden. Heel erg bedankt daarvoor!

We hebben genoten van alle meiden die mee hebben gedaan! Wat hebben ze hun best gedaan. Ook de sfeer bij al onze deelnemers was gezellig en sportief. Ook naar andere verenigingen toe. Daar zijn we heel blij mee!

Springwedstrijden 2018 (1) Springwedstrijden 2018 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

10e DOSkamp: Feest!

Het laatste weekend van september gingen we voor de tiende keer op DOSkamp. Het thema was ‘Feest!’. Een feest was het zeker!

Tijdens het kamp werden de deelnemers, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, vermaakt met veel bosspellen, kampvuur, een creatieve ochtend en een bonte avond. Natuurlijk was er ook een sport- en spelmiddag en voldoende tijd om te turnen op de tumblingbaan. Gezien het jubileumjaar waren er extra’s zoals een eigen t-shirt voor iedereen, patat bij de lunch en ijs als toetje.

Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar!

Iedereen die heeft meegewerkt om dit kamp een succes te maken, heel hartelijk dank! Een speciaal ‘dank je wel’ aan Jumbo Langerak voor de kampboodschappen.

DOS kamp 2018

DOS-kamp: Het allerleukste kampweekend!

28, 29, 30 september gaan we weer op kamp!
We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen, één voor de jongens en de andere 3 voor de meiden. De meisjes worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. In elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.
Er gaan ongeveer 40 deelnemers mee en daarbij ongeveer 10 leiding.
Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden aan vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixed. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongeren) maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.

Wat doen we zoal: vrijdagavond een bosspel, zaterdagochtend spel en creatief, zaterdagmiddag sport en spel middag, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een spel in het bos.
Op zaterdag terug gaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig mee gaan!

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief juli 2018

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 27 augustus 2018.

Happy Gymnastics

Zaterdag 2 juni was er een dag vol turnen met fungedeelte in de Sporthoeve in Bodegraven. Een leuke turnwedstrijd georganiseerd door vier verenigingen:
OKK Nieuwkoop, Reflex Reeuwijk, Heres en DOS uit Bodegraven.

’s Ochtends vroeg waren de jongste turnsters aan de beurt. Voor sommigen was het best wel spannend, omdat het hun eerste wedstrijden waren. Vol trots kijken we terug naar de wedstrijden van deze meiden. Wat hebben ze goed hun best gegaan en wat deden ze het netjes! Gelukkig konden ze na het wedstrijdgedeelte even ontspannen tijdens het fungedeelte met acrogym, springen en badmintonnen met ballonnen. Heel gezellig om zo met elkaar te sporten en plezier te hebben. Natuurlijk volgde er ook een prijsuitreiking, met prijzen voor Lize, Sara, Tess.

Happy Gymnastics (1)

In ronde 2 volgden de wat oudere meiden en hogere niveaus. Ook al hadden zij vaker wedstrijden gedaan, het was toch weer spannend. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig, vooral tijdens de balkoefening. Ook in deze ronde waren er mooie prestaties en werd er netjes geturnd. Nadat ook zij konden ontspannen tijdens het fungedeelte, volgde ook hier de prijsuitreiking. In deze ronde vielen Eva en Joanne in de prijzen.

Happy Gymnastics (2)

In de laatste ronde waren de selectiemeisjes aan de beurt. Ieder liet op eigen niveau mooie oefeningen zien, op balk, vloer en sprong. Er werd netjes en strak gewerkt. We zijn dan ook trots op het niveau wat zij laten zien! Ook zij konden na het spannende wedstrijdgedeelte hun energie kwijt tijdens het fungedeelte. Bij de prijsuitreiking waren er prijzen voor Annelijn, Kaily, Christianne, Kyra, Lieke, Elisabeth en Nicky. De inspanningen van alle andere turnsters waren een beloning waard! Er was voor iedereen in alle rondes een diploma en een mooie medaille.

Happy Gymnastics (3)

We kijken terug op een leuke en sportieve wedstrijddag. Fijn dat er zoveel ouders kwamen kijken en bestuursleden aanwezig waren voor catering en andere hand en spandiensten. Ook dank aan onze enthousiaste leiding en assistenten die aanwezig waren om alle turnsters te begeleiden!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.