DOSkamp 2023

DOS-kamp: Wat is dat eigenlijk?

22-23-24 september gaan we weer op kamp!

We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen. De deelnemers worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. In elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.

Er is plek voor maximaal 55 deelnemers en daarbij ongeveer 15 leiding.

Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden een vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixt. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongere kinderen), maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.

Wat doen we zoal: vrijdagavond en zaterdagochtend bosspellen, zaterdagmiddag sport en creatief, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een aantal leuke spellen. Ook gaat de airtrack mee, waar we op diverse momenten tijdens het kamp plezier op hebben.

Op zaterdag teruggaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig meegaan!

Alle jeugdleden (vanaf groep 5) hebben een mail gekregen en kunnen zich opgeven. Let op! VOL = VOL

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.