DOSkamp 2023 - Het was één groot feest!

Vrijdagavond 22 september vertrokken we vanaf de Kuil met 51 kinderen en nog 15 leiding richting Ermelo voor het jaarlijkse DOS-kamp. Dit jaar was het thema “DOS op Safari”. Toen we vrijdag aankwamen in Ermelo werd door de kinderen snel een beddenindeling gemaakt en de bedden werden opgemaakt. Ondertussen gingen de eerste zakken snoep open en konden de ouders die gereden hadden nog genieten van koffie en thee. 

We begonnen het kamp met een kennismakingsspel waarbij we in verschillende groepjes zo veel mogelijk dierenplaatjes moesten zoeken in het Kamphuis en buiten op het terrein. Iedereen ging direct fanatiek met de opdracht aan de slag. Nadat de winnaar bekend was gemaakt was het tijd om warme kleren aan te doen want we gingen naar het bos. In het bos moesten de groepjes op zoek naar verschillende dieren en bij die dieren opdrachten uitvoeren om punten te verzamelen. Sommige dieren waren in het donkere bos erg goed verstopt, dus het was niet altijd makkelijk. Toen alle dieren gevonden waren en alle opdrachten waren uitgevoerd was het tijd om terug te gaan naar het Kamphuis, waar we nog lekkere warme pannenkoeken konden eten.  Door de pannenkoeken was iedereen weer opgewarmd en was het tijd om naar bed te gaan. Er werd echter nog heel lang gekletst…

Zaterdagochtend was het niet meer nodig om de kinderen wakker te maken. Nog voordat de wekker van de leiding ging, waren bijna alle kinderen al wakker. We hebben met zijn allen lekker ontbeten en daarna vertrokken we weer naar het bos. In het bos hebben we levend stratego gespeeld. Zowel team rood als team blauw waren heel erg fanatiek en wilden per se winnen. Gelukkig was er tussendoor even pauze voor wat drinken met wat lekkers zodat iedereen kon opladen. Na de pauze speelden we nog een potje en de uiteindelijke winnaar was team blauw. Door de catering zijn er broodjes, drinken en fruit naar het bos gebracht en hebben we met z’n allen gegeten. Het begon te regenen dus we zijn snel terug gereden naar het Kamphuis.

Na wat vrije tijd in het Kamphuis begon de creatieve sport- en spelmiddag. In verschillende groepjes gingen de kinderen aan de slag om versiering te knutselen voor de bonte avond en buiten werd 30-seconds in thema gespeeld en werd er een estafette met water afgelegd. Tot slot werd de airtrack omgetoverd tot buikschuifbaan. Nadat iedereen was opgewarmd onder de douche hebben we weer lekker met elkaar gegeten. De laatste dingen voor de bonte avond werden nog voorbereid. 

De bonte avond werd gepresenteerd door Freek en Vonk. Van hen kregen we tips en vragen hoe we het beste op Safari konden gaan en waar we op moesten letten. Er werden verschillende spelletjes en quizzen gespeeld tijdens de bonte avond, en tussendoor konden verschillende groepjes een act laten zien. We hebben met elkaar gekeken naar dansjes en toneelstukjes. 

We hebben na de bonte avond gezellig met elkaar bij een kampvuur gezeten en liedjes gezongen. Een aantal kinderen waren toch wel heel erg moe na een kort nachtje en een hele drukke dag, dus de jongste kinderen gingen lekker slapen. De oudere kinderen hebben nog een spannend smokkelspel gespeeld in het bos. Toen zij ook weer terug waren in het Kamphuis was het heel snel stil en lag iedereen snel te slapen. 

Op zondag begonnen we na het ontbijt de dag met een kampdienst. We hebben met elkaar gezongen, gebeden en er werd een verhaal verteld. Na de dienst heeft iedereen vast zijn spullen ingepakt want het was alweer bijna tijd om te vertrekken. Gelukkig konden we eerst nog genieten van een broodje knakworst. We sloten het kamp af met nog meer spelletjes in de zon. Er werd op de airtrack gesprongen, ledematentwister gespeeld en de tennisballenbingo werd gedaan. 

Wij hebben met z’n allen heel erg genoten van weer een ontzettend leuk weekend kamp met veel leuke activiteiten, weinig slaap en heel veel snoep. Tot volgend jaar!