DOSkamp 2023

DOS-kamp: Wat is dat eigenlijk?

22-23-24 september gaan we weer op kamp!

We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen. De deelnemers worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. In elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.

Er is plek voor maximaal 55 deelnemers en daarbij ongeveer 15 leiding.

Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden een vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixt. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongere kinderen), maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.

Wat doen we zoal: vrijdagavond en zaterdagochtend bosspellen, zaterdagmiddag sport en creatief, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een aantal leuke spellen. Ook gaat de airtrack mee, waar we op diverse momenten tijdens het kamp plezier op hebben.

Op zaterdag teruggaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig meegaan!

Alle jeugdleden (vanaf groep 5) hebben een mail gekregen en kunnen zich opgeven. Let op! VOL = VOL

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het seizoen zit erop!

Het seizoen 2022-2023 zit er weer op. 
We hebben weer genoten van het enthuosiasme van al onze leden en van de support van alle ouders en verzorgers. 
De nieuwsbrief met het laatste nieuws, een terugblik en vooruitblik zit weer in jullie mailbox en komt binnenkort ook hier op de website. 

Aan het begin van het nieuwe seizoen zullen we jullie op de hoogte brengen over hoe we zullen starten. 
We starten in ieder geval weer vanaf 28 augustus. 

Een hele fijne zomer voor iedereen en we zien jullie graag weer in het nieuwe seizoen!

Bestuur DOS

Slot BBQ

Op vrijdagavond 30 juni was de Slot BBQ, alweer het einde van het seizoen! Dit keer op de Koninginneweg bij Familie van Randeraard. 

Alle leeftijden vanaf groep 5-6 tot Sportfit waren uitgenodigd, met 37 leden was het een gezellige avond!  De jongere kinderen konden heerlijk spelen in de tuin, op de trampoline of schommel. Of op het speelveldje naast het huis voetballen en natuurlijk ook een beetje turnen. 

De volwassenen zaten of stonden gezellig te kletsen! Er werd heerlijk genoten van al het lekkers dat was meegenomen door iedereen. Ook werd er genoten van het vlees gebakken door de bekende BBQ-chefs Eva P. en Jennifer.

Nadat alles was opgeruimd, hebben de oudere meiden nog geturnd en toen was het dan echt tijd om lekker te gaan genieten van de vakantie! 

Tot volgend jaar!

Onderlinge wedstrijden 2023

Eindelijk kon het toch doorgaan: De onderlinge wedstrijden waar alle turnleden weer konden laten zien wat ze kunnen!

Op zaterdag 10 juni waren de onderlinge wedstrijden weer, wat later in het jaar dan normaal. Het was daarom wat warmer in de zaal, maar ondanks dat konden alle turnleden laten zien wat ze de afgelopen tijd hadden geleerd, dit keer niet in de Kuil maar in de Sporthoeve.

De eerste 2 rondes waren de jongste leden aan de beurt. Voor hen was er diploma-gymmen.

De kleuters deden een eigen parcours.

Verder werden er verschillende elementen laten zien, de koprol, radslag, streksprong, spreidhoeksprong, handstandplatval en nog veel meer. Alle meisjes werden gejureerd op wat ze konden. In deze rondes zat geen wedstrijdelement. Meedoen is belangrijker dan winnen, vinden ze bij DOS. Voor iedereen was er een diploma en een medaille.

In ronde 3 en 4 turnden de meisjes vanaf groep 6, ingedeeld in verschillende niveaus. Zij streden wel om medailles. Er werd keurig gewerkt op alle onderdelen. 

De sfeer was de hele dag heel gezellig en feestelijk. En de trainsters zijn erg trots op alle turnleden!
Alle foto's van deze dag zijn te zien onder het tabblad 'beeldmateriaal'

Onderlinge wedstrijden 2023 (foto 1) Onderlinge wedstrijden 2023 (foto 2)

Tweede finale teamcompetitie

Zaterdag 15 april was de finaledag van de regionale turncompetitie. DOS deed met twee groepen mee. Het slot van de turncompetitie volgde op een roerige trainingsperiode. Vanwege de lekkage in de Kuil zijn we nog steeds genoodzaakt om op verschillende locaties elders te trainen. Ondanks dit nadeel hebben de meiden van de selectie prima oefeningen laten zien. De oudste meiden waren in ronde 3 aan de beurt. Zij kwamen uit op sprong, brug, balk en vloer. Vooral op vloer wisten ze zeer goede oefeningen neer te zetten. In ronde 4 bestond het team helaas nog maar uit twee meiden. Andere teamleden waren geblesseerd. Ook al waren zij maar met twee turnsters, toch hebben zij heel knap de tweede plaats weten te behalen en hebben zij zich zichtbaar verbeterd ten opzichte van hun vorige wedstrijd. 

We zijn ze trots op de prestaties van al deze turnsters! 

Tweede finale teamcompetitie (foto 1) Tweede finale teamcompetitie (foto 2) Tweede finale teamcompetitie (foto 3)

Finale wedstrijd teamcompetitie

Zaterdag 25 maart heeft één van onze selectieteams de teamcompetitie afgesloten op de finaledag. De andere twee groepen zijn later nog aan de beurt. Tijdens alle wedstrijden van deze competitie heeft dit team een enorme groei laten zien. Hier zijn we heel trots op, zeker omdat de trainingsmogelijkheden de afgelopen maanden niet optimaal waren, doordat er niet geturnd kan worden in sportcentrum de Kuil. 

Ook op deze finale dag deden de meisjes oefeningen op vloer, balk, brug en sprong. 

Dit ging hen goed af en heeft een mooi tweede plaats opgeleverd. 

Finale wedstrijd teamcompetitie

Voorlopig lesrooster

Vanwege de lekkage in sporthal de Kuil, is ons lesrooster tijdelijk aan gepast. 
De lessen zijn op andere locaties en soms op andere tijden. 
Je kunt het voorlopige rooster vinden op deze website onder het tabblad 'lessen' --> lesrooster

Sporthal de Kuil onbruikbaar

Allereerst wensen we jullie allemaal een heel voorspoedig en sportief nieuwjaar! 

Sporthal de Kuil onbruikbaar
Helaas begint voor DOS het jaar wat minder voorspoedig en zijn we direct voor een grote uitdaging komen te staan. Sporthal de Kuil is voor langere tijd onbruikbaar vanwege lekkage. De hele vloer moet vervangen worden. Er is nog heel veel onduidelijk, maar wel is ons verteld dat het langere tijd gaat duren. Al onze lessen kunnen daardoor niet doorgaan op de gebruikelijke tijd en plek.

Mogelijkheden
Uiteraard zijn we direct aan de slag gegaan om andere locaties te zoeken. Veel locaties zitten al vol en ook de andere verenigingen die in de Kuil sporten zoeken elders onderkomen. Kortom het was een hele puzzel. We hebben ons uiterste best gedaan en zijn blij met de mogelijkheden die we nog hebben. Voor alle leden hebben we mogelijkheden gevonden. 

Het voorlopige lesrooster is terugvinden onder het tabblad ‘lesrooster’. 

Er zijn er geen aparte lessen voor de selectiegroepen. Het was niet mogelijk dit in te plannen, naast alle andere uren. Uiteraard kunnen zij wel trainen in de recreatie uren. We hopen de komende tijd met de selectieleden een aantal keer naar een turnhal te kunnen. We zijn de mogelijkheden hiervoor nog aan het uitzoeken. 

Help elkaar
We vragen in deze nieuwe situatie ook flexibiliteit en medewerking van jullie, als ouders. De tijden zijn anders, de locatie is anders, we kunnen ons voorstellen dat dit ook voor jullie uitdagingen met zich meebrengt. We denken dat we hier met elkaar uitkomen en willen jullie stimuleren om contact onderling op te nemen om met elkaar mee te rijden, zodat sporten voor iedereen mogelijk blijft! Kom je er echt niet uit en zijn er redenen waardoor je kind niet kan sporten, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. 

Activiteiten
Door de onbruikbare zaal kunnen de geplande activiteiten niet doorgaan. 
21 januari – ouder-kind activiteit- Dit wordt geschrapt.
18 februari – Onderlinge wedstrijden – Dit hopen we te verplaatsen naar het voorjaar. 
Of de geplande selectiewedstrijden doorgaan is nog niet bekend. Dit hangt af of we genoeg trainingstijd kunnen vinden.

Tot slot
We weten nog niet hoelang dit gaat duren, maar we gaan er het beste van maken met elkaar!
Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden we jullie uiteraard op de hoogte. 
Met vragen of opmerkingen kan je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

3 meiden geslaagd voor examen assistent-trainer

Annelijn, Christianne en Lisanne zijn al jaren trouwe assistenten bij DOS. Om hun vaardigheden te verbeteren hebben zij afgelopen maanden de opleiding tot assistent-trainer gevolgd. Diverse keren moesten zij daarvoor naar Breukelen om lessen te volgen. Daarnaast deden zij veel stage opdrachten bij ons in de lessen. Het vergde best wat tijd, energie en inzet en daarom zijn we ook enorm trots op deze 3 meiden die afgelopen 10 december hun examen met goed gevolg hebben afgelegd. 

Bij DOS steken we veel energie in het opleiden van de nieuwe (toekomstige trainers) Door trainsters op te leiden vanuit de eigen leden, weet DOS goed wie ze voor de groepen hebben staan en is en blijft de onderlinge betrokkenheid groot. We zijn heel blij met de inzet en betrokkenheid van deze drie meiden en hopen dat ze nog jaren met plezier betrokken blijven. 

Drie meiden geslaagd

10 december turncompetitie

Op zaterdag 10 december was de eerste selectie wedstrijd van het seizoen! De wedstrijd was georganiseerd in Gouda en er werd geturnd op brug, balk, vloer en kast plankoline. Voor sommigen was het hun eerste wedstrijd. Twee niveau 5 teams deden mee met de wedstrijden, iedereen kreeg op elk toestel individueel punten en als team kregen ze punten. Het harde trainen werd beloond, want de meiden die op maandag trainen zijn 4e geworden en de meiden die op donderdag trainen zijn 2e geworden! En individueel is Femke Aartman 2e geworden van niveau 5!

Alle meiden mogen super trots opzichzelf zijn, jullie hebben het super gedaan

Turncompetitie foto 1 Turncompetitie foto 2

Pietengym groep 3-4 en 4-5

Op woensdag 30 november was het Sinterklaasfeest bij groep 3/4 en groep 4/5 van DOS. Vorig jaar kon dit feest op het laatste moment helaas niet doorgaan door nieuwe coronamaatregelen. Des te blijer waren we dat het dit jaar gewoon weer kon!

De meiden uit beide groepen kwamen prachtig verkleed in mooie pietenpakjes of een turnpakje met een pietenmuts. De Pietengym kon beginnen! In de zaal stonden verschillende onderdelen klaar, waarbij er geoefend kon worden met klimmen en klauteren, pakjes door de schoorsteen gooien, balanceren en zwaaien aan de touwen. Bij groep 3/4 kwamen er opeens twee pieten de zaal binnen stormen. Ze waren door Sinterklaas op pad gestuurd om turnpiet te worden en wilden graag bij ons oefenen. Enthousiast begonnen ze met de kinderen aan de verschillende onderdelen, maar het bleek soms nog best lastig. Daarom bleven de pieten ook nog bij groep 4/5, om te kijken hoe goed deze meiden kunnen turnen.

Uiteindelijk hebben de pieten goed hun best gedaan, maar ze moesten van de meiden toch nog iets meer oefenen om echt een goede turnpiet te worden. Aan het einde van de lessen was er nog tijd om wat lekkers te snoepen. De kinderen hebben zichtbaar genoten en wij als leiding ook. Tot volgend jaar Sint! 

Pietengym groep 3-4 en 4-5

Springwedstrijden

Op zaterdag 26 november was het zover, de jaarlijkse springwedstrijden waren er weer! Alleen anders dan normaal. Afgelopen jaren waren wij de ontvangende vereniging en waren de springwedstrijden in Bodegraven. Nu was Velocitas de ontvangende vereniging en was de wedstrijd  in Gouda.

We deden dit jaar mee met 6 teams, alle teams zaten in verschillende categorieën. Ze waren ingedeeld op leeftijd en in niveau D of E. Er werd geturnd op de onderdelen: Plank(oline)-Kast, Trampoline-Kast, Pegasus, Lange mat en Airtrack. Voor sommigen was het hun eerste wedstrijd en anderen doen al jaren mee.  Het harde trainen is beloond. Wij zijn 11 keer in de prijzen gevallen! Voor de onderdelen Lange mat, Trampoline, Pegasus, Trampoline-Kast en bij Plank(oline)-Kast werden er 1ste en 2e prijzen gewonnen. Terugkijkend op gezellige en geslaagde dag mogen alle turnsters trots zijn, want wat hebben ze het goed gedaan! Foto’s van de prijsuitreiking zijn te vinden bij de fotogalerie.

Springwedstrijden

Trots op juf Joanne!

Afgelopen zaterdag heeft onze juf Joanne haar examen turnleider niveau 3 behaald. Zij heeft hiervoor de vernieuwde opleiding van de KNGU gevolgd. Een pittig traject met veel zelfstudie en zelfdiscipline. Als bestuur zijn we dan ook enorm trots op Joanne dat ze dit behaald heeft. ‘Door onze trainers op te leiden kunnen we de kwaliteit van lessen waarborgen’ aldus de praktijkbegeleider van Joanne. Dit opleiden begint bij DOS al jong. Enthousiaste leden assisteren de trainster bij de lessen. Deze assistenten bieden ze bij DOS ook opleidingen aan om zo te groeien in hun vaardigheden en misschien wel door te groeien tot trainsters. Door trainsters op te leiden vanuit de eigen leden, weet DOS goed wie ze voor de groepen hebben staan en is en blijft de onderlinge betrokkenheid groot. Zo is ook Joanne al jaren bij DOS lid en betrokken. En nu gediplomeerd trainster!

Trots op juf Joanne