Springwedstrijden

Op zaterdag 26 november was het zover, de jaarlijkse springwedstrijden waren er weer! Alleen anders dan normaal. Afgelopen jaren waren wij de ontvangende vereniging en waren de springwedstrijden in Bodegraven. Nu was Velocitas de ontvangende vereniging en was de wedstrijd  in Gouda.

We deden dit jaar mee met 6 teams, alle teams zaten in verschillende categorieën. Ze waren ingedeeld op leeftijd en in niveau D of E. Er werd geturnd op de onderdelen: Plank(oline)-Kast, Trampoline-Kast, Pegasus, Lange mat en Airtrack. Voor sommigen was het hun eerste wedstrijd en anderen doen al jaren mee.  Het harde trainen is beloond. Wij zijn 11 keer in de prijzen gevallen! Voor de onderdelen Lange mat, Trampoline, Pegasus, Trampoline-Kast en bij Plank(oline)-Kast werden er 1ste en 2e prijzen gewonnen. Terugkijkend op gezellige en geslaagde dag mogen alle turnsters trots zijn, want wat hebben ze het goed gedaan! Foto’s van de prijsuitreiking zijn te vinden bij de fotogalerie.

Springwedstrijden

Trots op juf Joanne!

Afgelopen zaterdag heeft onze juf Joanne haar examen turnleider niveau 3 behaald. Zij heeft hiervoor de vernieuwde opleiding van de KNGU gevolgd. Een pittig traject met veel zelfstudie en zelfdiscipline. Als bestuur zijn we dan ook enorm trots op Joanne dat ze dit behaald heeft. ‘Door onze trainers op te leiden kunnen we de kwaliteit van lessen waarborgen’ aldus de praktijkbegeleider van Joanne. Dit opleiden begint bij DOS al jong. Enthousiaste leden assisteren de trainster bij de lessen. Deze assistenten bieden ze bij DOS ook opleidingen aan om zo te groeien in hun vaardigheden en misschien wel door te groeien tot trainsters. Door trainsters op te leiden vanuit de eigen leden, weet DOS goed wie ze voor de groepen hebben staan en is en blijft de onderlinge betrokkenheid groot. Zo is ook Joanne al jaren bij DOS lid en betrokken. En nu gediplomeerd trainster!

Trots op juf Joanne

DOS kamp was weer fantastisch!

Afgelopen weekend zijn we weer op kamp geweest.
Een terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van 60 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Nog nooit hadden we zoveel enthousiaste leden die mee gingen. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. Helaas was er veel regen op de zaterdag, maar dat mocht de pret niet drukken! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp!

DOS kamp 2022

DOS kamp 2022

DOS kamp; Wat is dat eigenlijk?

23-24-25 september gaan we weer op kamp!
We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen. De deelnemers worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. in elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.
Er gaan ongeveer 40 deelnemers mee en daarbij ongeveer 10 leiding.
Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden een vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixt. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongere.) maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.
Wat doen we zoal: vrijdagavond een bosspel, zaterdagochtend spel en creatief, zaterdagmiddag sport en spel middag, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een spel in het bos. Ook gaat de tumblingbaan mee, waar we op diverse momenten tijdens het kamp plezier op hebben.

Op zaterdag terug gaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig mee gaan!

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DOS gaat weer van start!

Het nieuwe seizoen gaat van start!
Alle voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er ontzettend veel zin in!

Vanaf a.s. maandag 22 augustus starten onze lessen weer.
We hopen jullie dan allemaal weer te zien!
Als bijlage bij deze mail is het definitieve lesrooster en de groepsindeling toegevoegd.

Dreumes- en Peuterpret
De leden van de Dreumes- en Peuterpret krijgen een aparte mail over de groepsindeling.

Kleutergym
De kleutergym is net als vorig seizoen om de week. De eerste les is op 30 augustus.

Freerunnen
Zoals bekend is Owen afgelopen seizoen gestopt als trainer van de freerungroepen. Sindsdien zijn we op zoek naar een nieuwe trainer.
Wij huren voor de freerungroepen professionele trainers in bij een externe partij en zijn daardoor afhankelijk van die organisatie. Daar is op dit moment een te kort aan trainers. Er wordt nog steeds gezocht, maar het is helaas onzeker of er een trainer gevonden wordt. We vinden dit enorm vervelend en zouden het graag anders zien. De ouders en leden van deze groepen krijgen volgende week bericht over de stand van zaken rond deze lessen.

Voor vragen of opmerkingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens in de zaal!

Fijne Vakantie!!!!

We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en zien jullie daarna graag weer terug in de zaal!
De laatste nieuwsbrief is zojuist verstuurd naar alle leden en is ook te lezen op deze website onder het kopje 'nieuws'

De lessen starten weer vanaf 22 augustus!

Zomer BBQ

Na twee jaar kon er eindelijk weer een einde seizoen BBQ worden georganiseerd. Deze keer aan de Dammekant bij de Familie Sterk.

Met 47 enthousiaste leden was het een gezellige bedoening. Iedereen had wat lekkers meegenomen.

De ereleden werden letterlijk in het zonnetje gezet en we genoten van het lekkere (vega) vlees, vakkundig gebakken door onze BBQ-masters Eva P. en Jennifer.

De jongere kinderen vermaakten zich met allerlei spellen zoals Kubb, Twister, Badminton en andere campingachtige spelletjes.

Er werd afscheid genomen van de bestuursleden Hans van de Hoek en Natasja Sterk. Beiden werden in het zonnetje gezet met een leuk cadeau. Hans kreeg een DOS-borrelplank met lekkers daarop, Natasja kreeg een DOStas met een tuinbon.

Na nog wat marshmallows te hebben geroosterd en een ijsje gegeten te hebben was het BBQ feest helaas weer ten einde……..tenminste dat dachten we.

Een paar meiden van de aspirantengroep waren nog even blijven hangen. Het water van de Rijn trok hun aandacht. En u raadt het al: uiteindelijk werd de BBQ afgesloten met een verfrissende duik in de Rijn, sommigen met kleren en al. Gekke meiden…. maar wat een plezier hadden ze met elkaar!

Zomer BBQ (2) Zomer BBQ (3) Zomer BBQ (1)

Koningsspelen 2022

Vandaag heeft DOS voor de Da Costa school een deel van het programma voor de koningsspelen verzorgd.

De kinderen van groep 1 t/m 5 konden zich uitleven op een prachtig parcours met uitdagende elementen erin. Deze lessen werden verzorgd door Lenneke en Lieke
In de middag was er een keuze programma, waarbij Eva en Marijke namens DOS clinics turnen heeft gegeven.

Wij vonden het fantastisch om mee te werken aan deze koningsspelen en om alle kinderen zo enthousiast en sportief bezig te zien. 

Regiowedstrijden

Op 19 maart en 2 april 2022 hebben we met de selectie meegedaan met een turncompetitie.

We hadden nog nooit met een turncompetitie meegedaan, maar waren op voorhand al enthousiast. Het was spannend, maar heerlijk om weer wedstrijden te mogen doen! En deze wedstrijden doe je ook nog eens met je hele team, in plaats van individueel.

De sfeer was erg gezellig tijdens de wedstrijden. We streden tegen 3 of 4 andere teams.

Op 19 maart vielen we buiten de prijzen. Op 2 april zijn beide teams van DOS 3e geworden.

Prijs of geen prijs, we zijn erg trots op de meiden! Ze hebben weer ontwikkeling laten zien en we hebben ook weer van deze wedstrijden geleerd.

Vol nieuwe energie gaan we trainen voor het nieuwe seizoen.

Regiowedstrijden

DOS-clubdag 2022

Eindelijk kon het weer, na 2 jaar: Een echte DOS-clubdag waar alle turnleden weer konden laten zien wat ze kunnen!

Op zaterdag 19 februari was er weer een DOS-clubdag. Gelukkig kon er ook weer veel publiek ontvangen worden, zodat alle turnleden aan publiek en jury konden laten zien wat ze de afgelopen tijd hadden geleerd. Dat was best spannend, want er was ook een lange periode geweest dat er niet gesport kon worden vanwege de corona-maatregelen.

De eerste 2 rondes waren de jongste leden aan de beurt. Voor hen was er diploma-gymmen.
De kleuters, nog maar net begonnen, deden een eigen parcours.
Verder werd er geturnd op vloer, balk, sprong en brug en werden alle meisjes gejureerd op wat ze konden. In deze rondes zat geen wedstrijdelement. Meedoen is belangrijker dan winnen, vinden ze bij DOS. Voor iedereen was er een diploma en een medaille.
In ronde 3 en 4 turnden de meisjes vanaf groep 6, ingedeeld in verschillende niveaus. Zij streden wel om medailles. Er werd keurig gewerkt op alle onderdelen.

De sfeer was de hele dag heel gezellig en feestelijk. Er was te merken dat het voor iedereen fijn was dat het weer mogelijk was om zo met elkaar sportief bezig te zijn!

Meer foto’s van de clubdag kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

DOS-clubdag 2022 foto 1 DOS-clubdag 2022 foto 2 DOS-clubdag 2022 foto 3 DOS-clubdag 2022 foto 4

Geslaagde springwedstrijden!

Het heeft even mogen duren, maar op zaterdag 6 november 2021 was het dan eindelijk zover! De springwedstrijden D/E niveau is een feit en werd gehouden in de Sporthoeve. Dit is een jaarlijkse wedstrijd die georganiseerd wordt, maar door Corona kon deze helaas vorig jaar niet doorgaan...

DOS organiseerde deze wedstrijddag vol enthousiasme samen met de werkgroep.

DOS kwam met 5 groepen onderverdeeld in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. Er werd geturnd op de onderdelen; Lange mat, trampoline, plankoline – kast, trampoline – kast, plank – kast en trampoline – pegasus.

Aangezien het de 1e wedstrijd is van het nieuwe seizoen, hadden de meiden er onwijs veel zin in en hebben ze de afgelopen weken er keihard voor getraind. En dit heeft zich beloond in geweldige resultaten.
DOS is namelijk 12× in de prijzen gevallen:
- De jeugd niveau E hebben 1x goud en 1x zilver weten te winnen.
- De jeugd niveau D hebben 1x goud gewonnen.
- De junioren niveau E hebben 2x goud weten te winnen.
- De junioren niveau D hebben 4x goud weten te behalen.
- De senioren niveau D 3x goud weten te behalen.

Dit is een heel mooi resultaat, waar we heel trots op zijn!

Maar wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel is verlopen.
Er kan teruggekeken worden op een hele mooie, maar vooral sportieve dag!

Springwedstrijden foto 1 Springwedstrijden foto 2 Springwedstrijden foto 3

DOS start met kleutergym

Houdt uw kind erg van klauteren en klimmen, of is het zelfs al een beetje aan het turnen? Of vindt uw kind dit juist allemaal een beetje spannend? DOS Bodegraven gaat weer starten met kleutergym. Spelenderwijs zal uw kind kennismaken met de turnsport. In deze lessen zal uw kind motorisch uitgedaagd worden. Veel bewegen staat voorop. Alle grondvormen van bewegen zullen aan bod komen zoals; springen, zwaaien, klimmen, dansen, balanceren, duikelen, et cetera. Ook kijken we naar de individuele ontwikkeling van het kind, en passen de spellen en oefeningen daarop aan.

De kleutergym is voor kinderen van 3,5 jaar en groep 1 en 2.
De lessen zijn om de week op dinsdagmiddag, van 16:00 tot 17:00 uur, in sportzaal De Kuil.
starttarief: 6 lessen (tot de kerstvakantie) voor 20 euro

U kunt uw kind aanmelden door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld daarbij de naam en achternaam van uw kind, de geboortedatum, uw e-mailadres en uw telefoonnummer.

We hopen op 12 oktober 2021 te starten met de eerste les. We kunnen alleen starten als we voldoende aanmeldingen hebben. Na de aanmelding wordt u persoonlijk op de hoogte gehouden.