Onderlinge wedstrijden 2023

Eindelijk kon het toch doorgaan: De onderlinge wedstrijden waar alle turnleden weer konden laten zien wat ze kunnen!

Op zaterdag 10 juni waren de onderlinge wedstrijden weer, wat later in het jaar dan normaal. Het was daarom wat warmer in de zaal, maar ondanks dat konden alle turnleden laten zien wat ze de afgelopen tijd hadden geleerd, dit keer niet in de Kuil maar in de Sporthoeve.

De eerste 2 rondes waren de jongste leden aan de beurt. Voor hen was er diploma-gymmen.

De kleuters deden een eigen parcours.

Verder werden er verschillende elementen laten zien, de koprol, radslag, streksprong, spreidhoeksprong, handstandplatval en nog veel meer. Alle meisjes werden gejureerd op wat ze konden. In deze rondes zat geen wedstrijdelement. Meedoen is belangrijker dan winnen, vinden ze bij DOS. Voor iedereen was er een diploma en een medaille.

In ronde 3 en 4 turnden de meisjes vanaf groep 6, ingedeeld in verschillende niveaus. Zij streden wel om medailles. Er werd keurig gewerkt op alle onderdelen. 

De sfeer was de hele dag heel gezellig en feestelijk. En de trainsters zijn erg trots op alle turnleden!
Alle foto's van deze dag zijn te zien onder het tabblad 'beeldmateriaal'

Onderlinge wedstrijden 2023 (foto 1) Onderlinge wedstrijden 2023 (foto 2)

Tweede finale teamcompetitie

Zaterdag 15 april was de finaledag van de regionale turncompetitie. DOS deed met twee groepen mee. Het slot van de turncompetitie volgde op een roerige trainingsperiode. Vanwege de lekkage in de Kuil zijn we nog steeds genoodzaakt om op verschillende locaties elders te trainen. Ondanks dit nadeel hebben de meiden van de selectie prima oefeningen laten zien. De oudste meiden waren in ronde 3 aan de beurt. Zij kwamen uit op sprong, brug, balk en vloer. Vooral op vloer wisten ze zeer goede oefeningen neer te zetten. In ronde 4 bestond het team helaas nog maar uit twee meiden. Andere teamleden waren geblesseerd. Ook al waren zij maar met twee turnsters, toch hebben zij heel knap de tweede plaats weten te behalen en hebben zij zich zichtbaar verbeterd ten opzichte van hun vorige wedstrijd. 

We zijn ze trots op de prestaties van al deze turnsters! 

Tweede finale teamcompetitie (foto 1) Tweede finale teamcompetitie (foto 2) Tweede finale teamcompetitie (foto 3)

Finale wedstrijd teamcompetitie

Zaterdag 25 maart heeft één van onze selectieteams de teamcompetitie afgesloten op de finaledag. De andere twee groepen zijn later nog aan de beurt. Tijdens alle wedstrijden van deze competitie heeft dit team een enorme groei laten zien. Hier zijn we heel trots op, zeker omdat de trainingsmogelijkheden de afgelopen maanden niet optimaal waren, doordat er niet geturnd kan worden in sportcentrum de Kuil. 

Ook op deze finale dag deden de meisjes oefeningen op vloer, balk, brug en sprong. 

Dit ging hen goed af en heeft een mooi tweede plaats opgeleverd. 

Finale wedstrijd teamcompetitie

Voorlopig lesrooster

Vanwege de lekkage in sporthal de Kuil, is ons lesrooster tijdelijk aan gepast. 
De lessen zijn op andere locaties en soms op andere tijden. 
Je kunt het voorlopige rooster vinden op deze website onder het tabblad 'lessen' --> lesrooster

Sporthal de Kuil onbruikbaar

Allereerst wensen we jullie allemaal een heel voorspoedig en sportief nieuwjaar! 

Sporthal de Kuil onbruikbaar
Helaas begint voor DOS het jaar wat minder voorspoedig en zijn we direct voor een grote uitdaging komen te staan. Sporthal de Kuil is voor langere tijd onbruikbaar vanwege lekkage. De hele vloer moet vervangen worden. Er is nog heel veel onduidelijk, maar wel is ons verteld dat het langere tijd gaat duren. Al onze lessen kunnen daardoor niet doorgaan op de gebruikelijke tijd en plek.

Mogelijkheden
Uiteraard zijn we direct aan de slag gegaan om andere locaties te zoeken. Veel locaties zitten al vol en ook de andere verenigingen die in de Kuil sporten zoeken elders onderkomen. Kortom het was een hele puzzel. We hebben ons uiterste best gedaan en zijn blij met de mogelijkheden die we nog hebben. Voor alle leden hebben we mogelijkheden gevonden. 

Het voorlopige lesrooster is terugvinden onder het tabblad ‘lesrooster’. 

Er zijn er geen aparte lessen voor de selectiegroepen. Het was niet mogelijk dit in te plannen, naast alle andere uren. Uiteraard kunnen zij wel trainen in de recreatie uren. We hopen de komende tijd met de selectieleden een aantal keer naar een turnhal te kunnen. We zijn de mogelijkheden hiervoor nog aan het uitzoeken. 

Help elkaar
We vragen in deze nieuwe situatie ook flexibiliteit en medewerking van jullie, als ouders. De tijden zijn anders, de locatie is anders, we kunnen ons voorstellen dat dit ook voor jullie uitdagingen met zich meebrengt. We denken dat we hier met elkaar uitkomen en willen jullie stimuleren om contact onderling op te nemen om met elkaar mee te rijden, zodat sporten voor iedereen mogelijk blijft! Kom je er echt niet uit en zijn er redenen waardoor je kind niet kan sporten, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee. 

Activiteiten
Door de onbruikbare zaal kunnen de geplande activiteiten niet doorgaan. 
21 januari – ouder-kind activiteit- Dit wordt geschrapt.
18 februari – Onderlinge wedstrijden – Dit hopen we te verplaatsen naar het voorjaar. 
Of de geplande selectiewedstrijden doorgaan is nog niet bekend. Dit hangt af of we genoeg trainingstijd kunnen vinden.

Tot slot
We weten nog niet hoelang dit gaat duren, maar we gaan er het beste van maken met elkaar!
Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, houden we jullie uiteraard op de hoogte. 
Met vragen of opmerkingen kan je contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

3 meiden geslaagd voor examen assistent-trainer

Annelijn, Christianne en Lisanne zijn al jaren trouwe assistenten bij DOS. Om hun vaardigheden te verbeteren hebben zij afgelopen maanden de opleiding tot assistent-trainer gevolgd. Diverse keren moesten zij daarvoor naar Breukelen om lessen te volgen. Daarnaast deden zij veel stage opdrachten bij ons in de lessen. Het vergde best wat tijd, energie en inzet en daarom zijn we ook enorm trots op deze 3 meiden die afgelopen 10 december hun examen met goed gevolg hebben afgelegd. 

Bij DOS steken we veel energie in het opleiden van de nieuwe (toekomstige trainers) Door trainsters op te leiden vanuit de eigen leden, weet DOS goed wie ze voor de groepen hebben staan en is en blijft de onderlinge betrokkenheid groot. We zijn heel blij met de inzet en betrokkenheid van deze drie meiden en hopen dat ze nog jaren met plezier betrokken blijven. 

Drie meiden geslaagd

10 december turncompetitie

Op zaterdag 10 december was de eerste selectie wedstrijd van het seizoen! De wedstrijd was georganiseerd in Gouda en er werd geturnd op brug, balk, vloer en kast plankoline. Voor sommigen was het hun eerste wedstrijd. Twee niveau 5 teams deden mee met de wedstrijden, iedereen kreeg op elk toestel individueel punten en als team kregen ze punten. Het harde trainen werd beloond, want de meiden die op maandag trainen zijn 4e geworden en de meiden die op donderdag trainen zijn 2e geworden! En individueel is Femke Aartman 2e geworden van niveau 5!

Alle meiden mogen super trots opzichzelf zijn, jullie hebben het super gedaan

Turncompetitie foto 1 Turncompetitie foto 2

Pietengym groep 3-4 en 4-5

Op woensdag 30 november was het Sinterklaasfeest bij groep 3/4 en groep 4/5 van DOS. Vorig jaar kon dit feest op het laatste moment helaas niet doorgaan door nieuwe coronamaatregelen. Des te blijer waren we dat het dit jaar gewoon weer kon!

De meiden uit beide groepen kwamen prachtig verkleed in mooie pietenpakjes of een turnpakje met een pietenmuts. De Pietengym kon beginnen! In de zaal stonden verschillende onderdelen klaar, waarbij er geoefend kon worden met klimmen en klauteren, pakjes door de schoorsteen gooien, balanceren en zwaaien aan de touwen. Bij groep 3/4 kwamen er opeens twee pieten de zaal binnen stormen. Ze waren door Sinterklaas op pad gestuurd om turnpiet te worden en wilden graag bij ons oefenen. Enthousiast begonnen ze met de kinderen aan de verschillende onderdelen, maar het bleek soms nog best lastig. Daarom bleven de pieten ook nog bij groep 4/5, om te kijken hoe goed deze meiden kunnen turnen.

Uiteindelijk hebben de pieten goed hun best gedaan, maar ze moesten van de meiden toch nog iets meer oefenen om echt een goede turnpiet te worden. Aan het einde van de lessen was er nog tijd om wat lekkers te snoepen. De kinderen hebben zichtbaar genoten en wij als leiding ook. Tot volgend jaar Sint! 

Pietengym groep 3-4 en 4-5

Springwedstrijden

Op zaterdag 26 november was het zover, de jaarlijkse springwedstrijden waren er weer! Alleen anders dan normaal. Afgelopen jaren waren wij de ontvangende vereniging en waren de springwedstrijden in Bodegraven. Nu was Velocitas de ontvangende vereniging en was de wedstrijd  in Gouda.

We deden dit jaar mee met 6 teams, alle teams zaten in verschillende categorieën. Ze waren ingedeeld op leeftijd en in niveau D of E. Er werd geturnd op de onderdelen: Plank(oline)-Kast, Trampoline-Kast, Pegasus, Lange mat en Airtrack. Voor sommigen was het hun eerste wedstrijd en anderen doen al jaren mee.  Het harde trainen is beloond. Wij zijn 11 keer in de prijzen gevallen! Voor de onderdelen Lange mat, Trampoline, Pegasus, Trampoline-Kast en bij Plank(oline)-Kast werden er 1ste en 2e prijzen gewonnen. Terugkijkend op gezellige en geslaagde dag mogen alle turnsters trots zijn, want wat hebben ze het goed gedaan! Foto’s van de prijsuitreiking zijn te vinden bij de fotogalerie.

Springwedstrijden

Trots op juf Joanne!

Afgelopen zaterdag heeft onze juf Joanne haar examen turnleider niveau 3 behaald. Zij heeft hiervoor de vernieuwde opleiding van de KNGU gevolgd. Een pittig traject met veel zelfstudie en zelfdiscipline. Als bestuur zijn we dan ook enorm trots op Joanne dat ze dit behaald heeft. ‘Door onze trainers op te leiden kunnen we de kwaliteit van lessen waarborgen’ aldus de praktijkbegeleider van Joanne. Dit opleiden begint bij DOS al jong. Enthousiaste leden assisteren de trainster bij de lessen. Deze assistenten bieden ze bij DOS ook opleidingen aan om zo te groeien in hun vaardigheden en misschien wel door te groeien tot trainsters. Door trainsters op te leiden vanuit de eigen leden, weet DOS goed wie ze voor de groepen hebben staan en is en blijft de onderlinge betrokkenheid groot. Zo is ook Joanne al jaren bij DOS lid en betrokken. En nu gediplomeerd trainster!

Trots op juf Joanne

DOS kamp was weer fantastisch!

Afgelopen weekend zijn we weer op kamp geweest.
Een terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van 60 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Nog nooit hadden we zoveel enthousiaste leden die mee gingen. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. Helaas was er veel regen op de zaterdag, maar dat mocht de pret niet drukken! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp!

DOS kamp 2022

DOS kamp 2022

DOS kamp; Wat is dat eigenlijk?

23-24-25 september gaan we weer op kamp!
We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen. De deelnemers worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. in elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.
Er gaan ongeveer 40 deelnemers mee en daarbij ongeveer 10 leiding.
Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden een vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixt. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongere.) maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.
Wat doen we zoal: vrijdagavond een bosspel, zaterdagochtend spel en creatief, zaterdagmiddag sport en spel middag, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een spel in het bos. Ook gaat de tumblingbaan mee, waar we op diverse momenten tijdens het kamp plezier op hebben.

Op zaterdag terug gaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig mee gaan!

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DOS gaat weer van start!

Het nieuwe seizoen gaat van start!
Alle voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er ontzettend veel zin in!

Vanaf a.s. maandag 22 augustus starten onze lessen weer.
We hopen jullie dan allemaal weer te zien!
Als bijlage bij deze mail is het definitieve lesrooster en de groepsindeling toegevoegd.

Dreumes- en Peuterpret
De leden van de Dreumes- en Peuterpret krijgen een aparte mail over de groepsindeling.

Kleutergym
De kleutergym is net als vorig seizoen om de week. De eerste les is op 30 augustus.

Freerunnen
Zoals bekend is Owen afgelopen seizoen gestopt als trainer van de freerungroepen. Sindsdien zijn we op zoek naar een nieuwe trainer.
Wij huren voor de freerungroepen professionele trainers in bij een externe partij en zijn daardoor afhankelijk van die organisatie. Daar is op dit moment een te kort aan trainers. Er wordt nog steeds gezocht, maar het is helaas onzeker of er een trainer gevonden wordt. We vinden dit enorm vervelend en zouden het graag anders zien. De ouders en leden van deze groepen krijgen volgende week bericht over de stand van zaken rond deze lessen.

Voor vragen of opmerkingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens in de zaal!

Fijne Vakantie!!!!

We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie en zien jullie daarna graag weer terug in de zaal!
De laatste nieuwsbrief is zojuist verstuurd naar alle leden en is ook te lezen op deze website onder het kopje 'nieuws'

De lessen starten weer vanaf 22 augustus!

Zomer BBQ

Na twee jaar kon er eindelijk weer een einde seizoen BBQ worden georganiseerd. Deze keer aan de Dammekant bij de Familie Sterk.

Met 47 enthousiaste leden was het een gezellige bedoening. Iedereen had wat lekkers meegenomen.

De ereleden werden letterlijk in het zonnetje gezet en we genoten van het lekkere (vega) vlees, vakkundig gebakken door onze BBQ-masters Eva P. en Jennifer.

De jongere kinderen vermaakten zich met allerlei spellen zoals Kubb, Twister, Badminton en andere campingachtige spelletjes.

Er werd afscheid genomen van de bestuursleden Hans van de Hoek en Natasja Sterk. Beiden werden in het zonnetje gezet met een leuk cadeau. Hans kreeg een DOS-borrelplank met lekkers daarop, Natasja kreeg een DOStas met een tuinbon.

Na nog wat marshmallows te hebben geroosterd en een ijsje gegeten te hebben was het BBQ feest helaas weer ten einde……..tenminste dat dachten we.

Een paar meiden van de aspirantengroep waren nog even blijven hangen. Het water van de Rijn trok hun aandacht. En u raadt het al: uiteindelijk werd de BBQ afgesloten met een verfrissende duik in de Rijn, sommigen met kleren en al. Gekke meiden…. maar wat een plezier hadden ze met elkaar!

Zomer BBQ (2) Zomer BBQ (3) Zomer BBQ (1)

Koningsspelen 2022

Vandaag heeft DOS voor de Da Costa school een deel van het programma voor de koningsspelen verzorgd.

De kinderen van groep 1 t/m 5 konden zich uitleven op een prachtig parcours met uitdagende elementen erin. Deze lessen werden verzorgd door Lenneke en Lieke
In de middag was er een keuze programma, waarbij Eva en Marijke namens DOS clinics turnen heeft gegeven.

Wij vonden het fantastisch om mee te werken aan deze koningsspelen en om alle kinderen zo enthousiast en sportief bezig te zien. 

Regiowedstrijden

Op 19 maart en 2 april 2022 hebben we met de selectie meegedaan met een turncompetitie.

We hadden nog nooit met een turncompetitie meegedaan, maar waren op voorhand al enthousiast. Het was spannend, maar heerlijk om weer wedstrijden te mogen doen! En deze wedstrijden doe je ook nog eens met je hele team, in plaats van individueel.

De sfeer was erg gezellig tijdens de wedstrijden. We streden tegen 3 of 4 andere teams.

Op 19 maart vielen we buiten de prijzen. Op 2 april zijn beide teams van DOS 3e geworden.

Prijs of geen prijs, we zijn erg trots op de meiden! Ze hebben weer ontwikkeling laten zien en we hebben ook weer van deze wedstrijden geleerd.

Vol nieuwe energie gaan we trainen voor het nieuwe seizoen.

Regiowedstrijden

DOS-clubdag 2022

Eindelijk kon het weer, na 2 jaar: Een echte DOS-clubdag waar alle turnleden weer konden laten zien wat ze kunnen!

Op zaterdag 19 februari was er weer een DOS-clubdag. Gelukkig kon er ook weer veel publiek ontvangen worden, zodat alle turnleden aan publiek en jury konden laten zien wat ze de afgelopen tijd hadden geleerd. Dat was best spannend, want er was ook een lange periode geweest dat er niet gesport kon worden vanwege de corona-maatregelen.

De eerste 2 rondes waren de jongste leden aan de beurt. Voor hen was er diploma-gymmen.
De kleuters, nog maar net begonnen, deden een eigen parcours.
Verder werd er geturnd op vloer, balk, sprong en brug en werden alle meisjes gejureerd op wat ze konden. In deze rondes zat geen wedstrijdelement. Meedoen is belangrijker dan winnen, vinden ze bij DOS. Voor iedereen was er een diploma en een medaille.
In ronde 3 en 4 turnden de meisjes vanaf groep 6, ingedeeld in verschillende niveaus. Zij streden wel om medailles. Er werd keurig gewerkt op alle onderdelen.

De sfeer was de hele dag heel gezellig en feestelijk. Er was te merken dat het voor iedereen fijn was dat het weer mogelijk was om zo met elkaar sportief bezig te zijn!

Meer foto’s van de clubdag kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

DOS-clubdag 2022 foto 1 DOS-clubdag 2022 foto 2 DOS-clubdag 2022 foto 3 DOS-clubdag 2022 foto 4

Geslaagde springwedstrijden!

Het heeft even mogen duren, maar op zaterdag 6 november 2021 was het dan eindelijk zover! De springwedstrijden D/E niveau is een feit en werd gehouden in de Sporthoeve. Dit is een jaarlijkse wedstrijd die georganiseerd wordt, maar door Corona kon deze helaas vorig jaar niet doorgaan...

DOS organiseerde deze wedstrijddag vol enthousiasme samen met de werkgroep.

DOS kwam met 5 groepen onderverdeeld in verschillende niveaus en leeftijdscategorieën. Er werd geturnd op de onderdelen; Lange mat, trampoline, plankoline – kast, trampoline – kast, plank – kast en trampoline – pegasus.

Aangezien het de 1e wedstrijd is van het nieuwe seizoen, hadden de meiden er onwijs veel zin in en hebben ze de afgelopen weken er keihard voor getraind. En dit heeft zich beloond in geweldige resultaten.
DOS is namelijk 12× in de prijzen gevallen:
- De jeugd niveau E hebben 1x goud en 1x zilver weten te winnen.
- De jeugd niveau D hebben 1x goud gewonnen.
- De junioren niveau E hebben 2x goud weten te winnen.
- De junioren niveau D hebben 4x goud weten te behalen.
- De senioren niveau D 3x goud weten te behalen.

Dit is een heel mooi resultaat, waar we heel trots op zijn!

Maar wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel is verlopen.
Er kan teruggekeken worden op een hele mooie, maar vooral sportieve dag!

Springwedstrijden foto 1 Springwedstrijden foto 2 Springwedstrijden foto 3

Juf Eva geslaagd!

Dat Eva Penders al een paar jaar een echte juf is bij DOS weet iedereen binnen de vereniging al lang! Nu heeft ze hiervoor ook haar officiële papiertje. Door corona konden lessen vorig jaar maanden lang niet doorgaan en liep de opleiding vertraging op. Heel vervelend en ook lastig om de motivatie vast te houden. Maar Eva zette door, met een mooi resultaat! Bij de KNGU heeft zij nu haar licentie om les te geven aan turn en gymnastiekgroepen behaald. We zijn heel blij met dit resultaat en met iemand als Eva als trainster binnen de vereniging. Wij hechten, naast een gemoedelijke en veilige sfeer, ook veel waarde aan kwaliteit van de lessen, wat we onder andere waarborgen door opleidingen en bijscholingen te faciliteren voor (toekomstige) trainsters/trainers.

Juf Eva geslaagd!

DOS-kamp was weer fantastisch!

Het eerste weekend van oktober zijn we weer op kamp geweest.
Een jaarlijks terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van ruim 40 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. De regen heeft gelukkig bijna geen invloed gehad op het programma en konden we veel naar buiten! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar!

Via deze weg bedanken we de voorbereidingsgroep en alle leiding voor alle organisatie en begeleiding. Mede door jullie was het weer een groot succes!

Meer foto’s van het kamp kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

DOS kamp 2021

DOS start met kleutergym

Houdt uw kind erg van klauteren en klimmen, of is het zelfs al een beetje aan het turnen? Of vindt uw kind dit juist allemaal een beetje spannend? DOS Bodegraven gaat weer starten met kleutergym. Spelenderwijs zal uw kind kennismaken met de turnsport. In deze lessen zal uw kind motorisch uitgedaagd worden. Veel bewegen staat voorop. Alle grondvormen van bewegen zullen aan bod komen zoals; springen, zwaaien, klimmen, dansen, balanceren, duikelen, et cetera. Ook kijken we naar de individuele ontwikkeling van het kind, en passen de spellen en oefeningen daarop aan.

De kleutergym is voor kinderen van 3,5 jaar en groep 1 en 2.
De lessen zijn om de week op dinsdagmiddag, van 16:00 tot 17:00 uur, in sportzaal De Kuil.
starttarief: 6 lessen (tot de kerstvakantie) voor 20 euro

U kunt uw kind aanmelden door een email te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld daarbij de naam en achternaam van uw kind, de geboortedatum, uw e-mailadres en uw telefoonnummer.

We hopen op 12 oktober 2021 te starten met de eerste les. We kunnen alleen starten als we voldoende aanmeldingen hebben. Na de aanmelding wordt u persoonlijk op de hoogte gehouden.

Start nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen gaat van start!
Alle voorbereidingen zijn in volle gang en we hebben er ontzettend veel zin in!

Vanaf a.s. maandag 30 augustus starten onze lessen weer. 
We hopen jullie dan allemaal weer te zien. 

Ook het definitieve lesrooster staat op deze site. Let op, er is een kleine wijziging in de lestijden op de woensdag:

 • groep 2-3-4 en aspiranten 1 starten om 17.30 uur
 • groep 4-5 en aspiranten 2 starten om 18.30 uur.

De leden van de Dreumes- en Peuterpet krijgen een aparte mail over de groepsindeling.

Goed om te weten bij de start van de lessen:

 • We houden ons aan de algemene corona-maatregelen.
 • Tijdens het sporten is 1,5 meter niet noodzakelijk. Buiten het sporten geldt de 1,5 meter wel voor personen boven de 18 jaar.
 • Ouders zijn weer welkom op de tribune, daarbij wordt wel 1,5 meter afstand gehouden.
 • Ben je verkouden of niet fit, kom dan niet naar de zaal.

Voor vragen of opmerkingen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens in de zaal!

Bestuur en leiding DOS

Na 12 jaar afscheid van voorzitter DOS

Na 12 jaar neemt Hienke v. Langevelde afscheid als voorzitter van gymnastiekvereniging DOS. 4299 dagen is zij in deze rol zeer actief geweest!

Na de bestuurscrisis in 2009 begon Hienke in een klein groepje als nieuw bestuur. Formeel moesten de taken verdeeld worden en op papier werd Hienke voorzitter. Deze rol trok haar niet zo erg, maar het was toch maar een formaliteit.

Maar Hienke groeide in haar rol als voorzitter en trad ook steeds meer als voorzitter naar buiten toe. Hienke was echt een uitvoerende voorzitter. Een echte doener. Iemand die aanpakt en doorpakt. Zij was enorm betrokken bij de vereniging, wist wat er speelde en had oog voor de mensen met wie zij samenwerkte. Lekker no nonsens, korte lijntjes en met elkaar aanpakken, was waar Hienke voor stond. Hienke deed naast haar voorzitters taken, nog veel kleine praktische zaken tussendoor.

Afgelopen jaar heeft Hienke het voorzitterschap overgedragen aan Lenneke Kalisvaart en heeft ze nog een jaar meegedraaid als algemeen bestuurslid. Op deze manier bleef het bestuur stabiel en kon Lenneke groeien in haar nieuwe rol als voorzitter, nadat ze jarenlang als leiding en algemeen bestuurslid had meegedraaid binnen DOS.

Hienke zal als voorzitter gemist worden binnen DOS. Al haar inzet, tijd en enthousiasme wordt enorm gewaardeerd. Als uiting daarvan is Hienke op 8 juni tijdens de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering benoemd tot erelid.

Afscheid voorzitter DOS

foto: Lenneke Kalisvaart (links) en Hienke v. Langevelde (rechts)

Eenmalige wijziging lessen 19 april

Maandag 19 april zijn de buitenlessen eenmalig op het terrein van vv Bodegraven (Groene Zoom 2) 
Hier kunnen wij gebruik maken van de tumblingbaan. 

De lestijden zijn voor deze maandag aangepast:

- selectie basisschoolleeftijd             17.45 - 18.45 uur

- aspiranten                                        18.45 - 19.45 uur

- springgroep                                      19.45 - 20.45 uur

Buitenles voor de recreatiegroepen

Op zaterdagmiddag 20 maart werd er een buitenles georganiseerd voor de recreatiegroepen van juf Eva en juf Marije. De selectie en aspirantengroepen zijn al twee weken buiten aan het turnen, maar nu was het ook de beurt aan groep 1-5 en groep 5-8. Met een groep van 15 kinderen en 21 kinderen was er een gezellige opkomst. De meiden waren erg blij om weer een keertje buiten te mogen turnen. Vol enthousiasme is er geoefend met koprollen, radslagen, sprongen en elementen op de balk. Beide lessen werden afgesloten met een spelletje met de parachute. Wij vonden het erg leuk om weer buiten aan de slag te kunnen! De komende periode zal er zeker nog eens een buitenactiviteit voor de recreatiegroepen plaatsvinden. Tot dan!

Buitenles foto 1 Buitenles foto 2 Buitenles foto 3 Buitenles foto 4 Buitenles foto 5

Activiteit tijdens Lockdown


Tot 9 februari zullen geen lessen gegeven worden, maar we zitten niet stil!

Als bestuur en leiding vinden we het natuurlijk ontzettend jammer dat we geen lessen kunnen geven, want we staan te trappelen om weer aan de slag te gaan. Het enthousiasme van de leiding zorgt er voor dat we alle groepen toch iets kunnen aanbieden.

Toch actief

·        De gymfitleden hebben de mogelijkheid om online lessen mee te doen. Deze lessen zijn nu op maandagavond en worden gegeven door Natascha. Als je dit als ouder leest en denkt, dat is ook wel wat voor mij, neem contact op, dan kan je ook mee doen en lekker fit blijven!

·        Voor de selectie, springgroep en aspiranten hebben Eva en Marijke filmpjes gemaakt, zodat jullie een flinke workout kunnen doen. Zo kunnen jullie straks helemaal fit weer beginnen met de lessen.

·        Voor de recreatiegroepen worden ook filmpjes gemaakt met leuke oefeningen en/of spelletjes. Marije en Eva zullen laten zien wat je thuis kunt doen!

·        Voor de freerunners komen er challenges aan. Daan en Owen zullen jullie uitdagen!

·        De dreumesen en peuters krijgen de ‘echte’ Peuterpretliedjes, zodat jullie thuis lekker kunnen dansen.

 

De filmpjes voor de groepen worden per email aan de betreffende groepen verspreid.
We hopen dat jullie zo toch een beetje kunnen blijven bewegen en sporten!
In de zaal met elkaar is natuurlijk leuker, daar kijken we weer enorm naar uit.

Het is nog even volhouden voor iedereen, daarom wensen we jullie allemaal sterkte en gezondheid toe.
Heb je nog vragen of opmerkingen? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

namens het bestuur DOS

 

Lenneke Kalisvaart
voorzitter

Een heel mooi en sportief nieuwjaar!

We wensen jullie allemaal een heel mooi en sportief nieuwjaar! 
Helaas kunnen we nog even niet starten met de lessen, maar we hopen dat dit snel weer anders zal worden!

Zodra we meer weten hierover, zullen we natuurlijk hierover berichten!

Op facebook 'springen' we het nieuwe jaar in! Wil je ook een foto insturen, ga naar onze besloten facebookgroep
Nog geen lid? stuur een vriendschapsverzoek!

namens het bestuur,

Lenneke Kalisvaart

Fijne feestdagen!

Zo is er een abrupt einde gekomen aan het sportjaar 2020 bij DOS.
We zien er naar uit om in januari weer te kunnen gaan starten, na een veel te lange ‘winterstop’.

Voor nu wensen we jullie ondanks alle beperkingen een hele fijne kerstvakantie, een zinvolle kerst en een gezond 2021!

Fijne feestdagen!

Pietengym bij DOS

Wat was het heerlijk om weer echte Pietengym te hebben bij DOS.
Een hoop dingen kunnen vanwege corona niet doorgaan, maar als vereniging blijven we zoeken naar wat wel kan! Met leiding en bestuur zoeken we naar creatieve oplossingen.
Gelukkig kunnen de lessen bijna allemaal doorgang vinden en was er woensdagavond zelfs een echt Pietengym voor de groepen 1 t/m 4. De zaal was opgebouwd om de kinderen te laten pietengymmen: balanceren, klimmen, kruipen, springen, zwaaien…er kwam van alles voorbij.
De kinderen werden verrast door de komst van twee echte pieten die door Sinterklaas waren gestuurd om ook te leren turnen. Ze deden erg hun best en de kinderen hielpen de pieten erg goed.

We hebben allemaal genoten van een hele gezellige avond!

Meer foto’s van de Pietengym kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

Pietengym

Ontwikkelingen Dreumes- en Peuterpret

Helaas kunnen de Dreumes- en Peuterpret nog steeds niet hervat worden vanwege de maatregelen en richtlijnen rondom corona. We vinden dat als bestuur heel jammer, maar gezondheid en veiligheid staan voorop. Tot de kerstvakantie zullen er geen lessen plaatsvinden. In januari hopen we, op een aangepaste manier, weer van start te kunnen.
De komende weken zullen we ons gaan voorbereiden op welke manier we deze lessen gaan vormgeven. Op 4 en 11 december zal Lieke testlessen doen.
Hierbij kunnen maximaal 15 kinderen en 15 ouders aanwezig zijn. Tijdens de lessen gaat Lieke met de aanwezige ouders brainstormen en uitproberen hoe de lessen het best ingericht kunnen worden.
De ouders van onze Dreumesen en Peuters hebben hierover een mail gekregen met de mogelijkheid zich hiervoor op te geven. Hiervoor geldt een maximum van 15 kinderen + 15 ouders.

Voor verre vrienden

In de opslag lagen nog verschillende oude t shirts en een klein aantal goede jubileumpakjes. 
We hebben uitgezocht wat we, naar ons idee daar het beste mee konden doen. 
DOS heeft niets meer aan deze kleding, maar weggooien vinden we zonde.

We zijn daarom blij dat we stichting hebben gevonden, die deze kleding nog goed kan gebruiken.
De kleding hebben wij gegeven aan de stichting 'Voor verre vrienden'.

bestuur DOS

Geslaagde sport- en spelmiddag

Zaterdag 3 oktober was er een leuke sport- en spelmiddag voor onze jeugdleden.
Normaal zou dit weekend het jaarlijkse kampweekend zijn, maar door het Coronavirus kon dat dit jaar niet door gaan. Als alternatief was er een sport- en spelmiddag.
Er waren bijna 60 aanmeldingen! Er werd door alle kinderen fanatiek en enthousiast meegedaan met de verschillende spellen en natuurlijk werd er ook nog even op de Tumblingbaan gesprongen.

Het was een gezellige en sportieve middag!

Meer foto’s van deze middag kun je zien in het menu Beeldmateriaal.

Sport- en spelmiddag (foto 1) Sport- en spelmiddag (foto 2)

We zijn weer begonnen

Deze week zijn alle lessen weer van start gegaan bij DOS.
Met veel plezier is alle leiding weer begonnen. We zijn allemaal blij dat we weer 'echt' kunnen turnen en freerunnen in de zaal!

We moeten nog wel rekening houden met Corona, maar dat maakt het sportplezier niet minder.
Heb je vrienden of vriendinnen die ook mee willen komen sporten? Dat kan natuurlijk!
Iedereen mag twee keer gratis meedoen!

We zien jullie graag allemaal in de sportzaal!

We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief juli 2020

De laatste nieuwsbrief van het seizoen is weer uit!

Klik hier om hem te lezen, of ga in het menu naar "Nieuws -> Nieuwsbrief"

Hitte, waterpret en afscheid

Wat was het woensdag warm! Turnen in de brandende zon?

We hadden een beter idee!

Met medewerking van de Verhoeff-Rollman school konden de leden van DOS er een heerlijk waterfestijn van maken!

Kinderen en juffen genoten van de welkome verkoeling.

Het laatste lesuur was extra bijzonder. Na 14 jaar werd er afscheid genomen van juf Eline.
Dit werd gedaan met bloemen, een bijzonder filmpje door de leden gemaakt en natuurlijk heel veel water!

We vinden het heel jammer dat juf Eline stopt en zal ze gemist gaan worden!

Hitte, waterpret en afscheid (1) Hitte, waterpret en afscheid (2)

Gymfit in Coronatijd

Een aantal gymfitters doen nu trouw mee met de online lessen, sommige hebben hier geen behoefte aan, andere vinden het juist heel prettig. 
Een aantal van jullie groep mist het contact met elkaar. 
We hebben hierop het volgende bedacht. 

De online les blijft ook na hemelvaart gewoon bestaan op de donderdag om 19.30 uur. 
Voor diegene die wel graag naar buiten zouden willen, kunnen zich aansluiten bij de springgroep op maandag. 
Dit zal wel een duidelijk pittigere les zijn. Doordat Marijke en Natascha er dan samen zouden zijn, kunnen we de groep wel opsplitsen. 
De les is dan van 19.00 tot 20.00 uur op het schoolplein van de Verhoef Rollmanschool, Dronenpark 1. 
Het is wel de bedoeling dat jullie vooraf via de mail of een app aan Natascha Esseveld laten weten of je komt. 
Zo kunnen we jullie ook berichten als de les niet doorgaat.

Heb je nog vragen, stuur gerust een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dreumes- en Peuterpret in Coronatijd

Corona-crisis

Wat is het ontzettend jammer dat we door de Corona-crisis al weken geen Dreumes- en Peuterpret lessen hebben. 
Helaas is het met de huidige maatregelen nog steeds niet mogelijk om weer te starten. 
Tot 1 september mag er niet binnen gesport worden. Ook de 1,5 meter die volwassenen uit elkaar moeten blijven, is niet te handhaven bij deze groepen. 
We hopen dus van harte dat we na de zomervakantie weer aan de slag kunnen! 

Financiële gevolgen

Uiteraard zijn we ons ervan bewust dat jullie contributie betalen en daar niets voor terug krijgen. We zijn aan het uitzoeken op welke manier we onze leden kunnen compenseren. Hierover volgt in een latere nieuwsbrief meer informatie.

Leiding Dreumespret

Zoals in een eerdere nieuwsbrief al genoemd stopt Lenneke met lesgeven. Tot op heden is er nog geen opvolger gevonden. Uiteraard blijven wij ons uiterste best doen. We hopen dan ook volgend seizoen met nieuwe leiding te kunnen starten. Mochten we geen leiding kunnen vinden, kunnen de Dreumespret lessen helaas niet meer doorgaan. Heb je zelf interesse of weet je iemand die het leuk zou vinden, dan horen wij het graag!

Heb je nog vragen, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

28 mei start freerunlessen buiten

De buiten - freerunlessen starten op donderdag 28 mei, volgens onderstaand schema.

Let op! de verdeling van de leeftijdsgroepen is aangepast!

DONDERDAG

Locatie: schoolplein Verhoeff-Rollmanschool, Dronenplein 1

Groep Tijd Leiding
Freerun basisschool leeftijd 18.00 – 19.00 uur Glenn en Owen
Freerun middelbare school 19.15 – 20.15 uur Glenn en Owen

Voor de buitenlessen ben je verplicht om je op te geven. Dit gaat via een app. Volgende week wordt er een mail met een uitnodiging en uitleg hiervoor gemaild naar de betreffende leden.

Uiteraard houden wij ons bij deze buitenlessen aan de richtlijnen en maatregelen die in deze tijd gelden:

 • De leiding houdt 1,5 meter afstand van elkaar en de deelnemers.
 • Deelnemers in basisschoolleeftijd hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bij deze groepen mogen maximaal 20 kinderen mee doen.
 • Deelnemers van middelbare school leeftijd moeten wel 1,5 meter afstand houden van elkaar. Bij deze groepen mogen er maximaal 15 personen mee doen.
 • Tussen de lessen is een kwartier haal-breng tijd, waardoor de groepen elkaar niet tegenkomen.
 • Deelnemers mogen door maximaal 1 iemand worden gebracht en gehaald. Zij dienen maximaal 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn en na de les direct te vertrekken. Ouders mogen niet blijven.
 • Deelnemers komen in sportkleding en kunnen zich op de locatie niet verkleden.
 • Er is geen mogelijkheid om van een toilet gebruik te maken.
 • Deelnemers wassen thuis voor de les en na de les de handen.
 • Als je verkouden bent of andere corona-symptomen hebt of iemand binnen het gezin heeft dit, mag je niet deelnemen aan de les.

Gestart met buitenlessen

We zijn gestart met buitenlessen!

Na weken niet kunnen sporten zijn we op maandag 11 mei begonnen met buitenlessen voor al onze turnleden. Het is natuurlijk heel anders dan in de zaal turnen, maar er zijn mogelijkheden genoeg.
Met veel enthousiasme zet de leiding zich in om er goede en leuke lessen van te maken.
De reacties op de eerste lessen waren heel positief!

Start buitenlessen

Sporten in corona tijd

We mogen weer sporten en dat gaan we doen!

Met de versoepeling van de corona-maatregelen is er weer wat ruimte gekomen om te sporten. In de buitenlucht en zonder turntoestellen willen we voor zoveel mogelijk groepen de mogelijkheid bieden om te bewegen!

Hieronder een overzicht van ons aanbod.

Jeugd turnleden 4 t/m 18 jaar

Voor alle jeugd-turnleden bieden we vanaf 11 mei buitenlessen aan, volgens onderstaand rooster.

MAANDAG
Locatie: schoolplein Verhoeff-Rollmanschool, Dronenpark 1
Groep Tijd Leiding
Selectiemeiden t/m 12 jaar 16.00 – 17.00 uur Marijke, Jennifer, Eva
Aspiranten 1 17.15 – 18.15 uur Marijke, Jennifer, Eva
Aspiranten 2 18.30 – 19.30 uur Marijke, Eva, Natascha


DONDERDAG
Locatie: schoolplein Verhoeff-Rollmanschool, Dronenpark 1
Groep Tijd Leiding
Groep 2-3-4 turnen(zonder selectiemeiden) 17.00 – 17.45 uur Lenneke, Eva, Joanne
Groep 4-5-6 turnen(zonder selectiemeiden) 18.00 – 18.45 uur Eva, Marije, Joanne
Groep 6-7-8 turnen(zonder selectiemeiden) 19.00 – 19.45 uur Eva, Marije, Joanne

Voor de buitenlessen ben je verplicht om je op te geven. Dit gaat via een app. Volgende week wordt er een mail met een uitnodiging en uitleg hiervoor gemaild naar de betreffende leden.

Uiteraard houden wij ons bij deze buitenlessen aan de richtlijnen en maatregelen die in deze tijd gelden:

 • De leiding houdt 1,5 meter afstand van elkaar en de deelnemers.
 • Deelnemers t/m 12 jaar hoeven geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Bij deze groepen mogen maximaal 20 kinderen mee doen.
 • Deelnemers van 13 tot 18 jaar moeten wel 1,5 meter afstand houden van elkaar. Bij deze groepen mogen er maximaal 12 personen mee doen.
 • Tussen de lessen is een kwartier haal-breng tijd, waardoor de groepen elkaar niet tegenkomen.
 • Deelnemers mogen door maximaal 1 iemand worden gebracht en gehaald. Zij dienen maximaal 5 minuten voor aanvang aanwezig te zijn en na de les direct te vertrekken. Ouders mogen niet blijven.
 • Deelnemers komen in sportkleding en kunnen zich op de locatie niet verkleden.
 • Er is geen mogelijkheid om van een toilet gebruik te maken.
 • Deelnemers wassen thuis voor de les en na de les de handen.
 • Als je verkouden bent of andere corona-symptomen hebt of iemand binnen het gezin heeft dit, mag je niet deelnemen aan de les.

Overige lessen

 • Springgroep: Marijke overlegt met de leden waar de behoefte ligt.
 • Gymfit: Natascha biedt online lessen aan, dit is al gestart!
 • Dreumes- en Peuterpret: Helaas kunnen we hiervoor nog geen alternatief aanbieden.
 • Freerun: Vooralsnog hebben we hier geen sportaanbod voor. We zijn nog in overleg met Parkour Disciplines (waar wij onze trainers inhuren) of er mogelijkheden zijn. Zodra we uren kunnen aanbieden, brengen wij onze freerunleden op de hoogte.

We hopen op deze manier weer sportplezier te kunnen bieden en zien er naar uit veel van jullie weer te zien!

Met vragen en/of opmerkingen kan je altijd bij ons terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coronavirus - annulering alle turnwedstrijden

De KNGU heeft besloten om alle turnwedstrijden en evenementen van dit seizoen te annuleren.
Dit betekent voor ons dat de divisiewedstrijd op 9 mei niet door zal gaan.

In navolging van het besluit van de KNGU hebben wij besloten de Happy Gymnastics op 13 juni ook niet door te laten gaan. We hopen natuurlijk dat er tegen die tijd minder maatregelen noodzakelijk zijn en we weer mee kunnen gaan doen, maar we kunnen, vanwege alle voorbereidingen, deze beslissing niet veel langer uit stellen.

Update i.v.m. Corona

Aan de ouders/verzorgers en leden,

Al eerder hebben wij gemeld dat al onze lessen zijn stop gezet i.v.m. het Coronavirus tot 31 maart. Gezien het besluit dat alle scholen in ieder geval dicht blijven tot 6 april, passen wij hierop ook onze beslissing aan.

Alle lessen t/m 3 april zullen niet door gaan.

Wij volgen hierin de adviezen en maatregelen van het RIVM en NOC*NSF.

Naast het stoppen van de lessen zijn er nog een aantal andere gevolgen, betreft activiteiten van DOS

-        de divisiewedstrijd van 4 april is afgelast. Deelnemers zijn al op de hoogte gebracht

-        de ALV van 7 april laten we vervallen. Een nieuwe datum volgt later.

-        Alle turnleden hebben 2 weken terug een brief gekregen om op te geven voor de Happy Gymnastics. De inschrijvingen zullen we nu op een andere manier doen. Eén dezer dagen volgt daar een apart bericht over naar de betreffende leden.

Als sportvereniging willen we natuurlijk graag dat jullie blijven bewegen! Hiervoor willen we jullie een aantal mogelijkheden meegeven!

-        Voor onze jongste leden van de Dreumes- en Peuterpret kan je via de link leuke beweegoefeningen voor thuis vinden. Zo kan je lekker blijven gymmen met je kind!

https://dutchgymnastics.nl/beweegdiploma/tips-voor-thuis/

-        Voor alle andere leden biedt platform Beter Turnen de mogelijkheid om thuis fit te blijven met de cardio-cor(ona) challenge. Je kunt je gratis inschrijven!

https://beterturnen.nl/cardiocorona/

-        De KNGU heeft een social Wall, waarop elke dag om 10.00 uur een nieuwe challenge op komt en waar initiatieven vanuit het hele land op staat. Inspiratie nodig? Kijk op:

https://dutchgymnastics.nl/dutch-gymnastics-at-home

Doe mee en win!
Ben je aan het sporten, freerunnen of turnen? Maak een mooi, orginele, gekke, bijzondere foto en stuur deze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of plaats de foto op de besloten facebookpagina van DOS https://www.facebook.com/groups/224634520972943/ Nog geen lid? Stuur een verzoekje
Wij kiezen 1 foto uit, die een leuk prijsje verdiend!
Deze actie loopt tot 6 april.

Als bestuur wensen we iedereen het allerbeste in deze bijzondere tijd.
Blijf fit, beweeg lekker en zie om naar elkaar!

Bestuur DOS

Coronavirus - alle lessen stoppen t/m 31 maart

Naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte van 12 maart hebben wij besloten al onze lessen in ieder geval tot 31 maart stop te zetten. Hiermee volgen wij de oproep van NOC*NSF en het RIVM. We kunnen op dit moment nog niet goed overzien welke consequenties dit besluit heeft. We zullen dit de komende tijd zo goed mogelijk in kaart brengen en komen hierop terug.
We vinden het heel vervelend en jammer dat onze lessen niet door kunnen gaan, maar op dit moment lijkt dit de beste keuze.

Voor vragen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Coronavirus

Als bestuur houden wij de situatie in de gaten en volgen wij de maatregelen van het RIVM en de GGD Midden-Holland op.
De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen

 • Was je handen regelmatig
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden

Mochten de maatregelen veranderen, houden wij u uiteraard op de hoogte.

Onderlinge Wedstrijden

Zaterdag 15 februari hielden wij onze jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. Ongeveer 90 turnsters deden hun oefeningen op balk, brug, vloer en sprong.

In ronde 1 deden de jongste turnsters mee. Voor velen was het hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. Het was mooi op te zien hoe iedereen haar best deed. Aan het einde van de ronde was er fungedeelte, waarna de prijsuitreiking volgde.

Ronde 2 was voor de meisjes geboren in 2010 tot 2008. Ook hier werd keurig geturnd en werden mooie oefeningen laten zien. Een deel van de selectiemeiden streden op eigen niveau mee in de ronde 2. Natuurlijk was ook hier een fungedeelte en prijsuitreiking.

De dag eindigde met ronde 3. Hier turnden de aspiranten en selectiemeiden. Ook meiden van de springgroep hebben laten zien dat ze meer zijn dan alleen een springgroep.

De hele dag was er een ontspannen en gezellig sfeer, wat bij DOS altijd voorop staat!
We zijn blij met alle leiding, assistenten en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt.
Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge wedstrijden 15 februari 2020

In het menu “Beeldmateriaal -> Foto’s” of door te klikken op de onderstaande links, kunt u de foto’s van de onderlinge wedstrijden vinden:

- Onderlinge Wedstrijden 2020 - ronde 1
- Onderlinge Wedstrijden 2020 - ronde 2
- Onderlinge Wedstrijden 2020 - ronde 3

Hoodie: nieuw voor onze leden

Wij bieden onze leden de mogelijkheid om een DOS-hoodie aan te schaffen. Dit is niet verplicht. 

De hoodie is donkerblauw en heeft achterop witte letters DOS. Optioneel kan de eigen naam op de borst gedrukt worden.

Kosten:

kindermaat: 18, 15 euro

volwassenmaat: 21,78 euro

beschikbare kindermaten: 116 - 128 - 140 - 152 - 164 

beschikbare volwassenmaten: S - M - L - XL - XXL

optioneel eigen naam links op de borst: 3 euro extra

verzendkosten: 7,50 euro (afhalen in Alphen a/d Rijn is in overleg ook mogelijk)

De hoodie is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Vermeld dat het gaat om een hoodie van gymnastiekvereniging DOS Bodegraven. Geef daarbij je naam, adres en maat door. Vermeld ook of je wel of geen naam op de borst wil.

Heb je nog vragen hierover, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DOS hoodie

Nieuwsbrief december 2019

Er is weer een nieuwsbrief uit.

Klik hier om hem te lezen, of ga in het menu naar "Nieuws -> Nieuwsbrief"

Sinterklaas bij DOS

Ook bij DOS was het weer een gezellige boel in de Sinterklaassfeer.

Op donderdag kwamen er Pieten langs bij groep 2-3-4 en groep 4-5 om mee te gymmen en was er een mooi pietenparcours uitgezet, zodat alle meiden lekker konden springen, klimmen, glijden, klauteren en turnen. De Pieten deden goed hun best, maar kunnen nog wel wat turnles gebruiken.

Op vrijdag was het feest voor de kinderen van de Dreumespret en Peuterpret. In een grote zaal vol klim en klautermateriaal konden de kleintjes zich heerlijk uitleven!
Van Sinterklaas hebben we een mooie nieuwe kruiptunnel gekregen, waar we elke les veel plezier van zullen hebben.
Na afloop van de les was er voor de ouders nog koffie, thee en koek en ook voor de kinderen natuurlijk wat drinken met lekkers!

Het waren erg gezellige activiteiten waar de kinderen, maar zeker ook de leiding weer erg van genoten heeft.

Sinterklaas bij DOS (1) Sinterklaas bij DOS (2)

Kijk voor meer foto’s in het menu Beeldmateriaal.

Geslaagde regionale springwedstrijden voor DOS

Ook dit jaar werd de jaarlijkse regionale groepsspringwedstrijden E en D niveau weer gehouden in de Sporthoeve. Gymnastiekvereniging DOS organiseerde deze wedstrijddag samen met de werkgroep. Zelf deed DOS deed mee met 5 groepen. Er werd geturnd op de onderdelen: Lange mat, trampoline, plankoline-kast, trampoline-kast en trampoline-pegasus.

‘s Ochtends kwamen er 3 groepen uit op E niveau. Zij zetten een mooi resultaat neer. In de categorie meisjes 10-12 jaar E niveau werden, evenals in de categorie 10-16 jaar, 2 prijzen gewonnen. De meisjes 8-9 jaar hebben ook erg hun best gedaan. De meesten van deze groep deden als eerste mee.

‘s Middags kwamen er twee groepen uit op D niveau. Ook hier werden prijzen in de wacht gesleept. De meisjes 8-9 jaar wonnen hier 2x zilver en de meisjes 10-12 jaar wonnen brons. Voor hun was er ook goud met plankoline-kast. Een heel mooi resultaat, waar DOS heel trots op is!

Wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel verliep. Er kan teruggekeken worden op een mooie sportieve dag. Dit hebben we te danken aan de vele vrijwilligers, de enthousiaste leiding en het bestuur van DOS!!

Meer foto’s kun je zien in het menu ‘Beeldmateriaal’.

Springwedstrijden 2019 (foto 1) Springwedstrijden 2019 (foto 2)

2e prijs op regionale wedstrijd voor DOS

Zaterdag 16 november heeft DOS Bodegraven met een junior (10-16 jaar) en een senior (16+) groep deelgenomen aan de groeps-springwedstrijden C niveau. Deze wedstrijden werden gehouden in Voorschoten. Bij deze wedstrijden maak je per toestel zelf je serie oefeningen. Onze vereniging sprong mee op Tumblingbaan, Minitrampoline en Minitrampoline - Pegasus. Het was een erg leuke en interessante dag! De junior meiden zijn op Pegasus 2e geworden. DOS is erg trots op hen!

Regiowedstrijd Voorschoten (foto 1) Regiowedstrijd Voorschoten (foto 2)

Dreumes- en Peuterpret stoppen met strippenkaart

Vanaf heden zal de betaling voor de Dreumes- en Peuterpret lessen veranderen. Hieronder leggen we u uit wat deze verandering precies inhoud.

 

 • Vanaf vandaag zullen er geen strippenkaarten meer verkocht worden.
 • De strippenkaart die u nog heeft kan worden gebruikt tot aan de kerstvakantie.
 • Vanaf 1 januari 2020 kan er niet meer betaald worden met de strippenkaart.

 

 • Op het moment dat de strippenkaart vol is, krijgt u van ons een machtigingsformulier. Dit formulier is in de bijlage bij deze brief opgenomen en zijn ook los verkrijgbaar.
 • Hiermee machtigt u DOS om per half jaar de verschuldigde contributie af te schrijven.
 • De contributie bedraagt € 60 per half jaar en zal in januari en september geïncasseerd worden.

 

 • Wilt u het lidmaatschap opzeggen, houdt dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand.
 • Opzeggen kunt u doen om bij onze penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Bij opzegging wordt het bedrag dat u eventueel teveel heeft betaald teruggestort.

 

Mocht u nog vragen hebben, dan horen wij dit uiteraard graag. U kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Voor de kinderen zal het best even wennen zijn om na de les geen strippenkaart meer te hebben!

 

DOS kamp 2019

Het laatste weekend van september zijn we weer op kamp geweest.

Een jaarlijks terugkerend feest voor alle turnleden van 7 tot 16 jaar.

Op vrijdagavond vertrok een groep van ruim 40 deelnemers samen met de kampleiding naar Ermelo naar een, ondertussen bekend en vertrouwd, kamphuis. Tijdens het kamp werden de deelnemers vermaakt met veel bosspellen, een creatieve ochtend, sport- en spelmiddag, een bonte avond, een kampdienst en natuurlijk ook levend stratego. Ook was er tussendoor heerlijk vrije tijd. De regen heeft gelukkig bijna geen invloed gehad op het programma en konden we veel naar buiten! Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar! Zet het laatste weekend van september maar vast in je agenda!

Via deze weg bedanken we de voorbereidingsgroep en alle leiding voor alle organisatie en begeleiding. Mede door jullie was het weer een groot succes!

Kaascorso / najaarsmarkt

Beste jeugdleden van DOS,

Volgende week is het dorpsfestijn van Bodegraven weer: de Najaarsmarkt!

Bij het kaascorso op donderdagavond mag DOS natuurlijk niet ontbreken.
Daarom lopen wij dit jaar weer mee met de optocht. Alle lessen vervallen die dag.

De optocht is op donderdag 12 september.
We verzamelen op de parkeerplaats bij de kruising van de Boesemsingel, Grutto en Roerdomp om 18.40 uur. Om 18.50 lopen we gezamenlijk naar de Cortenhoeve naar alle andere groepen. Als de kar langskomt rijden, sluiten wij ons achter de kar aan.


Wanneer: Donderdag 12 september

Hoe laat?: 18.40 uur

Voor wie?: Alle DOS-leden vanaf groep 2-3-4

Verzamelplaats: bij de kruising van de Boesemsingel, Grutto en Roerdomp


Geef je op vóór 10 september op door onderstaande gegevens te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De dag voor de optocht krijg je de laatste informatie door via de mail.

We hopen op een leuke opkomst!


namens het bestuur,

Hienke van Langevelde
Lenneke Kalisvaart

Feest bij 110-jarig DOS

Onder de titel ‘Feest’ heeft Chr. Gymnastiekvereniging ‘Door Oefening Sterk’ (DOS) afgelopen zaterdag 25 mei een fantastische jubileumshow gegeven.
Aanleiding voor deze show was het 110-jarig bestaan van de vereniging.

Sportcentrum de Kuil was voor de gelegenheid feestelijk versierd en volgestroomd met publiek.
Alle groepen van jong tot oud verzorgden spectaculaire optredens op muziek met bijbehorende lichteffecten en steeds wisselende kleding.
De twee aanwezige speakers: Hanneke van Rijn en Rosalie Minnaard gaven tussendoor uitleg over de demonstraties van de verschillende groepen.

Door de inzet van enthousiaste leden, leiding, toestelcommissie en heel veel vrijwilligers werd het een zeer geslaagd evenement!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Jubileumshow (1) Jubileumshow (2)

Info Jubileumshow 25 mei 2019

DOS bestaat in 2019 110 jaar en dat gaan we vieren met een Jubileumshow op zaterdag 25 mei om 14:00 uur in Sportcentrum de Kuil. Het wordt een wervelende show met licht en geluid en als thema ‘Feest’.

Tijdens deze show verzorgen alle groepen van Dreumespret tot Gymfit leuke demo’s. De toegangsprijs is € 2,50, kinderen t/m 6 jaar zijn gratis. De voorverkoop van de kaarten start na de meivakantie tijdens de reguliere gymlessen.

Klik hier voor de brief met alle laatste info.

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar de jubileumcommissie via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelname DOS aan divisiewedstrijden in Den Haag

Zaterdag 13 april heeft de laatste groep turnsters van de selectie van DOS meegedaan aan de divisiewedstrijden van dit seizoen.
Annelijn Kalisvaart, Kaily Schouten, Davine de Vrij, Christianne de Wit en Nina Buist hebben met plezier en trots geturnd.

Wij zijn als trainers en bestuur dan ook erg trots op ze! Ze hebben stuk voor stuk persoonlijke groei laten zien.

Divisiewedstrijden Den Haag (1) Divisiewedstrijden Den Haag (2)

Regionale wedstrijd Den Haag

Op zaterdag 6 april deden drie turnsters van gymnastiekvereniging DOS Bodegraven mee aan de regiowedstrijden in Den Haag: Lisa Raaphorst, Veerle van der Sterre en Marise Schlingmann.

Voor alledrie was het hun debuut op regionaal niveau. In de trainingen hadden de turnsters al veel progressie laten zien. Helaas speelden de zenuwen hen parten bij brug en balk, waardoor ze buiten de prijzen vielen. Wel was er een mooie 4e plaats voor Veerle op het onderdeel vloer.

De turnsters vonden het een leuke dag en hebben veel geleerd. Dit belooft dus wat voor het volgende seizoen.

Regiowedstrijd Den Haag

DOS derde prijs regionale wedstrijd Amsterdam

Op zaterdag 23 maart 2019 hebben de selectieturnsters en springgroep turnsters van DOS Bodegraven meegedaan met de regionale wedstrijd in Amsterdam.
Ze turnden in de zesde divisie in de leeftijdscategorieën jeugd 2, junior en senior. Voor deze wedstrijden hebben ze op elk onderdeel zelf een oefening gemaakt.
De vloeroefening werd uitgevoerd op muziek. Ze vonden het spannend, maar hebben er vooral erg van genoten om deze vloeroefening op een echte vloer uit te voeren.
In een stukje dat de meiden zelf schreven, vertelden ze dat ze op de balk handstanden, salto's af en losse arabieren af hebben gedaan.
Ook vertelden ze dat ze het een echte belevenis vonden om mee te doen! Rebecca Schilt heeft de derde prijs gewonnen.
Verder hebben de meiden het op de diverse individuele toestellen ook erg goed gedaan!
Zo goed, dat de kans groot is dat ze tijdens een individuele toestelfinale mee kunnen doen.
Het was een zeer geslaagde dag!

Regiowedstrijd Amsterdam (1) Regiowedstrijd Amsterdam (2)

Onderlinge Wedstrijden 16 februari

Zaterdag 16 februari hield DOS haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. De turnsters deden hun oefeningen op balk, brug, vloer en sprong.

In ronde 1 deden de jongste turnsters van de vereniging mee. Voor velen was het hun eerste wedstrijd. Extra spannend dus. Het was mooi op te zien hoe iedereen haar best deed. Aan het einde van de ronde was er fungedeelte, waarna de prijsuitreiking volgde. Femke Aartman eindigde ronde 1 met de meeste punten.

Ronde 2 was voor turnsters van groep 6 t/m 8 plus de aspirantengroepen. Ook hier werd keurig geturnd en werden mooie oefeningen laten zien. Deze ronde sloten we af met 7 prachtige vloeroefeningen op muziek. Deze ronde eindigde Veerle v.d. Sterre met het hoogste puntenaantal.

De selectiemeiden streden op eigen niveau mee in de ronde die passend was bij hun leeftijd.

De dag eindigde met springwedstrijden in ronde 3. In 5 groepjes streden aspiranten en springgroepleden om medailles. Zij deden tumblingbaan, pegasus en trampoline.

We zijn blij met alle leiding, assistenten en vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge Wedstrijden groep 1 - 2019 Onderlinge Wedstrijden groep 2 - 2019

In het menu “Beeldmateriaal -> Foto’s” of door te klikken op de onderstaande links, kunt u de foto’s vinden die voor ons gemaakt zijn door Arne v.d. Ben:

- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 1
- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 2
- Onderlinge Wedstrijden 2019 - groep 3

Pietenfeest bij DOS

Afgelopen donderdag en vrijdag konden de jongste kinderen van DOS weer genieten van een heel gezellig sinterklaasfeest!

Op donderdag deden de kinderen van groep 2 t/m 5 allerlei pietenoefeningen zoals: balanceren, klimmen, springen en zwaaien. Er kwamen 4 pieten langs die gezellig meededen!

Op vrijdagochtend gingen de dreumesen en peuters van DOS heerlijk pietengymmen. Lekker klimmen en klauteren en spelen met de (nep)kadootjes. Daarna was er voor iedereen wat drinken en wat lekkers.

Het was één groot feest voor iedereen waar echt van genoten is!

Pietenfeest bij DOS (1) Pietenfeest bij DOS (2) Pietenfeest bij DOS (3) Pietenfeest bij DOS (4)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Geslaagde regionale springwedstrijden

Ook dit jaar werd de jaarlijkse regionale groepsspringwedstrijden E en D niveau weer gehouden in de Sporthoeve. Wij organiseerden deze wedstrijddag samen met de werkgroep. Wij deden mee met wel 5 groepen. Er werd geturnd op de onderdelen: Lange mat, trampoline, plankoline-kast, trampoline-kast en trampoline-pegasus.

‘s Ochtends kwamen de jongste meisjes uit in de categorie 8-9 jaar. Wat was het spannend voor ze. En ze wonnen ook nog twee prijzen!
In de categorie meisjes 10-12 jaar E niveau werden 4 prijzen gewonnen.
De meisjes 10-12 jaar D niveau wonnen 3 prijzen. Wat een prestaties!

‘s Middags kwamen er twee groepen uit in de leeftijdscategorie 10-16 jaar. Op D niveau werden hier 3 prijzen in de wacht gesleept. Een heel mooi resultaat, waar we heel trots op zijn!

Wat nog belangrijker is, is dat de sfeer de hele dag heel gezellig en sportief was en de organisatie soepel is verliep. We zijn blij dat er zoveel vrijwilligers en ouders aanwezig waren om alles in goede banen te leiden. Heel erg bedankt daarvoor!

We hebben genoten van alle meiden die mee hebben gedaan! Wat hebben ze hun best gedaan. Ook de sfeer bij al onze deelnemers was gezellig en sportief. Ook naar andere verenigingen toe. Daar zijn we heel blij mee!

Springwedstrijden 2018 (1) Springwedstrijden 2018 (2)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

10e DOSkamp: Feest!

Het laatste weekend van september gingen we voor de tiende keer op DOSkamp. Het thema was ‘Feest!’. Een feest was het zeker!

Tijdens het kamp werden de deelnemers, in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar, vermaakt met veel bosspellen, kampvuur, een creatieve ochtend en een bonte avond. Natuurlijk was er ook een sport- en spelmiddag en voldoende tijd om te turnen op de tumblingbaan. Gezien het jubileumjaar waren er extra’s zoals een eigen t-shirt voor iedereen, patat bij de lunch en ijs als toetje.

Alle leiding en kinderen hebben genoten van het kamp! Er zijn alweer plannen voor volgend jaar!

Iedereen die heeft meegewerkt om dit kamp een succes te maken, heel hartelijk dank! Een speciaal ‘dank je wel’ aan Jumbo Langerak voor de kampboodschappen.

DOS kamp 2018

DOS-kamp: Het allerleukste kampweekend!

28, 29, 30 september gaan we weer op kamp!
We gaan naar kamphuis ‘de Zandkamp’ in Ermelo. De afgelopen jaren zijn we hier ook geweest.

Daar is een hele grote zaal waar we kunnen eten en activiteiten kunnen doen. De meeste activiteiten doen we buiten. Daar is een heel groot grasveld, met speeltoestellen.

Er zijn 4 slaapzalen, één voor de jongens en de andere 3 voor de meiden. De meisjes worden op leeftijd ingedeeld in de slaapzalen, zodat de jongere kinderen goed aan hun slaap kunnen komen en de oudere 's avonds nog wat lol kunnen hebben in de slaapzaal. In elke slaapzaal slaapt ook leiding.

Het DOS-kamp is een ‘braaf’ kamp. De sfeer is altijd goed en er gebeurt geen rottigheid.
Er gaan ongeveer 40 deelnemers mee en daarbij ongeveer 10 leiding.
Alle kinderen worden ingedeeld in een groepje van 3 tot 6 kinderen van dezelfde leeftijd die gekoppeld worden aan vaste leiding. Deze leiding is het hele weekend aanspreekpunt als er iets is, zorgt ervoor dat ze klaar staan als we een spel gaan doen of naar het bos gaan en dat ze dan de juiste kleding aan hebben. Ook 'brengt' deze leiding de kinderen van zijn/haar groepje 's avonds naar bed.

Tijdens de spellen worden de deelnemers gemixed. De ene keer met alle leeftijden door elkaar (bv bij een bosspel in het donker, dan letten de oudere deelnemers op de jongeren) maar soms zijn de groepjes wel op leeftijd.

Wat doen we zoal: vrijdagavond een bosspel, zaterdagochtend spel en creatief, zaterdagmiddag sport en spel middag, 's avonds bonte avond en daarna kampvuur. Op zondag is er een soort kerkdienst en ‘s middags doen we nog een spel in het bos.
Op zaterdag terug gaan is mogelijk.

We hopen dat jullie zo een indruk hebben gekregen van het kamp en dat jullie gezellig mee gaan!

Mochten er nog vragen zijn, mail gerust naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief juli 2018

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 27 augustus 2018.

Happy Gymnastics

Zaterdag 2 juni was er een dag vol turnen met fungedeelte in de Sporthoeve in Bodegraven. Een leuke turnwedstrijd georganiseerd door vier verenigingen:
OKK Nieuwkoop, Reflex Reeuwijk, Heres en DOS uit Bodegraven.

’s Ochtends vroeg waren de jongste turnsters aan de beurt. Voor sommigen was het best wel spannend, omdat het hun eerste wedstrijden waren. Vol trots kijken we terug naar de wedstrijden van deze meiden. Wat hebben ze goed hun best gegaan en wat deden ze het netjes! Gelukkig konden ze na het wedstrijdgedeelte even ontspannen tijdens het fungedeelte met acrogym, springen en badmintonnen met ballonnen. Heel gezellig om zo met elkaar te sporten en plezier te hebben. Natuurlijk volgde er ook een prijsuitreiking, met prijzen voor Lize, Sara, Tess.

Happy Gymnastics (1)

In ronde 2 volgden de wat oudere meiden en hogere niveaus. Ook al hadden zij vaker wedstrijden gedaan, het was toch weer spannend. De zenuwen waren zichtbaar aanwezig, vooral tijdens de balkoefening. Ook in deze ronde waren er mooie prestaties en werd er netjes geturnd. Nadat ook zij konden ontspannen tijdens het fungedeelte, volgde ook hier de prijsuitreiking. In deze ronde vielen Eva en Joanne in de prijzen.

Happy Gymnastics (2)

In de laatste ronde waren de selectiemeisjes aan de beurt. Ieder liet op eigen niveau mooie oefeningen zien, op balk, vloer en sprong. Er werd netjes en strak gewerkt. We zijn dan ook trots op het niveau wat zij laten zien! Ook zij konden na het spannende wedstrijdgedeelte hun energie kwijt tijdens het fungedeelte. Bij de prijsuitreiking waren er prijzen voor Annelijn, Kaily, Christianne, Kyra, Lieke, Elisabeth en Nicky. De inspanningen van alle andere turnsters waren een beloning waard! Er was voor iedereen in alle rondes een diploma en een mooie medaille.

Happy Gymnastics (3)

We kijken terug op een leuke en sportieve wedstrijddag. Fijn dat er zoveel ouders kwamen kijken en bestuursleden aanwezig waren voor catering en andere hand en spandiensten. Ook dank aan onze enthousiaste leiding en assistenten die aanwezig waren om alle turnsters te begeleiden!

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

Uitnodiging ALV 18 april 2018

Wij willen alle (ere)leden, ouders en/of verzorgers en donateurs, van harte uitnodigen voor onze Algemene Ledenvergadering van Gymnastiekvereniging DOS op woensdag 18 april 2018 om 20:00 uur in ’t Anker.

Klik hier voor de uitnodiging en de agenda.

We vinden het als bestuur belangrijk om de mening te horen van onze leden en hun ouders of verzorgers. Ook krijgen wij graag feedback op onze lessen en activiteiten. De ALV is een mooie gelegenheid om met de vereniging mee te denken en te praten. Na het officiële gedeelte is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten.

Graag tot dan!

Onderlinge Wedstrijden

Zaterdag 17 februari hield DOS haar jaarlijkse Onderlinge Wedstrijden in Sportcentrum de Kuil. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd gestreden om de medailles. Het was leuk dat er de hele dag door zoveel publiek aanwezig was om de turnsters aan te moedigen! Femke Aartman behaalde in wedstrijdronde 1 de hoogste cijfers en in wedstrijdronde 2 was dat Elisabeth van Holst. Iedereen heeft het heel goed gedaan en In totaal werden er 31 medailles uitgereikt! De kinderen van de Juniorgym behaalden allemaal hun diploma tijdens het diploma gymmen. De Springgroep en Aspirantengroep (aangevuld met enkele selectieleden) deden een spectaculaire demo op pegasus, trampoline en tumblingbaan. Dank aan allen die deze dag meegewerkt hebben en Jumbo Langerak voor de pakjes drinken en het fruit! Wij zijn trots op onze leden en we kijken terug op een zeer geslaagde en sportieve wedstrijddag!

Onderlinge Wedstrijden (1) Onderlinge Wedstrijden (2)

Nieuwsbrief december 2017

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit jaar is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een sportief 2018!

De lessen starten weer op maandag 8 januari 2018.

Gezellige sinterklaasfeesten bij DOS

Voor alle DOS kinderen van groep 1 t/m 4 was er op woensdagmiddag 29 november een heel leuk sinterklaasfeest. De kinderen hebben samen met vier Pieten, die er vorig jaar ook bij waren, een uurtje pietengym gedaan! Klauteren over de daken, pakjes gooien door de schoorsteen, voorzichtig lopen over smalle randjes, alles kwam voorbij. Wat een feest was dat! Zelf lekker gymmen en ook nog plezier hebben met de Pieten, die af en toe best wel gek deden!
Halverwege belde één van de Pieten naar Sinterklaas en we konden allemaal horen dat hij Sinterklaas vroeg om ook te komen. Gelukkig had Sinterklaas daar wel even tijd voor en niet veel later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen waren ondertussen nog druk aan het gymmen en zo kon Sinterklaas goed zijn wat ze allemaal al konden. Sinterklaas is ook dit jaar weer op de tumblingbaan geweest! Toen was het tijd om even rustig te zitten en te luisteren naar wat Sinterklaas allemaal te zeggen had. Hij was heel goed op de hoogte waar de kinderen goed in waren en dat mochten ze natuurlijk ook laten zien. Dat was natuurlijk wel een hand pepernoten en een kadootje waard. Daarna vertrokken Sinterklaas en de Pieten weer en was er voor de kinderen nog wat lekkers en wat drinken.

Op vrijdagochtend 1 december was er sinterklaasfeest voor de Dreumes- en de Peuterpret. Ook zij gingen heerlijk gymmen en spelen met pakjes en wat gezellige spelletjes doen.

Het waren twee gezellige feesten, we hebben er allemaal van genoten!
Heel veel dank aan iedereen die zich heeft ingezet voor deze mooie feesten; leiding, assistenten, bestuursleden en ouders.

Sinterklaasfeest 2017 (1) Sinterklaasfeest 2017 (2)

Zeven prijzen bij Springwedstrijden

Zaterdag 11 november hebben we meegedaan met zes teams aan de regionale Springwedstrijden niveau E en D. De wedstrijden werden in de Sporthoeve in Bodegraven gehouden, en DOS was dit keer de ontvangende vereniging.

Er deden drie selectieteams mee en daarnaast nog drie recreatieteams. De jongste deelnemers kwamen uit in de categorie 8-9 jaar. Met alle groepen heeft DOS op diverse onderdelen maar liefst zeven prijzen gewonnen, één keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. Een mooie prestatie van alle DOS teams, waar we trots op zijn!

We kijken terug op een leuke, sportieve dag waarbij DOS zich goed heeft laten zien. Dank aan de vele vrijwilligers die er waren om deze dag goed te laten verlopen!

Springwedstrijden 2017 (1) Springwedstrijden 2017 (2)

Prachtig DOS-weekend

Met een record aantal van 56 leden en leiding ging DOS van 22 september t/m 24 september 2017 voor de negende keer op kamp. Net als vorige jaren naar een kamplocatie in Ermelo.

Bij bijna zomerse temperaturen werden de deelnemers, in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar, vermaakt met veel bosspellen, kampvuur, een creatieve ochtend en een bonte avond. De sport- en spelmiddag eindigde met diverse waterspelletjes en de aanwezige tumblingbaan was omgetoverd in een spectaculaire zeepbaan. Natuurlijk was er ook voldoende tijd om te turnen op de tumblingbaan, waarbij de leden diverse sprongen en salto’s oefenden.

Met dank aan alle ouders die gereden hebben, Jumbo Langerak voor de kampboodschappen en veel dank voor de geweldige inzet van de leiding!

DOS kamp 2017 (1) DOS kamp 2017 (2) DOS kamp 2017 (3)

Kijk voor meer foto’s in het fotoboek.

DOS kamp: het allerleukste kamp

In de week van 21 t/m 25 augustus worden de uitnodigingsbrieven met de aanmeldingsformulieren voor het DOS kamp van 22 t/m 24 september in de lessen uitgedeeld. We gaan weer naar kampeerboerderij de Zandkamp in Ermelo. Het kamp is voor alle jeugdleden vanaf groep 4 van de basisschool. Als je niet goed weet wat het kamp inhoudt, dan kun je er hier meer over lezen.

Als je geen aanmeldingsformulier/machtigingsformulier hebt gekregen, dan kun je die opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen dat er veel leden meegaan!

Nieuwsbrief juli 2017

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 21 augustus 2017.

Geslaagde ‘Happy Gymnastics’

Op zaterdag 20 mei zijn voor de tweede keer turnwedstrijden onder de naam ‘Happy Gymnastics’ gehouden. DOS organiseerde samen met Heres, Reflex en OKK uit Nieuwkoop deze wedstrijden in de Sporthoeve. Ook van gastvereniging AVGV uit Voorburg waren er deelnemers aanwezig. Ruim 200 deelnemers tussen de 6 en 17 jaar deden mee in drie wedstrijdrondes, met verschillende turnonderdelen Voor de meisjes was dit balk, vloer en sprong en voor de jongens gelijke brug, vloer en sprong. Iedere deelnemer deed mee op zijn of haar eigen niveau. Na elke wedstrijdronde was er een fun-gedeelte, waarbij er werd gesprongen op tumblingbaan en ruimte was voor knotshockey en trampoline springen. Plezier hebben stond boven presteren, maar natuurlijk werden er ook veel prijzen uitgereikt.

In wedstrijdronde 1 zijn bij DOS Lize, Suus, Ymke, Lianne en Maria in de prijzen gevallen. Michelle, Emily en Wiktoria in wedstrijdronde 2 en in wedstrijdronde 3 hadden Kyra, Mandy, Lieke, Louise, Nina, Kaily, Rebecca, Irene en Elizabeth een prijs! Voor alle andere deelnemers waren er ook medailles, want iedereen heeft super goed z’n best gedaan!

Happy Gymnastics 2017 (1) Happy Gymnastics 2017 (2)

Trots op onze assistenten!

Tijdens al onze lessen worden wij als leiding bijgestaan door assistenten. Dit bevordert de kwaliteit en veiligheid van de lessen. Wij zijn enorm blij met deze hulp! Om de assistenten de juiste tools aan te leren hadden we op zaterdag 13 mei een assistententraining georganiseerd.

Met heel veel leiding en assistenten zijn we die middag aan de slag gegaan. Een stukje theorie, maar vooral ook heel veel praktijk. Hoe geef je op een positieve manier aanwijzingen? Hoe leg je uit wat er gebeuren moet? Hoe kan je vangen als dat nodig is? We vonden het een hele geslaagde middag. Alle assistenten zijn leergierig en als leiding vonden wij het fijn om onze kennis en vaardigheden te delen. Ook alle kinderen die extra zijn komen gymmen, heel erg bedankt. Door jullie inzet konden de assistenten al het geleerde gelijk in de praktijk brengen.

Assistententraining

Regiowedstrijden in Den Haag

Op zaterdag 15 april 2017 waren de regiowedstrijden voor turnsters van 9 t/m 11 jaar op D2 en D3 niveau in Den Haag. DOS deed met tien turnsters hieraan mee. Het was voor het eerst dat DOS aan deze wedstrijd deelnam. Trainsters en turnsters hebben hier weer veel ervaring mee opgedaan. Helaas werden er geen prijzen in de wacht gesleept. Wel werden er op sommige toestellen zeer mooie resultaten behaald. Zo scoorde Christianne de Wit een mooie 2e plaats op het onderdeel balk met een strakke oefening zonder val en scoorde Louise Aartman op het onderdeel sprong een 4e plaats.

Regiowedstrijden Den Haag

Districtswedstrijden

Zaterdag 8 april deed DOS voor het eerst sinds jaren weer mee met districts-turnwedstrijden. Sinds drie jaar wordt er bij DOS weer selectietraining gegeven en trainsters Marijke Verhoeven, Natascha Esseveld en Ilse Boot brengen de talentvolle turnsters naar een hoger niveau. Na een tijd van trainen waren de turnsters klaar om mee te doen aan districtswedstrijden.

‘s Ochtends waren Annelijn Kalisvaart en Kaily Schouten de turnsters die in de categorie instap D2 hun wedstrijd turnden tegen 32 andere deelnemers. Beide turnsters werkten heel strak en netjes en scoorden mooie cijfers. Zij blonken beiden uit op het onderdeel Vloer, waar Annelijn een 9de plek en Kaily een 5de plek behaalde. Een mooie prestatie! In de middag turnden Kyra Sterk en Davine de Vrij. Heel gespannen turnden zij hun eerste districtswedstrijd tegen 23 andere deelnemers. Het beste onderdeel van deze turnsters was het onderdeel Sprong, waar Kyra een mooie 13de plek en Davine een 3de plek verdiende. We kunnen terugkijken op een geslaagde en sportieve dag.

Districtswedstrijden (1) Districtswedstrijden (2)

Feestelijke DOS-Clubdag

Zaterdag 18 februari hield DOS haar jaarlijkse Clubdag in Sportcentrum de Kuil. Een feestelijke dag met en voor onze eigen leden. Gedurende de hele dag was er grote belangstelling van (groot)ouders en familieleden om naar de prestaties van de (klein)kinderen te kijken. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd gestreden om de medailles. In totaal werden er 34 medailles uitgereikt! Algeheel clubkampioene met de hoogste cijfers werd Laure van Leeuwen. De Aspiranten en Springgroepleden deden in teamverband een springwedstrijd op tumblingbaan, pegasus en minitrampoline. De kleuters behaalden allemaal hun diploma tijdens het diploma gymmen en ondertussen konden we genieten van de demo van de G-Gym. De Freerunners gaven een spectaculaire demo met aansluitend een clinic voor iedereen die mee wilde doen. Tot slot kwamen de allerjongsten van de Dreumes- en Peuterpret in actie, samen met hun ouders gaven zij een vrolijke demonstratie met als thema ‘Dieren’. Wij bedanken alle ouders, vrijwilligers, leiding en assistenten die deze dag tot een zeer geslaagde en ‘echte’ DOS-dag hebben gemaakt.

DOS Clubdag 2017

DOS Gezinssport

Op zaterdag 14 januari jl. organiseerde DOS het event Gezinssport. Het doel van deze bijeenkomst was om de betrokkenheid van de ouders bij de vereniging te vergroten. Vijftien DOS-gezinnen gingen met elkaar een uurtje gymmen. Het was erg leuk om samen met vader of moeder op de evenwichtsbalk te staan of trampoline te springen. Voorafgaand aan het sporten maakte het bestuur van de gelegenheid gebruik om de ouders informatie te geven over het reilen en zeilen van de vereniging. Tevens stelde onze vertrouwenspersoon Rosalie Minnaard zich voor en zij vertelde over ons ‘Veilig Sportklimaat’ beleid. Na afloop was er gelegenheid tot ontmoeting en napraten. De reacties waren erg positief en deze Gezinssport zal zeker nog een keer herhaald worden.

DOS gezinssport (1) DOS gezinssport (2) DOS gezinssport (3)

Nieuwsbrief december 2016

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit jaar is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen mooie feestdagen en een sportief 2017!

De lessen starten weer op maandag 9 januari 2017.

Uitgebreid artikel DOS in magazine Gymsport.nl

In het decembernummer van het KNGU magazine Gymsport.nl staat een mooi artikel over onze vereniging. De redactie heeft een interview gedaan met drie bestuursleden. Het verhaal is voorzien van vele foto’s en geeft heel goed de sfeer en het enthousiasme van de vereniging weer. De titel van het artikel verwoordt in één zin de DOS-cultuur: ‘Gezelligheid en respect voorop’. We zijn trots op zulke positieve publiciteit!

Klik hier om het uitgebreide artikel te lezen.

Artikel in Gymsport.nl

Geweldig leuk Sinterklaasfeest

Woensdagmiddag 30 november hebben de kinderen van DOS in de leeftijd van groep 1 t/m 4 mede door de inzet van ouders, bestuursleden, leiding en assistenten een geweldig leuk sinterklaasfeest gevierd!

De kinderen kwamen om een uurtje te pietengymmen. Klauteren over de daken, pakjes gooien door de schoorsteen, voorzichtig lopen over smalle randjes, alles kwam voorbij. Vier zwarte pieten die toevallig in de buurt waren, hadden gehoord van ons pietengymmen en kwamen een kijkje nemen. Natuurlijk mochten ze meedoen! Wat een feest was dat! Zelf lekker gymmen en ook nog plezier hebben met de pieten, die af en toe best wel gek deden.

Halverwege het gymmen belde één van de pieten naar Sinterklaas. We konden allemaal horen hoe zwarte piet Sinterklaas vroeg om ook langs te komen. Gelukkig had Sinterklaas daar wel even tijd voor en niet veel later kwam Sinterklaas binnen. De kinderen waren ondertussen nog druk aan het gymmen en zo kon Sinterklaas goed zien wat ze allemaal al geleerd hadden. Sinterklaas is zelfs op de tumblingbaan geweest! Daarna had de Sint voor ieder kind een persoonlijk woordje en natuurlijk wat pepernoten. Sinterklaas wilde ook cadeautjes uitdelen, maar één van de pieten was de zak kwijt geraakt. Twee pieten gingen snel op zoek naar de zak, terwijl Sinterklaas aandacht had voor alle kinderen. Gelukkig werd de zak met cadeautjes snel gevonden en kregen alle kinderen iets leuks. Aan de blije gezichten te zien heeft iedereen van klein tot groot enorm van dit feest genoten!

Sinterklaas 2016

Tien prijzen voor DOS bij Springwedstrijden

Zaterdag 12 november heeft DOS meegedaan met vijf teams aan de regionale Springwedstrijden. De wedstrijden werden in de Sporthoeve in Bodegraven gehouden, en DOS was dit keer de vereniging, die samen met de KNGU de springwedstrijden organiseerde.

’s Ochtends streden er twee teams in niveau E om de prijzen. Het was een spannende competitie en zij behaalden twee keer brons, één keer zilver en één keer goud. ‘s Middags kwamen er drie teams niveau D in actie en zij wonnen twee keer brons en vier keer goud! Een mooie prestatie van alle DOS teams!

We kijken terug op een leuke, sportieve dag waarbij DOS zich goed heeft laten zien. Dank aan de vele vrijwilligers die er waren om deze dag goed te laten verlopen!

Springwedstrijden 2016

Geslaagd DOS-kamp in Ermelo

Afgelopen weekend van 30 september t/m 2 oktober zijn we met 50 leden en leiding op kamp in Ermelo geweest. Dit keer was het thema ‘In de jungle’. Op de bonte avond speelden we de bruiloft van Jane en Tarzan. Verder waren er diverse spellen tijdens de sport- en spelmiddag. Hoogtepunt was de hindernisrace voor leden en leiding die eindigde in een echt modderbad! Het feest was compleet toen Juf Marijke met haar pasgeboren dochter Nora als verrassing op bezoek kwam. Natuurlijk ontbrak ook de tumblingbaan niet en sprongen de kinderen heerlijk in de buitenlucht. Kortom, opnieuw een zeer geslaagd kampweekend!

DOS kamp 2016

Assistenten behalen certificaat

Op zaterdag 24 september 2016 behaalden onze assistenten Eva Penders, Jennifer Kuijpers en Joanne Dijkman hun certificaat ‘Gymnastiek assistent leider niveau 2’ van de KNGU. Zij volgden hiervoor diverse lessen en deden praktijkopdrachten tijdens de gymlessen. DOS vindt het belangrijk om naast onze gekwalificeerde leiding goed opgeleide assistenten te hebben. Dit verhoogt namelijk de kwaliteit en veiligheid van onze lessen. Wij feliciteren hen van harte met deze knappe prestatie!

Assistenten behalen certificaat

Jumbo Langerak reikt sponsorgeld uit

Op zaterdag 17 september 2016 heeft Jumbo Langerak Bodegraven de Jumpy waardecheques uitgereikt aan de verenigingen. De Jumpy’s spaaractie was tot 1 september jl. en onder de 28 deelnemende verenigingen werd € 10.000,- verdeeld. Ook de achterban van DOS heeft het afgelopen jaar weer heel trouw Jumpy’s gespaard en wij mochten een cheque ontvangen van maar liefst € 510,61. Een prachtig bedrag voor onze vereniging en wij willen alle spaarders hartelijk bedanken! Helaas is de spaaractie nu gestopt, maar Jumbo Langerak liet weten veel waarde te hechten aan de samenwerking met de lokale verenigingen en zij beraden zich nu op welke wijze zij dit kunnen voortzetten.

Uitreiking sponsorgeld Jumbo (2) Uitreiking sponsorgeld Jumbo (1)

DOS start met Bootcamp

Op zaterdag 27 augustus 2016 is DOS sportief gestart met een Bootcamp in het Reeuwijkse Hout. Deze gratis startactiviteit was voor alle leden. In het begin vielen de aanmeldingen een beetje tegen, maar uiteindelijke hebben 32 leden enthousiast meegedaan. Gelukkig was het één van de warmste zaterdagen van de zomer, dus het was volop genieten aan de plas. Onder leiding van twee trainers van Green Health werden de spieren tijdens de Bootcamp flink getraind. Daarna was er gelukkig wat verkoeling met de waterspelletjes, waarbij jong en oud goed samenwerkten. Na afloop was er drinken en een broodje knakworst voor iedereen. We kijken terug op een mooi en sportief begin van een nieuw seizoen!

DOS start met Bootcamp

Nieuwsbrief juli 2016

De laatste DOS Nieuwsbrief van dit gymseizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen een fijne vakantie!

De lessen starten weer op maandag 22 augustus 2016.

Succesvolle ‘Happy Gymnastics’

Op zaterdag 21 mei 2016 zijn voor de eerste keer turnwedstrijden onder de naam ‘Happy Gymnastics’ gehouden. DOS organiseerde samen met Heres, Reflex en OKK uit Nieuwkoop deze wedstrijden in de Sporthoeve. Ook van gastvereniging AVGV uit Voorburg waren er deelnemers aanwezig. Turnsters en turners van 5 tot en met 18 jaar oud kwamen in drie verschillende wedstrijdrondes uit op drie onderdelen. Voor de meisjes was dit balk, vloer en sprong en voor de jongens gelijke brug, vloer en sprong. Iedere deelnemer deed mee op zijn of haar eigen niveau. Na elke wedstrijdronde was er een fun-gedeelte, waarbij er werd gesprongen op tumblingbaan en ruimte was voor leuke spellen. Plezier hebben stond boven presteren, maar natuurlijk werden er ook veel prijzen uitgereikt.

Bij DOS zijn Tess, Annelijn, Kaily, Nina, Merit, Christianne, Laura, Elizabeth, Joanne, Sofie, Ashley, Nicky, Rebecca en Kyra in de prijzen gevallen.
Voor alle andere deelnemers waren er ook medailles, want iedereen heeft super goed z’n best gedaan!

Happy Gymnastics 21 mei 2016 (1) Happy Gymnastics 21 mei 2016 (2) Happy Gymnastics 21 mei 2016 (3)

Prijzen voor DOS op Turn en Fundag

Op zaterdag 26 maart 2016 heeft de selectiegroep met 12 leden meegedaan aan de Turn & Fundag in Pijnacker.

's Ochtends mochten de jongste twee leden hun oefeningen laten zien. Ze moesten hun zenuwen erg lang bedwingen want zij waren pas als laatste aan de beurt. Gelukkig was er een tumblingbaan opgeblazen waar ze zich goed op konden vermaken.

's Middags ging wat sneller, omdat ze ook naar elkaars oefeningen konden kijken als ze niet aan de beurt waren. Iedereen heeft erg goed z’n best gedaan en hele mooie dingen laten zien. Er zijn maar liefst drie prijzen behaald! Mandy Griffioen een 1e prijs, in de zelfde categorie Lieke Stolwijk een 3e prijs. In een andere categorie heeft Joanne van der Wolk een1e prijs gewonnen! We kijken terug op een gezellige dag en iedereen mag zijn trots zijn op zichzelf!

Turn en Fundag 26 maart 2016 (1) Turn en Fundag 26 maart 2016 (2) Turn en Fundag 26 maart 2016 (3)

Geslaagde DOS-Clubdag

Zaterdag 13 februari hield Chr. Gymnastiekvereniging DOS haar jaarlijkse Clubdag in Sportcentrum de Kuil. De hele dag zat de tribune vol met ouders en opa’s en oma’s die gekomen waren om de prestaties van hun (klein)kinderen te zien. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd gestreden om de medailles. In totaal werden er 28 medailles uitgereikt!

Klik hier voor het overzicht van alle prijswinnaars.

Algeheel clubkampioene met de hoogste cijfers werd Davine de Vrij van de selectiegroep die uitkwam in niveau instap D2. Ook de Dreumesen en Peuters lieten zich zien, samen met hun ouders deden zij een vrolijke demonstratie met als thema ‘Schoonmaken’. De kleuters behaalden allemaal hun diploma tijdens het diploma gymmen en de Freerunners gaven een spectaculaire demo met aansluitend een clinic voor iedereen die mee wilde doen. Wij danken alle leiding en vrijwilligers die deze dag tot een zeer geslaagde en ‘echte’ DOS-dag hebben gemaakt.

Geslaagde DOS-Clubdag 2016 (1) Geslaagde DOS-Clubdag 2016 (2) Geslaagde DOS-Clubdag 2016 (3) Geslaagde DOS-Clubdag 2016 (4)

Uitnodiging DOS-Clubdag

Zaterdag 13 februari 2016 houden we onze jaarlijkse DOS Club-dag in Sportcentrum de Kuil. Een feestelijke dag met wedstrijden, demo’s en het diploma gymmen van de kleuters.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken!

Programma:
09:00 - 10.45 uurWedstrijdronde 1 fungedeelte en prijsuitreiking (groep 2 t/m 5)
10:45 - 13.15 uurWedstrijdronde 2 fungedeelte en prijsuitreiking (gr 6 t/m 8 en selectie)
13.15 - 14.00 uurWedstrijdronde 3 (Aspiranten en Springgroep) springwedstrijden en prijsuitreiking
14.30 - 15.00 uurDiploma gymmen Kleuters
15.15 - 15.45 uurDemo en clinic Freerunnen
16.00 - 16.30 uurDemo Dreumespret en Peuterpret

Graag tot ziens in De Kuil!

DOS-Clubdag

Nieuwsbrief december 2015

De laatste DOS Nieuwsbrief van 2015 is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig en sportief 2016!

De lessen starten weer op maandag 4 januari 2016.

Veel plezier bij G-Gymfeest

Het was zaterdagmiddag 28 november feest in Sportcentrum de Kuil! DOS had speciaal voor G-gymmers een Gymfeest georganiseerd. Twaalf kinderen hebben een uur heerlijk kunnen bewegen. Het niveau was helemaal niet belangrijk, als je maar plezier had. En plezier hadden ze zeker! Wat een vrolijke gezichten allemaal. Na afloop waren de reacties van de deelnemers en hun leiding dan ook erg positief! DOS kijkt terug op een fijne en geslaagde middag.

Veel plezier bij G-Gymfeest

G-Gymfeest bij DOS

Op zaterdagmiddag 28 november organiseert DOS een G-Gymfeest in Sportcentrum de Kuil. Dit G-Gymfeest is voor kinderen en jongeren met een beperking vanaf zes jaar. Zij krijgen een gratis G-Gymclinic van een uur aangeboden, verzorgd door gespecialiseerde leiding. Hiermee wil DOS laten zien dat iedereen kan bewegen. Niveau is niet belangrijk, het gaat om het plezier in bewegen.

Ook broertjes en zusjes in de leeftijd van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom. Voor € 2,- kunnen zij tegelijkertijd meedoen aan een uurtje jungle-gym. Voor de ouders en andere belangstellenden is er koffie/thee met wat lekkers.

Je kunt je aanmelden voor een G-Gymclinic en junglegym van 14:00 - 15:00 uur of van 15:00 - 16:00 uur. Mail voor aanmelding de namen van de deelnemers, leeftijd en telefoonnummer door naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef daarbij voorkeur van tijd aan.

Flyer G-Gymfeest

Drie prijzen voor DOS

Drie prijzen voor DOS

Zaterdag 14 november 2015 heeft DOS meegedaan met drie teams aan de regionale Springwedstrijden (niveau D) in Sassenheim.

Voor de twee teams turnsters 10-12 jaar was het een spannende competitie, met veel concurrentie en kleine onderlinge verschillen. Er werd goed geturnd, maar helaas vielen zij buiten de prijzen. Het team turnsters senior (15+) behaalde drie keer zilver op de onderdelen: plank-kast, minitrampoline-pegasus en minitrampoline. Een mooie prestatie! Binnenkort volgen er meer foto's in het fotoboek.

Drie prijzen voor DOS

DOS op kamp in Ermelo

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 september ging DOS voor de zevende keer op kamp. Op een kamplocatie in Ermelo vermaakten groot en klein zich met veel bosspellen, creatieve ochtend, sport- en spelmiddag en een bonte avond, alles in het thema van ‘DOS houdt van Holland’! Natuurlijk ontbrak de tumblingbaan niet en sprongen de kinderen heerlijk in de buitenlucht! Met dank aan alle ouders die gereden hebben, en veel dank voor de geweldige inzet van de leiding!

DOS kamp 2015 in Ermelo (1) DOS kamp 2015 in Ermelo (2) DOS kamp 2015 in Ermelo (3)

Kamp is een van de vele leuke nevenactiviteiten van DOS. Nieuwsgierig naar alle andere activiteiten? Kom dan eens een keer kijken én twee keer gratis meedoen in onze lessen. Kijk op onder de knop leden voor het lesrooster van de verschillende leeftijdsgroepen of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jumbo spaaraktie

Op 18 september 2015 is het eerste jaar van de Sponsorspaaractie van Jumbo Langerak afgesloten, en werd de eindstand bekend gemaakt. In totaal is € 10.000 verdeeld over 26 deelnemende verenigingen. DOS krijgt een cheque van € 507,75! Allereerst danken wij Jumbo Langerak voor het beschikbaar stellen van het sponsorgeld, maar vooral ook veel dank aan alle mensen die voor DOS gespaard hebben! De teller staat weer op nul en we hopen dat iedereen gewoon doorgaat met sparen!

Jumbo Langerak

Lestijden Freerungroepen gewijzigd

Met ingang van donderdag 17 september 2015 zijn de lestijden van onze Freerungroepen veranderd. De trainers Jimin en Jordy kunnen helaas vanwege hun studie geen les meer geven op donderdagavond.

We zijn blij dat er twee nieuwe professionele coaches via Parkourdisciplines (hulde voor hun snelle oplossing!), bereid zijn gevonden om de freeunlessen over te nemen. Dit zijn Glenn en André en we hopen op een plezierig vervolg van de lessen.

De Freerun-lestijden vanaf donderdag 17 september 2015:

18:00 – 19:00 uur groep 4 t/m 7
19:00 – 20:00 uur groep 8 t/m 16 jaar

De lessen blijven gewoon in Sportcentrum de Kuil.

Nieuwe leden zijn van harte welkom om twee keer vrijblijvend mee te doen!

Nieuwsbrief juli 2015

De laatste Nieuwsbrief van dit seizoen is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Fijne zomer gewenst en graag tot ziens in de lessen vanaf maandag 24 augustus!

Nieuwsbrief juli 2015

Juf Eline getrouwd!

Juf Eline getrouwd!

Op vrijdag 15 mei is Juf Eline getrouwd met Alan. De kinderen van haar gymgroepen hadden mooie bogen versierd. Na afloop van de kerkdienst stonden zij het bruidspaar buiten op de wachten. Ook bliezen zij prachtige bellen en dat maakte het geheel heel feestelijk. Wij wensen Eline en Alan veel geluk!

Juf Eline getrouwd!

Prijzen voor DOS

Zaterdag 25 april heeft Chr. Gymnastiekvereniging ‘Door Oefening Sterk’ (DOS) meegedaan met turnwedstrijden in de Sporthoeve in Bodegraven. Deze jeugddag werd georganiseerd door vier verenigingen uit de regio, waaronder DOS Bodegraven.

De wedstrijd was verdeeld in drie wedstrijdrondes, ingedeeld naar leeftijd en niveau. Voor DOS kwamen er ruim vijftig leden in actie op de onderdelen: balk, vloer en sprong, en de jongens turnden nog het onderdeel ringen. Naast de wedstrijden was er een recreatieprogramma met acrogym, spel en springtoestellen.

In totaal behaalde DOS 25 prijzen! Waaronder 8 keer goud, 6 keer zilver, 7 keer brons, 3 keer 4e prijs en 1 keer 5e prijs. Een mooie prestatie op een leuke en sportieve dag!

Prijzen voor DOS Prijzen voor DOS Prijzen voor DOS

Uitnodiging ALV 22 april 2015

Op woensdag 22 april is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van DOS in gemeentecentrum ’t Anker om 20:00 uur. Wij vinden het belangrijk om de mening te horen van onze leden en ouders en/of verzorgers van onze jeugdleden. Ook ontvangen wij graag feedback op onze lessen en activiteiten. Een mooie kans om mee te praten met de vereniging!
Daarom nodigen wij u van harte uit voor deze ledenvergadering. We hopen velen van u te ontmoeten!

Klik hier voor de uitnodiging en agenda.

Geslaagde DOS-Clubdag

Zaterdag 7 februari hield DOS haar jaarlijkse Clubdag in Sportcentrum de Kuil. De tribune zat vol met ouders en opa’s en oma’s die gekomen waren om de prestaties van hun (klein)kinderen te zien. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd gestreden om de medailles. Algeheel clubkampioene met de hoogste cijfers werd Jennifer Kuijpers die uitkwam in niveau 1+ en een totaal van 53 punten behaalde. Ook de allerjongsten van de vereniging lieten zich zien, samen met hun ouders deden zij een vrolijke demonstratie. De Kleuters en de kinderen van de Baltiekgroep behaalden allemaal hun diploma tijdens het diploma gymmen. Na het officiële wedstrijdgedeelte volgde een demonstratie van de Freerunners en de Springgroep. Kortom, een zeer geslaagde en sportieve dag!

Geslaagde DOS-Clubdag Geslaagde DOS-Clubdag

Nieuwsbrief december 2014

De Nieuwsbrief van december is uit.

Klik hier om hem te lezen.

Leiding en bestuur wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi en sportief 2015 toe!

De lessen starten weer op maandag 5 januari 2015.

Kerst bij de Peuterpret

Kerst bij de Peuterpret

Marijke behaalt diploma niveau 3-gymnastiek!

Zaterdag 29 november heeft Marijke Verhoeven-van Lunteren (leidster van de selectiegroep) haar examenles met goed gevolg afgelegd. Met 8 DOS-meisjes en praktijkbegeleider Lenneke Kalisvaart is zij afgereisd naar Breukelen. Daar hebben twee examinators van de KNGU haar les beoordeeld. Een spannende les, maar na afloop kreeg zij veel lof over haar examenles. Al snel kreeg zij te horen dat zij geslaagd was! Als vereniging zijn we zeer trots op deze prestatie en naast alle felicitaties werd zij door bestuur en leiding in de bloemetjes gezet!

Marijke behaalt diploma niveau 3-gymnastiek!

Zes prijzen voor DOS

Zaterdag 15 november heeft DOS meegedaan met twee teams aan de regionale Springwedstrijden (niveau D). De wedstrijden werden in de Sporthoeve in Bodegraven gehouden, en er deden ruim 300 turn(st)ers van ongeveer twintig gymnastiekverenigingen mee. DOS was dit keer de vereniging, die samen met de KNGU de springwedstrijden organiseerde.

’s Ochtends streden meisjes 10 -16 jaar (turners jr.) om de prijzen. Het was een spannende competitie en zij behaalden zilver op de onderdelen lange mat en kast-plank en op het onderdeel Pegasus-minitrampoline behaalden zij goud. Middags kwamen het team turnsters sr. in actie en zij wonnen zilver op de onderdelen lange mat en minitrampoline en goud op het onderdeel Pegasus-minitrampoline. Een mooie prestatie van beide teams!

Zes prijzen voor DOS Zes prijzen voor DOS

Doe Mee Dag in Gouda

Doe Mee Dag in Gouda

Zaterdag 11 oktober zijn we met onze G-gymmers Thijn en Mike naar de Doe Mee Dag in Gouda geweest. Daar konden mensen met een beperking kennis maken met verschillende sporten, waaronder de G-gym. Van 13.00 - 15.00 uur werden verschillende sporten gepromoot door allerlei verenigingen, waardoor er veel afwisseling was. De kinderen konden gaan kijken bij de sporten waar zij interesse in hadden. De opkomst was goed en de kinderen die aan onze G-gym meededen, vonden dit erg leuk! Het was een geslaagde en leuke dag! Bedankt Mike, Thijn, ouders, Marjanne, Yvette en Hienke voor jullie hulp!

Liesbeth van Langevelde

Top kampweekend in Ermelo

Top kampweekend in Ermelo

Van vrijdag 3 oktober t/m zondag 5 oktober zijn wij op kamp geweest in Ermelo. We waren daar in de prachtige groepsaccommodatie De Zandkamp. Het thema van het weekend was 'DOS op reis' en alle spellen en activiteiten waren in dit thema. We hebben genoten van alle leden, activiteiten, gezelligheid en het mooie weer.

Ria Louwers 40 jaar DOS-lid

Ria Louwers 40 jaar DOS-lid

Op 1 september 2014 was ons erelid Ria Louwers 40 jaar lid van DOS. Nog elke week komt zij trouw gymmen bij de Gymfit extra groep op donderdagavond. Daarom kreeg zij uit handen van onze voorzitter een oorkonde uitgereikt met het predicaat 'Trouw en Actief DOS-lid'. Natuurlijk werd zij ook in de bloemetjes gezet. We wensen Ria nog veel gezonde gym jaren bij DOS toe!

Spaar mee voor DOS bij Jumbo Langerak

Wanneer u uw Voordeelpas registreert dan kunt u uw voorkeur voor een vereniging of club aangeven, ook voor DOS. Jaarlijks stelt Jumbo Langerak € 10.000,- beschikbaar waarmee lokale verenigingen of clubs worden ondersteund. Hoe meer boodschappen u doet, des te meer Jumpy’s DOS ontvangt.

Aan het einde van het verenigingsseizoen (juli) wordt gekeken naar het totaal aantal Jumpy’s dat is gespaard en elke club ontvangt naar rato een bedrag. Bijvoorbeeld een voetbalvereniging heeft 8% van het totaal aan Jumpy’s gespaard, dan betekent dit dat deze club 8% van € 10.000,-. DUS: € 800,- van Jumbo Langerak ontvangt. Daarom hopen wij dat u meespaart voor DOS.

Op de registratiepagina kunt u uw favoriete vereniging aanvinken. Uiteraard kunt u dit lopende het jaar ook wijzigen. De Jumpy's die u spaart zijn gewoon voor u zelf, deze kunt u zelf besteden. Uw registratie wordt alleen gebruikt voor het verdelen van € 10.000,- onder de Bodegraafse verenigingen. Registreer u daarom voor DOS!

Ga naar www.voordeelpas-bodegraven.nl, klik op "Saldo", Klik op: "Uw gegevens aanpassen", en kies "DOS" bij "Sparen voor vereniging"

Spaar mee voor DOS bij Jumbo Langerak

DOS start met Freerunnen (2014)

Vanaf 2 oktober 2014 gaan we starten met een nieuwe vorm van gymnastiek namelijk het Freerunnen. Freerunnen is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over obstakels. Zonder strakke regels, ieder naar zijn eigen kunnen, maar wel gedisciplineerd. De filosofie achter freerunning maakt de sport uniek. Plezier staat voorop, samen de vrijheid van de sport beleven! De lessen worden gegeven door professionele leiding van Parcour Disciplines. Tijdens de optocht van de Najaarsmarkt hebben een aantal jongens van Parcour Disciplines een spectaculaire demo gegeven!

Kijk ook eens op: www.parkourdisciplines.com.Start vanaf 2 oktober op donderdag van 17:30 - 18:30 uur voor groep 4 t/m 7 en van 18:30 - 19:30 uur voor groep 8 t/m 16 jaar in Sportcentrum de Kuil. Kom ook meedoen en neem gerust al je vrienden mee!

DOS start met Freerunnen

'DOS zet de wereld op z'n kop'

DOS zet de wereld op z'n kop

Onder deze titel heeft DOS afgelopen zaterdag 5 juli een fantastische jubileumshow gegeven. Aanleiding voor deze show was het 105-jarig bestaan van de vereniging.

Sportcentrum de Kuil was volgestroomd met publiek dat zich liet meevoeren in een virtueel vliegtuig met alle DOS-bemanning aan boord, voor een reis om de wereld. De twee aanwezige stewardessen (speakers Hanneke van Rijn en Rosalie Minnaard) gaven uitleg over de gymdemonstraties, die alle groepen van Dreumespret tot Gymfit lieten zien over het thema landen, vakantie en reizen.

Zo reisde de Dreumespret naar Dromenland en de Peuterpret nam het publiek mee naar het strand. De kleuters reisden met de trein en de G-Gymmers bouwden een feestje op de camping. De overige jeugdgroepen gingen van China, naar het zonnige Ibiza, het mystieke Ierland en op Safari. Amerika werd door de Springgroep aangedaan en de Aspiranten gingen op fietsvakantie. Alle gymtoestellen werden tijdens de demo’s gebruikt en er waren spectaculaire salto’s en sprongen te zien.

Leden van de World Servants Groep Bodegraven-Malawi 2014 zorgden voor versnaperingen in de pauze. De opbrengst komt geheel ten goede aan hun bouwproject in Malawi komende oktober.

Enthousiaste leden, leiding, toestelcommissie, vrijwilligers, een feestelijk ingerichte sportzaal, de combinatie van muziek en lichteffecten van drive-in show PARTiXL en steeds wisselende kleding, maakten het tot een zeer geslaagd evenement! De leukste foto’s komen zo snel mogelijk in het fotoboek.

Silke behaalt diploma

Silke behaalt diploma

Op donderdag 19 juni heeft Silke haar Belgisch gymnastiekdiploma omgezet in een Nederlands diploma Gymnastiekleider niveau 3. Om dit diploma te behalen heeft zij afgelopen jaar de specialisatie Masters (50+) van de KNGU gevolgd, en met een examenles en een positieve beoordeling afgesloten. Als vereniging zijn we zeer trots op deze prestatie, en naast alle felicitaties werd zij door het bestuur in de bloemetjes gezet!

DOS is twee juryleden rijker

Naast ons jurylid Marijke Verhoeven zijn nu ook Rosalie Minnaard en Liesbeth van Langevelde jurylid van onze vereniging

Afgelopen week zijn Liesbeth en Rosalie geslaagd voor de jurycursus.

Marijke heeft ook weer examen moeten doen om de nieuwe oefenstof te mogen en kunnen jureren en is daarvoor ook geslaagd.

Een knappe prestatie, daarom namens de hele vereniging, van harte gefeliciteerd!

DOS is twee juryleden rijker

'DOS zet de wereld op z'n kop'

DOS zet de wereld op z'n kop

Op zaterdag 5 juli gaan we met elkaar een grote jubileumshow geven met het thema ‘DOS zet de wereld op z’n kop’ter ere van het 105 jarig bestaan van DOS. Met deze unieke show willen we aan iedereen laten zien wat we kunnen. Op leuke muziek gaat iedere groep één of twee demonstraties geven. Alles zal in het teken staan van landen, vakantie en reizen. In de lessen wordt hier al hard aan gewerkt. Wat de leden allemaal gaan doen willen we natuurlijk nog niet verklappen, maar een tipje van de sluier kunnen we wel oplichten.

De allerjongsten, de dreumesen, zijn er natuurlijk ook bij en hun optreden zal iedereen vertederen. De peuters gaan ons meenemen naar het strand. De kleuters moeten de komende weken gaan oefenen met grote dozen, wat zal dat gaan worden? De jongens en meiden van baltiek zullen hun stoere kant laten zien, waarbij ballen een grote rol spelen. Met de overige jeugdgroepen gaan we van China, naar het zonnige Ibiza, naar het mystieke Ierland en op Safari. De G-gym gaat een feestje bouwen op de camping. We gaan nog naar Amerika met de springgroep en de talentgroep gaat samen met de aspiranten een reisje maken op de fiets. Ook de Gymfit-groep zal niet ontbreken. Kortom, het wordt een spectaculair en afwisselend programma! De show begint om 14:00 uur en is rond 16:30 uur afgelopen.

Klik hier voor het volledige programma.

Knuffel mee gymles 16 april 2014

Woensdag 16 april mochten alle kleuters hun knuffel meenemen zodat die eens kon zien wat we iedere week doen.

We hadden een aantal toestellen uitgezet en de kinderen mocht in eigen tempo met hun knuffel aan de slag.

Wat erg grappig was om te zien, is dat de kleuters hun knuffel gebruiken om te vertellen wat “hun knuffel” moeilijk of makkelijk vond.

We klommen op het wandrek met de knuffels, gooiden ze al springend over de trapeze stok, schoten de knuffel weg met een elastiek en hesen de knuffels op in emmers zodat we alles goed konden zien. Een erg leuke, afwisselende les!

Saltogordels getest

Op 24 april zijn de saltogordels die we met de opbrengst van de sponsorloop aangeschaft hebben, in Sportcentrum de Kuil bevestigd. We zijn blij en dankbaar dat de SBAB de kosten voor bevestiging voor hun rekening heeft genomen! Aan de leiding de eer om de saltogordels uit te proberen. Het was even wennen om er mee te werken, maar vooral erg leuk. Het biedt ons veel nieuwe mogelijkheden. Leuk dat we dit met de hele vereniging bij elkaar gesponsord hebben en we hopen dat iedereen er met veel plezier gebruik van kan maken.

Saltogordels getest Saltogordels getest

Algemene Ledenvergadering

Op woensdag 23 april is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van DOS in gemeentecentrum ’t Anker om 20:00 uur. Wij vinden het belangrijk om de mening te horen van onze leden en ouders en/of verzorgers van onze jeugdleden. Ook ontvangen wij graag feedback op onze lessen en activiteiten. Een mooie kans om mee te praten met de vereniging! Daarom nodigen wij u van harte uit voor deze ledenvergadering. We hopen velen van u te ontmoeten!

Klik hier voor de uitnodiging en agenda.

Circusgym

Circusgym

DOS heeft in het kader van het Bravo-project speciale circusgymlessen gegeven voor kleuters in Reeuwijk-Dorp. De afgelopen weken is er druk geoefend op allerlei circusacts. Dinsdagmiddag 11 februari werd er onder grote belangstelling een eindvoorstelling gehouden in de gymzaal nabij basisschool de Bron. Balancerende ballerina’s, jongleurs, sterke mannen en nog vele andere circusartiesten kwamen hun kunsten vertonen onder leiding van ‘circusdirectrice’ Elfrieda Penders. Als slotact voeren de kinderen een clownsact op met rode neuzen en ballonnen. Kortom een zeer geslaagde middag!

Geweldige opbrengst sponsorloop!

Geweldige opbrengst sponsorloop!

Op zaterdag 1 februari heeft DOS een sponsorloop gehouden voor de aanschaf van saltogordels. Het was een groot succes! Heel veel leden hebben zich ingezet en veel rondes gemaakt. Daarmee hebben we het geweldige bedrag van € 1.962,- opgehaald! Vanuit het bestuur wordt dit bedrag aangevuld om twee saltogordels (junior/senior) aan te schaffen. We zijn heel blij met de medewerking van de SBAB (beheerscommissie van de Kuil) die de kosten voor ophangsystemen voor hun rekening nemen. Nogmaals alle sponsors en sponsorlopers bedankt voor jullie inzet!

Juf Elfrieda jarig

Op woensdag 29 januari was Juf Elfrieda jarig, Zij vierde dit met alle kleuters en baltiek-kinderen. Het was een leuk feestje met apenkooien, limonade en wat lekkers!

Juf Elfrieda jarig

Fantastic Gymnastics toestelturnen

Fantastic Gymnastics toestelturnen

Zaterdag 25 januari heeft de BRAVO Fantastic Gymnastics groep kennis gemaakt met het toestelturnen. Op de toestellen voor jongens en meisjes hebben ze zich van hun beste kant laten zien. Er is geturnd op de spanbrug/rek, de gelijke brug en de balk. Maar ook aan de ringen, zowel ringzwaaien als ringen stil. De spierballen zijn flink uitgetest! Iedereen vond het hartstikke leuk dus het uur was wederom geslaagd!

Fantastic Gymnastics free-runnen

Na het springen van vorige week was het nu tijd voor free-runnen. Een sport om op een zo’n creatief mogelijke manier van A naar B te komen. Salto’s voor- en achterover, rollen, springen, het is niet weg te denken uit deze sport. Natuurlijk werd de les vanaf het begin opgebouwd en was het voor alle deelnemers, welk niveau ook, mogelijk om mee te doen. De les werd gegeven door de professionele free-runinstructeurs Reggy Laatsch en zijn assistent, die speciaal voor deze les waren ingehuurd. Na een pittige warming-up waarin ook de basis van het free-runnen werd geoefend, was het tijd om over de toestellen een parcours te volgen. Stukje bij beetje werd uitgelegd hoe je dit moest doen, maar daarbij was er ook alle vrijheid om vooral je eigen creativiteit te gebruiken. Er werd hard gewerkt en heerlijk meegedaan. Aan het eind van de les heeft zelfs iedereen een salto achterover van de kast gesprongen! Het was weer genieten! Kijk in het fotoboek voor een impressie!

Op naar volgende week, dan is het toestel-turnen aan de beurt.

Fantastic Gymnastics free-runnen

Open les G-Gym 16 januari 2014

Op donderdag 16 januari houdt DOS open les bij de G-Gym. Deze les wordt gegeven van 18:30 – 19:30 uur in Sportcentrum de Kuil, en is voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 6 tot 21 jaar.

Met deze open les hoopt DOS de G-Gym onder de aandacht te brengen bij een breder publiek, want wij vinden dat iedereen de kans moet krijgen om te gymmen. Dus ook kinderen en jongeren met een beperking. In samenwerking met Stichting Tandem Support is er ter promotie een inschrijfkaart ontwikkeld die de komende periode op diverse locaties wordt uitgedeeld.

G-Gym is speciale gym en richt zich op de motorische ontwikkeling. Niveau is niet belangrijk, het gaat om het plezier hebben in bewegen! De les wordt gegeven in een moderne gymzaal met veel materiaal en onder deskundige leiding. Voorbeelden van leselementen zijn: hangen in de ringen, schommelen, balspelen, bewegen op muziek en kringspelletjes.

Iedereen is van harte welkom om deze open les bij te wonen of mee te doen. Ook andere belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Open les G-Gym 16 januari 2014

Bravo Fantastic Gymnastics

Zaterdag 11 januari zijn we gestart met ‘Fantastic Gymnastics’ als onderdeel van BRAVO. In vijf zaterdagen kunnen de kinderen die zich hebben opgegeven deelnemen aan verschillende disciplines. Deze keer stond het springen op het programma o.l.v. onze eigen ervaren trainster Lenneke Kalisvaart. De kinderen hebben zich uitgeleefd op de tumblingbaan en sprongen minitramp op verhoogd vlak. Het was hard werken, maar iedereen had het naar z’n zin!

Volgende week.......freerunnen o.l.v. een professionele Free run-instructeur!

Bravo Fantastic Gymnastics

Bodegraafse sportverkiezing

Op 10 januari 2014 reikte John Zonderop in Zalencentrum De Brug in Reeuwijk de felbegeerde prijzen uit. Ook onze G-gymploeg werd deze avond in het zonnetje gezet. Na het zingen van het Wilhelmus werd een filmpje van de lessen getoond, waarna ze meteen naar het podium mochten komen!

Onze drie G-gym kanjers en onze ambassadeurs samen op het grote podium, wat een mooi gezicht! Daarbij onze leiding: Silke, Liesbeth en Yvette.

Onze kanjers hebben er enorm van genoten. Mike was heel trots dat de hele zaal aandacht voor hem had en Jantine wist nog even de microfoon te pakken en een woordje te zeggen. Fantastisch!

Ze kregen allemaal een roos en een medaille. Samen kregen ze ook nog een beker, die deze week bij Bart thuis staat.

Silke heeft nog een mooie en boeiende toespraak gehouden en benadrukte dat iedereen het recht heeft om te kunnen sporten.

Onze leiding is speciaal geschoold en wil graag in hun vrije tijd met kinderen met een beperking sporten. Meld je daarom snel bij ons aan, want onze groep kan best nog een beetje groeien.

Als bestuur willen wij graag nogmaals onze leiding complimenteren met de uiterst professionele wijze waarop deze speciale lessen worden aangeboden. Wij zijn er erg trots op!

Geslaagde nieuwjaarsborrel 2014

Op 2 januari hebben we een toast uitgebracht op 2014. Op de borrel waren aanwezig: leiding, assistenten, de activiteitencommissie en het bestuur. De assistenten konden op de borrel eveneens het door hun behaalde diploma in ontvangst nemen. Opdat 2014 een mooi en sportief gymjaar mag worden! De lessen starten weer op 6 januari, graag tot ziens in de gymzaal!

Mee-gymles bij de talentgroep

Op maandag 16 december was er een mee-gymles voor de ouders van de leden van de talentgroep. Op deze manier konden de ouders ervaren wat de meiden zoal doen tijdens een uurtje trainen. De interesse en de betrokkenheid van de ouders heeft een positieve invloed op de prestaties en zorgt ervoor dat er met meer plezier getraind wordt. Er werd flink gelachen met elkaar en er was een ontspannen sfeer. Iedereen heeft er van genoten en voor de meiden was het leuk dat zij nu eens iets beter konden dan hun ouders. Ouders bedankt voor jullie komst en ik wens iedereen een hele fijne vakantie en goede feestdagen toe. Volgend jaar gaan we er met elkaar weer tegenaan!

‘juf’ Lenneke

Mee-gymles bij de talentgroep Mee-gymles bij de talentgroep

Geslaagd Sinterklaasfeest

Woensdag 27 november was de DOS sinterklaas sport- en spelmiddag, georganiseerd door DOS in samenwerking met de Sinterklaascentrale. Met ruim 100 kinderen hebben we genoten van alle uitdagende toestelsituaties die waren uitgezet. Klimmen, springen, zwaaien en gymmen. De kinderen waren druk in de weer en kregen het er warm van. Rode hoofden, lachende gezichten. Wat was het weer leuk! Tot onze verbazing stonden er halverwege ineens twee pieten in de zaal. Ook zij deden vrolijk mee met alle kinderen. De pieten vonden het zo ontzettend leuk dat ze besloten Sinterklaas te gaan halen. En ja hoor, even later waren ze terug met nog 4 pieten en Sinterklaas.

Geslaagd Sinterklaasfeest

De kinderen konden al hun kunsten laten zien aan Sinterklaas en alle pieten deden vrolijk mee. Er bleken twee turnpieten bij te zijn en natuurlijk wilden wij wel eens zien wat zij allemaal konden. Op de tumblingbaan lieten zij knappe kunsten zien onder luid applaus van alle kinderen. Al snel was het tijd om naar huis te gaan. Wat gaat zo’n middag snel voorbij! Van al dat gymmen krijg je natuurlijk wel trek en dorst. Gelukkig was er bij de uitgang pakjes drinken, gesponsord door Albert Heijn, en een taaitaaipop, gesponsord door pedicure Voet en Zo. Met dank aan deze sponsors en alle vrijwilligers die hebben meegewerkt, kijken we terug op een heel geslaagd DOS Sinterklaasfeest.

Eerste Dreumesgymles!

De eerste les dreumespret zit erop. Met een grote groep dreumesen en ouders hebben we heerlijk een klein uurtje gespeeld, geklauterd, gezongen en spelletjes gedaan.

Het was best spannend zo’n eerste keer, maar iedereen had het naar z’n zin en deed lekker mee. Wat was het leuk om die kleintjes bezig te zien!

Volgende doen we het weer!

(dreumesgym wordt 4x gegeven via BRAVO)

Eerste Dreumesgymles!

Sinterklaas Sport- en Spelmiddag

Op woensdag 27 november organiseert DOS samen met de Sinterklaascentrale in Sportcentrum de Kuil een Sinterklaas Sport- en Spelmiddag. Deze feestelijke happenings is voor kinderen van groep 1 t/m 5 van de basisschool.

Sinterklaas Sport- en Spelmiddag

DOS op de najaarsmarkt

Ook dit jaar heeft de activiteitencommisie de organisatie van de DOS kar op zich genomen. In het fotoboek vind je een aantal foto's, de rest van de foto's vind je op Facebook!

Wij willen de AC, iedereen die heeft meegeholpen en de lokale ondernemers hartelijk bedanken!

DOS op de najaarsmarkt 2013

Slotactiviteit groep 3 t/m 7: Midgetgolfen

Met maar liefst 34 kinderen van de groepen 3 t/m 7 zijn Eline en Liesbeth samen met een aantal ouders gaan midgetgolfen in Alphen aan de Rijn. De competitie was groot. Iedereen was enthousiast en wilde graag winnen, maar ze moedigden ook elkaar aan. Bij sommige banen lukte het zelfs om in 1 keer het balletje in het putje te krijgen! Wat een talenten… Na nog wat drinken en een zakje chips was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. Een geslaagde avond!

Geslaagde slotactiviteit peuters

Op vrijdag 5 juli hebben de peuterpretgroepen het seizoen afgesloten in de zustertuin.

Wat was het gezellig en wat waren er veel peuters!!!

We startten met de bekende kringliedjes, waarna de peuters heerlijk konden spelen, klimmen en klauteren. Tot slot was er voor iedereen wat te drinken met wat lekkers.

Een geslaagde activiteit om een geslaagd seizoen af te sluiten!

Lesrooster 2013/2014

Het nieuwe lesrooster voor 2013/2014 is bekend.

Klik hier om het rooster te bekijken.

Turnhal Woerden

Zaterdag 25 mei is DOS met ruim dertig leden naar de Turnhal in Woerden geweest. Het was een extra activiteit, georganiseerd door onze Activiteitencommissie. In deze turnhal is alles speciaal ingericht om te turnen, zo is er een verende vloer, een grote trampoline en een soort valkuil met blokken voor je salto en afsprong. Er werd twee uur lang naar hartenlust geturnd op diverse onderdelen. Kijk voor meer foto's in het fotoboek.

Turnhal Woerden

Sponsor ons.... GRATIS!!!!

Vanaf nu kunt u ons gratis sponsoren middels Sponsorkliks (zie het logo met de link in de rechter kolom)! Het unieke hiervan is dat wij van uw online aankopen een commissie ontvangen van de webwinkel, terwijl u niets meer betaalt dan normaal. U sponsort ons dus geheel gratis!

Wilt u hierover meer lezen, kijk dan hier in onze speciale nieuwsbrief.

Bravo G-Gym geslaagd!

Zaterdag 20 april was de laatste BRAVO G-Gym les van DOS. De kinderen kregen ter afsluiting een diploma en een boksballon. Kinderen en ouders waren erg enthousiast over het initiatief van DOS om nog vier vervolglessen G-Gym te organiseren voor de zomervakantie. Op zaterdag 27 april, 18 mei, 8 juni, en 29 juni van 10:15 - 11:15 uur worden de lessen gegeven in Sportcentrum de Kuil. De kosten hiervoor bedragen € 26,-. Opgeven kan nog door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Bravo G-Gym geslaagd!

Actie DOS Gymfit extra 55+

DOS heeft op dit moment een speciale actie voor sporters van 55+. Vijf keer vrijblijvend sporten voor slechts € 10,-. Tijdens deze Gymfit extra les wordt er gewerkt aan de conditie, worden de spieren getraind en is er volop sport en spel. Dit alles in ontspannen sfeer, met veel persoonlijke aandacht en onder deskundige leiding. De les is op maandagavond van 19:30 - 20:30 uur in Sportcentrum de Kuil. Deze actie loopt van april tot aan de zomervakantie van 2013. Aanmelden is niet nodig, iedereen is van harte welkom! Meer info via telefoon: 0172 - 617981 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wethouder bij start G-Gym

Zaterdagochtend 23 maart was wethouder Wendy Verkleij aanwezig bij de start van de G-Gym van DOS. Met maar liefst 14 kinderen deed zij de eerste oefening van een uitgezet circuit mee. De gemeente laat hiermee zien dat zij sport voor kinderen met een beperking een warm hart toedraagt. De kinderen hadden veel plezier en klommen in het wandrek, tuimelden over een hoogtevlak en schommelden in een draagzak. DOS geeft deze G-Gymlessen in het kader van het Bravo-project. De volgende lessen zijn op 30 maart, 13 april en 20 april. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elfrieda Penders, telefoon: 0172 - 618391

Wethouder bij start G-Gym Wethouder bij start G-Gym Wethouder bij start G-Gym

G-Gym bij DOS

Bij DOS vinden we dat iedereen de kans moet krijgen om te gymmen. Dus alle kinderen, ook diegenen waarbij bewegen niet vanzelf gaat. Daarom start DOS met een proef binnen het BRAVO- project. Een uurtje speciale gym voor kinderen met een beperking, in de leeftijd van zes tot zestien jaar. Ieder kind kan hier in zijn eigen tempo en niveau gymmen. Er wordt bijvoorbeeld gerold op de mat, gehangen aan de ringen of bewogen op muziek. Dit alles onder deskundige begeleiding en in een kleine groep. Als deze proef succesvol is, dan wordt deze G-Gym in het nieuwe seizoen opgenomen in het lesaanbod.

De lessen zijn op zaterdag 23 maart, 30 maart, 13 april en 20 april van 10:00 - 11:00 uur in Sportcentrum de Kuil. Aanmelden kan nog tot aan de eerste les, via de BRAVO-folder van het Evertshuis of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Elfrieda Penders, telefoon: 0172 - 618391.

G-Gym bij DOS G-Gym bij DOS

Feestelijke Clubdag

Zaterdag 9 februari hield DOS haar jaarlijkse clubdag in Sportcentrum de Kuil. De tribune zat vol ouders en opa's en oma's die gekomen waren om de prestaties van hun (klein)kinderen te zien. Op verschillende toestellen en in diverse niveaus werd er gestreden om de medailles. In totaal werden er achttien medailles uitgereikt. Algeheel clubkampioene met de hoogste cijfers werd Lindi van Randeraad, die uitkwam in niveau 8 en een totaal van 36 punten behaalde. Ook de allerjongsten van de vereniging lieten zich zien, samen met hun ouders deden zij als kabouter een vrolijke demonstratie. De kleuters en de kinderen van de baltiekgroep behaalden allemaal hun diploma tijdens het diplomagymmen. Na het officiële wedstrijdgedeelte volgde een springdemonstratie van de talent- en springgroep. Kortom, een zeer geslaagde, sportieve DOS-dag. Kijk voor meer foto's in ons fotoboek.

Feestelijke Clubdag Feestelijke Clubdag Feestelijke Clubdag

Jaarlijkse DOS-clubdag

Op zaterdag 9 februari houdt DOS haar jaarlijkse clubdag in Sportcentrum de Kuil. Naast het wedstrijdgedeelte zijn er demo's en gymmen de kleuters en de kinderen van de baltiekgroep voor een diploma.

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken!

Programma:

09:00 1e Wedstrijdronde, groep 3 t/m 7

11:00 Demo peuterpret

11:30 Prijsuitreiking 1e wedstrijdronde

11:50 Diploma gymmen kleuters

12:40 Diploma gymmen baltiekgroep

13:30 2e Wedstrijdronde, talentgroep en aspiranten

15:00 Demo springgroep en prijsuitreiking 2e wedstrijdronde

15:30 Einde programma

Geslaagd Gymfeest!

Op vrijdag 4 januari en zaterdag 5 januari hebben DOS en Heres meegedaan met Het Grote Gymfeest (een landelijk initiatief van de KNGU). Bijna 200 kinderen hebben hiervan genoten. Op vrijdag was er een programma vol dans, turnen en springen onder leiding van Heres in de Sporthoeve. Zaterdag bood DOS een gevarieerd programma aan, met apenkooien, kleutergym, acrogym en een uurtje G-gym in de Kuil (met dank aan de SBAB). Deze G-gym voor kinderen met een beperking komt dit voorjaar terug in het Bravo-project, net als de acrogym.

Heb je meegedaan met het Gymfeest en vond je het leuk? Word dan nu lid en profiteer van onze januari-actie en betaal geen inschrijfgeld. Je mag twee keer gratis meedoen!

Geslaagd Gymfeest Geslaagd Gymfeest Geslaagd Gymfeest

HERES en DOS organiseren samen Het Grote Gymfeest

Locale gymclubs organiseren van 3 t/m 6 januari Het Grote Gymfeest. HERES en DOS doen ook mee en trakteren jongens en meisjes op een programma vol beweging. Dit in samenwerking met de SBAB die gratis de zalen ter beschikking stelt! Het programma is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het Grote Gymfeest is een initiatief van de KNGU. Epke Zonderland is ambassadeur. Kijk ook eens op http://www.grotegymfeest.nl/.

Programma 4 januari 2013 Sporthoeve

Dansen - Turnen - Springen

09:30 - 11:00 uur 3 jarige, groep 1 en 2

11:30 - 13:00 uur groep 3, 4 en 5

13:30 - 15:00 uur groep 6,7 en 8, voorgezet ond.


Programma 5 januari 2013 sportcentrum De Kuil

09:00 - 10:00 uur Apenkooien groep 3 t/m 5

10:15 - 11:15 uur Kleutergym groep 1 en 2

11:15 - 12:15 uur Baltiek groep 2 en 3

12:30 - 13:30 uur Acrogym groep 2 t/m 8

13:30 - 14:30 uur G Gym 6 t/m 16 jaar (gym voor kinderen met een beperking)

Geef je gratis op via het aanmeldingsformulier op http://www.heresbodegraven.nl/

DOS leden ook van harte welkom, maar dan wel met een vriendje of vriendinnetje! Epke komt een clinic geven bij de vereniging die de meeste deelnemers weet te werven. Dus doe je best!

Liesbeth behaalt diploma niveau 3

Afgelopen donderdag 22 november heeft Liesbeth van Langevelde (leidster van groep 3/4) haar examenles met goed gevolg gegeven. Twee examinators van de KNGU waren naar Bodegraven gekomen om haar les te beoordelen. Een spannende les, maar na afloop kreeg zij haar diploma Gymnastiekleider niveau 3 uitgereikt. Als vereniging zijn we zeer trots op deze prestatie en naast alle felicitaties werd zij door bestuur en leiding in de bloemetjes gezet!

Liesbeth behaalt diploma niveau 3

Drie prijzen voor DOS bij springwedstrijden

Zaterdag 17 november heeft DOS meegedaan met drie teams aan de regionale Springwedstrijden (niveau D). De wedstrijden werden in de Sporthoeve in Bodegraven gehouden, en er deden ruim 500 turn(st)ers van ongeveer twintig gymnastiekverenigingen mee. DOS was dit keer de vereniging, die samen met de KNGU deze wedstrijden organiseerde. Een volle en drukke dag, maar door de hulp van vele ouders, leden, assistenten, leiding en bestuur is de dag succesvol verlopen!

's Ochtends streden meisjes 10 - 16 jaar om de prijzen, maar omdat de concurrentie groot was en de verschillen erg klein, vielen zij buiten de prijzen. 's Middags kwamen de andere teams in actie en meisjes 10 - 12 jaar behaalden helaas geen prijs. Het team turnsters sr. 15+ won drie keer zilver op de onderdelen lange mat, plank-kast en minitrampoline. Ook op het onderdeel minitrampoline-paard werden zij tweede, maar omdat er maar 1 prijs te verdelen was in deze categorie, leverde dit geen prijs op. We kijken terug op een leuke en sportieve wedstrijddag!

Drie prijzen voor DOS bij springwedstrijden

Sinterklaas Sport- en Spelmiddag - Kom je ook?

Woensdagmiddag 28 november organiseert DOS samen met de Sinterklaascentrale een Sinterklaas Sport- en Spelmiddag voor alle kinderen in de leeftijd van groep 1 t/m 5 van de basisschool. Het wordt een leuke middag met veel (pieten)gym, spelletjes, iets lekkers en natuurlijk komen Sint en Piet ook nog op bezoek. Dit alles vindt plaats in Sportcentrum de Kuil, groep 1 en 2 van 13:30 - 15:00 uur en groep 3 t/m 5 van 15:30 - 17:00 uur. Kosten zijn €2,50 (betalen bij binnenkomst) en voor onze eigen DOS leden is het gratis. Aanmelden kan via website www.sintbodegraven.nl. Onder het kopje privé vind je rechtsboven op de pagina DOS Sport en Spelmiddag, als je hier op klikt kom je op het aanmeldingsformulier. Wees er snel bij, want vol is vol! Tot ziens bij Sint en Piet.

Peuterpretgroepen erg succesvol!

De peuterpretgroepen (ouder-kindgym) van DOS op de vrijdagochtend in de Sporthoeve zijn weer ongekend populair. De twee groepen zijn na de zomervakantie al snel volgestroomd met enthousiaste ouders en peuters. Tot januari 2013 zijn de groepen al helemaal vol. Maar goed nieuws voor wie graag mee wil doen, je kunt nu al op een wachtlijst gezet worden. Als er dan een plek vrij komt, ontvang je van ons bericht en kun je gelijk mee gaan gymmen. Aanmelden voor de wachtlijst kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij naar welke groep je voorkeur uit gaat, van 9:00 - 9:45 uur of van 9:45 - 10:30 uur. We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Graag tot ziens in de Sporthoeve!

Geslaagd kampweekend

Van 21 t/m 23 september ging de vereniging voor het vierde jaar op kamp.

Op een boerderij in Doorwerth beleefden kinderen en leiding een gezellig en sportief weekend. De deelnemers werden vermaakt met veel bosspellen, creatieve ochtend en een bonte avond, alles in het thema DOS Olympics! Ook kwamen sport en spel in ruime mate aan bod, zo werd er een atletiekmeerkamp gehouden en fietsbandenhandbal gespeeld. Het hoogtepunt van het weekend was tumblingbaan springen onder het toeziend oog van de Doorwerthse koeien! Hierop werden diversen gymonderdelen geoefend, zoals overslag, salto, arabier en flikflak. Kortom, wederom een zeer geslaagd kampweekend!

DOS, de allerleukste

Na een aantal jaren van afwezigheid, heeft DOS dit jaar weer meegedaan met het Kaascorso van de najaarsmarkt. Het motto van dit jaar 'Boerenkaas, de allerlekkerste', was veranderd in 'DOS, de allerleukste!'. De jongste leden zaten op de mooi versierde kar en andere leden deelden flyers uit om de vereniging te promoten. Super dat DOS er weer bij was en dank aan het AC voor de goede organisatie en de leden voor het enthousiasme!

Najaarsmarkt 2012

DOS doet dit jaar weer mee met de optocht van de Najaarsmarkt donderdag 13 september. Klik hier voor meer informatie.